Muzică

articolul anterior articolul urmator

Semnificaţia versurilor şi povestea hitului „We Will Rock You“, al trupei Queen

0
14 Jun 2021 09:29:03
Autor: Click! pentru femei
Freddie Mercury şi Brian May FOTO Profimedia
Freddie Mercury şi Brian May FOTO Profimedia

În ascensiunea spre succes, accelerată şi de impactul uriaş al hitului „Bohemian Rhapsody“, trupa Queen a lansat „We Will Rock You“, o altă melodie de colecţie, folosită adesea ca imn la diverse evenimente importante. Scris de chitaristul trupei, Brain May, şi inclus pe albumul Queen – „News of the World“, din 1977, cântecul are o semnificaţie aparte.

Auzit adesea pe stadioane, însoţit de bătăi ritmice de palme,, „We Will Rock You" este cu adevărat un imn care a ieşit victorios din lupta cu alte piese memorabile şi, în plus, a trecut proba timpului. Care a fost inspiraţia lui Brian May pentru un asemenea cântec? Metro.co.uk scrie că sursa a venit din aceeaşi zonă de unde a răsărit inspiraţia solistului Freddie, când a scris piesa "We Are the Champions".

Ambii muzicieni au mers pe aceeaşi temă, au avut acelaşi scop, şi anume, să creeze piese care să adune mulţimile de oameni. Niciunul dintre compozitori nu a văzut-o ca pe o luptă, în cele din urmă, ambele piese au devenit melodii importante pentru trupă.

Citeşte aici povestea hitului „We Will Rock You“ şi află semnificaţia versurilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările