Muzică

articolul anterior articolul urmator

Un concert uriaş s-a desfăşurat simultan în mai multe oraşe ale lumii. La Paris a urcat pe scenă Ursula von der Leyen VIDEO

0
26 Sep 2021 11:38:22
Autor: Lorena Mihăilă

Zeci de vedete ale muzicii au participat, noaptea trecută, la un uriaş concert desfăşurat simultan la Paris, New York, Los Angeles şi în alte oraşe de pe mai multe continente.

Elton John a fost unul dintre artiştii care au încântat publicul parizian şi după înterpretarea piesei „Tiny Dancer” a vorbit şi despre vaccin.

„Mi-am petrecut cea mai mare parte a vieţii luptând împotriva pandemiei de SIDA şi am făcut progrese mari din două motive – unul, am urmat întotdeauna ştiinţa, doi, am pus braţele în jurul tuturor pentru a ne asigura că nimeni nu este lăsat în urmă. Aceleaşi lecţii se aplică în egală măsură pandemiei de COVID-19. În timp ce majoritatea celor de astăzi au fost vaccinaţi împotriva virusului, doar 4% din populaţia în Africii este imunizată. Nu trebuie să lăsăm pe nimeni în urmă", a spus el, conform Global Citizen.

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, a fost şi ea la spectacol şi a urcat pe scena de la Paris pentru a anunţa angajamentul Comisiei Europene de a dona 500 de milioane de doze de vaccin ţărilor cu venituri mici.
 
Aceasta s-a anjata să aloce şi 140 de milioane de euro pentru a ajuta la încetarea crizei globale a foametei şi 25 de milioane de euro pentru educaţia din ţările sub-dezvoltate.
 
 
La New York au urcat pe scenă prinţul Harry şi soţia sa Meghan. Aceştia s-au întâlnit şi cu secretarul general adjunct al ONU, cu care au discutat despre activitatea fundaţiei lor umanitare.
 
Concertul şi-a propus să adune fonduri şi să mobilizeze cetăţenii pentru limitarea încălzirii globale, combaterea sărăciei şi mai ales distribuirea echitabilă a vaccinurilor anti-Covid.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările