Muzică

articolul anterior articolul urmator

Scandal la Eurovision. Directorul Teleradio-Moldova a acuzat juriul de la Chişinău că a ignorat România

4
15 May 2022 21:21:37
Autor: News.ro
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Directorul Teleradio-Moldova, Vlad Ţurcanu, a acuzat juriul de la Chişinău că, spre deosebire de publicul moldovean care a acordat cele mai multe voturi artiştilor din România şi Ucraina, a ales să ofere cele mai multe puncte Ucrainei şi Marii Britanii, ignorând prestaţia României.

„Atitudinea juriului moldovean faţă de prestaţia artiştilor români pe scena concursului Eurovision nu este totuna cu atitudinea Republicii Moldova faţă de România", făcând referire la faptul că publicul din Moldova a votat preponderent artiştii din România şi Ucraina, iar juriul nu a acordat niciun punct României.

Într-o intervenţie la TVR 1, Ţurcanu a declarat că nu s-a mai întâmplat ca un concurent din România la Eurovision să nu fie punctat de Chişinău. 

„După cum se vede din statistica oferită de Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune, publicul telespectator din Republica Moldova a optat preponderent pentru, în ordine explicabilă prin suferinţele prin care trece vecinul din est, Ucraina şi România. Rămâne să înţelegem pe parcurs ce standarde înalte (atât de înalte încât sunt deocamdată inaccesibile publicului cu care se găseşte în disonanţă) a avut juriul moldovean în opţiunile sale, în componenţa: Ilona Stepan, Adriano Marian, Cristina Scarlat, Eugen Doibani şi Radmila Popovici", a precizat Ţurcanu. 

 

 Republica Moldova a obţinut un punctaj final de 253 de voturi. „Locul 7!!!! Locul 2 la televoting. Mulţumim!!!! Thank youuuu! Peace, Love, Folklore and Rock’n’Roll! Ukraine, Romania, felicitări!!! Europa, felicitări! Drag public, MULŢUMIM!", au scris muzicienii de la Zdob şi Zdub. România, prin WRS, s-a clasat pe locul 18 cu 64 de puncte (12 din partea juriilor naţionale).

Eurovision 2022 a fost câştigat de Ucraina, prin Kalush Orchestra cu piesa „Stefania”. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Kiddo
15.05.2022, 23:40:17

Suntem patetici, daca nu ne-au dat puncte care-i baiul? Parca sunt singurii care nu ne-au dat? Sau daca ne-ar fi dat ar fi schimbat cumva situatia? Daca nu ne convine, de ce naiba participam. Sunt cumva topurile mondiale pline de artisti romani?

-3 (5 voturi)
Ionel Marcu
16.05.2022, 09:21:53

O fi pățit și juriul din Moldova ca juriul de la București: a dat 12 puncte Moldovei dar organizatorii au schimbat punctajul și au lăsat...zero pentru Moldova, nu știm nici acum explicația.

+1 (1 vot)
octavian calin
16.05.2022, 14:38:32

Nici nu ma mir si culmea nici nu sunt intrigat de acest fapt ,era de asteptat de la MALDVACI sa se comporte fata de Romania in nota deja stiuta Sper ca totusi poate da Dumnezeu mintea cea de pe urma IDIOTILOR CARE ADMINISTREAZA ROMANIA SA -SI DEA SEAMA CA ACEST MALDAVACI SUNT DUSMANII NOSTRII ,IN NICI UN CAZ FRATII NOSTRIII..nu sunt nici macar oameni de minim bun simt fata de cat ii tinem in spate de 32 de ani ..

-1 (3 voturi)
Coco
16.05.2022, 16:56:16

Au patit la fel ca noi. Nu generaliza , doar o parte dintre moldoveni is moldivani.

Modifică Setările