Muzică

articolul anterior articolul urmator

Spotify va lua măsuri împotriva dezinformării despre COVID-19. Platforma a fost amplu criticată din cauza podcastului lui Joe Rogan

1
31 Jan 2022 11:40:50
Autor: Mălina Gîndu
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Spotify anunţă că va lua măsuri pentru a combate dezinformarea despre COVID-19 pe platforma sa, după o mişcare de boicot lansată de artistul canadian Neil Young, relatează AFP, citată de Digi24.

Cea mai prolifică platformă din industria de streaming muzical va introduce link-uri în toate podcasturile sale despre COVID-19, care îi vor ghida pe utilizatori către informaţii concrete şi din surse ştiinţifice, a anunţat directorul general şi fondatorul Spotify, Daniel Ek.
 
„Pe baza feedback-ului pe care l-am primit în ultimele săptămâni, a devenit clar pentru mine că avem obligaţia de a face mai mult pentru a oferi echilibru şi acces la informaţii larg acceptate oferite de comunităţile medicale şi ştiinţifice", a declarat miliardarul suedez într-un comunicat.
 
Spotify şi-a anunţat, de asemenea, duminică regulile de utilizare şi a precizat că „testează modalităţi" de a semnala mai bine creatorilor de podcast „ce este acceptabil". Potrivit noilor reguli, creatorii ar trebui să evite conţinutul care „promovează informaţii medicale periculoase false sau înşelătoare care reprezintă o ameninţare directă la adresa sănătăţii publice". Printre acestea se numără sugestia că COVID-19 sau alte boli nu sunt reale şi încurajarea oamenilor să se infecteze în mod deliberat cu coronavirus pentru a se imuniza. Conţinutul care încalcă regulile ar putea fi eliminat, iar încălcările repetate ar putea duce la închiderea unui cont, potrivit BBC.
 
„Acest nou efort de combatere a dezinformării va fi lansat în ţările din întreaga lume în zilele următoare. Din câte ştim, aceste sfaturi asupra conţinutului sunt o premieră pentru o platformă importantă de podcast", a mai spus  Daniel Ek.
 
Anunţul vine în urma unei mişcări de protest iniţiate de cântăreţul Neil Young, care a anunţat săptămâna trecută că îşi retrage muzica de pe această platformă de streaming după ce a acuzat compania că promovează informaţii false despre COVID-19 prin găzduirea unui podcast al popularului şi controversatului prezentator Joe Rogan.
 
Joe Rogan, al cărui contract semnat anul trecut cu Spotify a fost estimat la 100 de milioane de dolari, este acuzat că a descurajat vaccinarea anti-COVID-19 în rândul tinerilor şi că a promovat utilizarea unui tratament neautorizat, cu Ivermectină, împotriva noului coronavirus.
 
La începutul lunii ianuarie, un grup de medici, oameni de ştiinţă şi profesionişti din domeniul sănătăţii au semnat o scrisoare deschisă către Spotify, citând „istoricul îngrijorător" al lui Rogan în ceea ce priveşte discuţia despre pandemia Covid-19. Rogan a postat pe Instagram un răspuns video la această controversă.
 
El a negat că a încercat să răspândească informaţii false, spunând că „nu a încercat niciodată să facă altceva cu acest podcast decât să vorbească cu oamenii". Dar a recunoscut, de asemenea, că „în mod absolut greşesc anumite lucruri" şi a susţinut ideea de a pune un avertisment la începutul episoadelor controversate.
 
The Joe Rogan Experience este cel mai popular podcast de pe Spotify, cu un număr de 200 de milioane de descărcări pe lună.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

vasile preda
31.01.2022, 15:43:40

joe in lupta cu brigada woke

Modifică Setările