Muzică

articolul anterior articolul urmator

Eurovision. Trupa Zdob şi Zdub a mulţumit fanilor pentru susţinere şi a felicitat România şi Ucraina

1
15 May 2022 14:45:42
Autor: Maria Ţaga

Formaţia Zdob şi Zdub, reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision 2022, a transmis mulţumiri fanilor şi României, fiind recunoscătoare pentru locul 7 obţinut în finala de sâmbătă. Ei i-au asigurat pe fanii, după ce mulţi internauţi au criticat punctajele pe pagina lor de Facebook, că voturile unor jurii naţionale au fost anulate de EBU, organizatorul concursului.

„Referitor la voturile juriului a intervenit EBU. Le-a anulat. Căutati în internet declaraţia EBU. Voturile din 6 ţări au fost anulte”, au scris muzicienii de la Zdob şi Zdub care au făcut show la Torino cu „Trenuleţul”. 

„Locul 7!!!! Locul 2 la televoting. Mulţumim!!!! Thank youuuu! Peace, Love, Folklore and Rock’n’Roll! Ukraine, Romania, felicitări!!! Europa, felicitari! Drag public, MULŢUMIM!”, au scrie ei. 

„Noi, ieri, am avut emoţii enorm de mari. Vreau să zic că în scena a fost toată Moldova, toată România. Am simţit o susţinere enormă, şi pe scenă, şi în sală. A fost o nebunie. Vă mulţumim pentur susţinere. Cei din sală au dansat, au strigat. Sala a inviat, a fost o atmosferă incendiară”, spuneau Zdob şi Zdub după calificarea în finală. 

Republica Moldova a obţinut un punctaj final de 253 de voturi. 

România, prin wrs, s-a clasat pe locul 18 cu 64 de puncte (12 din partea juriilor naţionale). 

Eurovision 2022 a fost câştigat de Ucraina, prin Kalush Orchestra cu piesa „Stefania”. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Tomescu Tom
15.05.2022, 15:34:50

Sincer să fiu ... nu-mi aduc aminte de vreo ediție a așa zisului concurs ... Eurovision .. în care spectatorii din sală ..să cânte împreună cu formația de pe scenă ... Iar ediția asta s-a desfășurat la Torino - Italia ... Iar italienii, de obicei ..mai bine își taie o mână ...decât să aprecieze ceva prezentat în limba română .. 😜 . Moldovenii noștri ... i-au făcut ...zdob și zdub ...la propriu , pe europeni .. 👍👍👍👍👍👍👍 . Ghinion mare a fost că victoria lor în concurs ...ar fi dăunat afacerii Eurovision ... Dehh. ... locul 1 era deja vândut ....

+1 (1 vot)
Modifică Setările