Muzică

articolul anterior articolul urmator

Sume-record de bani strânse prin concertul caritabil al Arianei Grande: momente emoţionante în memoria victimelor atacului de la Manchester

1
5 Jun 2017 13:50:12
Autor: Victor Arvunescu
Ariana Grande a susţinut un show în memoria victimelor atacului terorist de la Manchester FOTO Hepta
Ariana Grande a susţinut un show în memoria victimelor atacului terorist de la Manchester FOTO Hepta

Concertul caritabil organizat de Ariana Grande pentru victimele atacului terorist din Manchester a adunat sume impresionante de bani, dar a produs şi momente emoţionante.

Sume impresionante de bani strânse prin concert 

Crucea Roşie britanică a confirmat că în urma concertului care a avut loc duminică seară, pe terenul de cricket Old Trafford din Manchester, s-a strâns o sumă ce depăşeşte 2 milioane de lire sterline, potrivit BBC. Suma va fi donată victimelor şi familiilor afectate de atacul terorist care a avut loc în urmă cu două săptămâni. Alte peste 10 milioane de lire sterline au fost strânşi de We Love Manchester Emergency Fund, scrie News.ro.

Momente de reculegere, mesaje de susţinere şi interpretări emoţionante s-au numărat printre punctele cheie ale spectacolului caritabil „One Love Manchester“, care a avut loc duminică în memoria victimelor atacului terorist din 22 mai din oraşul englez.

„Remediul de care lumea are nevoie“ 

Ariana Grande a urcat pe scenă alături de trupe şi cântăreţi precum Black Eyed Peas, Robbie Williams, Take That, Justin Bieber, Coldplay, Niall Horan, Miley Cyrus, Katy Perry, Pharrell Williams, şi Little Mix, fanii fiind surprinşi şi de apariţii -surpriză a fostului solist al trupei Oasis, originar din Manchester, Liam Gallagher. La eveniment au participat 50.000 de oameni, printre aceştia numărându-se şi mulţi dintre fanii care au participat la concertul Arianei Grande când s-a petrecut atacul terorist. Concertul caritabil a avut loc la doar o zi distanţă după atacul terorist de la Londra. 

Înainte de a cânta ultima sa melodie din seara concertului, Liam Gallagher a declarat: „Vreau să dedicat acest cântec frumoşilor oameni care au fost ucişi sau răniţi în atacul terorist din Manchester“.

Cântăreaţa Ariana Grande a ţinut un discurs emoţionant în cadrul concertului de duminică, adresându-se şi mulţumind publicului pentru că este „remediul de care lumea are nevoie în aceste momente“. „Vă mulţumesc tuturor din tot sufletul pentru că sunt aici astăzi. Vă iubesc enorm. Vă mulţumesc că aţi venit împreună şi că sunteţi atât de iubitori, puternici şi uniţi. Vă iubesc tare mult şi cred că acest mod de iubire şi de unitate pe care îl emanăm este remediul de care are nevoie lumea astăzi. Aşa că vreau să vă mulţumesc că sunteţi astfel“, a zis ea, citată de Mediafax. 

Ariana Grande a respectat dorinţa unei fane care a murit 

Vedeta, care s-a luptat cu lacrimile mare parte a concertului, a vorbit şi despre momentul în care s-a întâlnit cu mama adolescentei de 15 ani, Olivia Campbell, care a fost ucisă în atacul terorist, spunând că a modificat întreaga listă de cântece a serii pentru a respecta dorinţa tinerei fete: „Vreau să vă mărturisesc că am avut plăcerea de a mă întâlni cu mama Oliviei Campbell acum câteva zile. Cum am făcut cunoştinţă cu ea, am început să plâng şi am îmbrăţişat-o şi i-am spus că ar trebui să mă opresc din plâns pentru că Olivia nu şi-ar dori acest lucru. Apoi mi-a spus că Olivia şi-ar fi dorit să audă hiturile. Asta înseamnă că aveam un spectacol planificat într-un mod cu totul diferit şi ieri am avut o repetiţie în care am schimbat totul, iar această seară a fost atât de senină şi plină de iubire şi energie. Vreau să vă mulţumesc pentru asta“, a zis tot ea.

În timpul concertului de duminică, Coldplay şi Ariana Grande au cântat a reinterpretare a melodiei trupei Oasis „Don't Look Back In Anger“. Ariana s-a alăturat trupei şi a cântat aumite versuri din melodie în timp ce Chris Martin i-a spus că este timpul ca oamenii din Manchester să „cânte pentru ea“. În timpul serii, Grande a cântat şi alături de trupa Black Eyed Peas melodia-hit „Where Is The Love?“, iar Miley Cyrus s-a alăturat pentru a interpreta o versiune a trupei Crowded House „Don't Dream It's Over“.

Justin Bieber nu şi-a ascuns lacrimile 

Justin Bieber a fost la rândul său emoţionat şi nu s-a sfiit să-şi ascundă lacrimile în timp ce a adus un omagiu victimelor atentatului terorist. El a dorit să transmită publicului prezent: „Vă mulţumesc foarte mult că sunt aici cu voi. Sunteţi atât de curajoşi. Ce lucru minunat facem în această seară, nu-i aşa? Nu-i aşa că dragostea învinge mereu?“, a întrebat publicul.

După ce şi-a încheiat cântecul, Bieber a încurajat publicul să cânte „Love“ iar apoi a spus o rugăciune pentru victime şi pentru familiile lor. La un moment dat s-a străduit să îşi ţină lacrimile declarând publicului: „Vreau doar să-i onorez pe cei care au pierit, care au fost luaţi de lângă noi. Îi iubim mult, la fel şi pe familiile lor. Ridicaţi-vă mâinile pentru a onora aceşti oameni“, a îndemnat artistul. 

Perry a adus un omagiu victimelor 

Katy Perry a purtat un costum alb imprimat cu fotografii colorate ale victimelor care au murit pe 22 mai, pe Manchester Arena. Micile fotografii puteai fi văzute şi pe gulerul bluzeui artistei, la încheieturi şi pe spate, aranjate sub forma unei inimi. „Sunt onorată şi umilă să mă aflu aici în această seară pentru a împărtăşi iubire. Iubirea învinge teama, ura, iar iubirea pe care o alegem ne dă putere, este cea mai mare putere a noastră“, a zis ea. Perry a cântat o versiune acustică a hitului „Part of Me“, dar şi single-ul „Roar“.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Antiglobalism Antiglobalism
5.06.2017, 17:15:35

O idioata cu IQ-ul unei muste.

+1 (1 vot)
Modifică Setările