Muzică

articolul anterior articolul urmator

Unde s-au dus voturile publicului şi ale juriului din România în finala Eurovision 2019: specialiştii vedeau alţi câştigători. Ce ţări nu au primit nimic

2
19 May 2019 13:54:18
Autor: Alexandra Constanda
Reprezentanta Australiei a fost preferata juriului român în finala Eurovision 2019 FOTO Guliver/Getty
Reprezentanta Australiei a fost preferata juriului român în finala Eurovision 2019 FOTO Guliver/Getty

Trofeul Eurovision 2019 a fost câştigat de olandezul Duncan Lawrence, căruia juriul român i-a acordat doar 5 puncte, iar publicul 12. Vă prezentăm cum au votat juriul şi telespectatorii din România în finala de la Tel Aviv.

După 44 de ani, Olanda a reuşit din nou să cucerească trofeul Eurovision datorită cântăreţului Duncan Lawrence, a cărui piesă „Arcade“ a strâns 492 de puncte. Podiumul a fost completat de Italia, reprezentată de Mahmood cu piesa „Soldi“, care a adunat 465 de puncte, şi de reprezentantul Rusiei, Sergey Lazarev, a cărui piesă, „Scream“, a acumulat 369 de puncte.

Câştigătorul Eurovision 2019 a fost ales de juriile din toate cele 41 de ţări participante la ediţia din acest an şi de telespectatori, proporţia fiind de 50%-50%. 

Juriul român din finala Eurovision 2019 a fost format din Ozana Barabancea, Liana Stanciu, Monica Anghel, Andrei Kerestely şi Bogdan Pavlica.

Specialiştii au acordat maximul de puncte, 12, reprezentantei Australiei, care a terminat competiţia pe locul nouă. Cele 10 puncte au ajuns la Azerbaijan, iar 8 puncte au mers la Cehia. Câştigătorul Eurovision 2019 a primit doar 5 puncte din partea juriului român.

Clasamentul detaliat - cum au votat juriile şi cum a votat publicul - poate fi consultat AICI. 

Între votul juriului şi al telespectatorilor români au existat însă discrepanţe mari, cei din urmă avându-l drept favorit chiar pe învingător. Pe locul doi în preferinţele publicului din ţară s-a aflat Elveţia, căreia juriul  i-a acordat doar 4 puncte, în timp ce Italia a primit 8 puncte de la români, însă niciun punct de la juriu.

Spania, Marea Britanie, Danemarca, Slovenia, Cipru, Malta, San Marino, Grecia, Germania şi Belarus au fost statele cărora România nu le-a acordat niciun punct. 

Italia, Israel, Norvegia, Islanda şi Franţa nu au primit niciun punct de la juriul român, în timp ce telespectatorii le-au acordat, în ordine, 8, 3, 4, 5 şi un punct.

La polul opus, telespectatorii români nu au votat ţări precum Suedia (care a primit un punct de la juriu), Macedonia de Nord (7 puncte de la juriu), Cehia (8 puncte de la juriu), Serbia (3 puncte), Albania (2 puncte).  

Amintim că Ester Peony, care a reprezentat România cu piesa „On a Sunday“, s-a clasat foarte jos în clasamentul din a doua semifinală şi nu s-a calificat în finala Eurovision 2019.  

Unde s-au dus punctele telespectatorilor din România în finala Eurovision 2019

Olanda – 12 puncte

Elveţia – 10 puncte

Italia – 8 puncte

Rusia – 7 puncte

Azerbaijan – 6 puncte

Islanda – 5 puncte

Norvegia – 4 puncte

Israel – 3 puncte

Australia – 2 puncte

Franţa – 1 punct

Unde s-au dus punctele juriului din România în finala Eurovision 2019

 

Australia – 12 puncte

Azerbaijan – 10 puncte

Cehia – 8 puncte

Macedonia de Nord – 7 puncte

Rusia – 6 puncte

Olanda – 5 puncte

Elveţia – 4 puncte

Serbia – 3 puncte

Albania – 2 puncte

Suedia – 1 punct

Top 3 melodii preferate de fiecare membru al juriului

Niciun membru al juriului român nu a clasat Olanda pe primul loc în finala Eurovision 2019, Monica Anghel şi Ozana Barabancea clasându-l cel mai jos, respectiv pe poziţiile 13 şi 11. Cel mai bun punctaj primit de Duncan Lawrence a fost poziţia 3, oferită de Liana Stanciu. 
 
Ozana Barabancea: Australia, Cehia şi Azerbaijan. Pe ultimul loc a clasat Franţa.
Liana Stanciu: Azerbaijan, Australia şi Olanda. Pe ultimul loc a clasat Slovenia. 
Monica Anghel: Macedonia, Rusia şi Australia. Pe ultimul loc a clasat Islanda. 
Andrei Kerestely: Macedonia de Nord, Australia şi Azerbaijan. Pe ultimul loc a clasat San Marino. 
Bogdan Pavlica: Azerbaijan, Cehia şi Australia. Pe ultimul loc a clasat Israel. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

foarte atent
19.05.2019, 19:19:29

de unde se vede cat pricepe juriul roman...auzi la ei disfonica Liana Stanciu in juriu...!!!! behehe, behehe, a cui pila mai e?!

+2 (2 voturi)
Muzicescu Alexandru
19.05.2019, 23:50:08

Din nou un juriu corupt și incompetent la fel ca în finala națională. Concret, au dat note mari Cehiei, fără ca să știe că melodia lor a fost furată după HURTS- Ready to go. Nici nu s-au mai obosit să-i schimbe linia melodică. Iar cu notele mari acordate Macedoniei de Nord s-au dat de gol că au primit indicații datorită punctajului execrabil obținut la televot. Rușine Ozana Barabancea, Monica Anghel, Andrei Kerestely, Liana Stanciu și Bogdan Pavlică.

+2 (2 voturi)