Muzică

articolul anterior articolul urmator

Victoria Israelului la Eurovision 2018, criticată dur de un finalist: „E corectă doar dacă vedem concursul ca pe un circ“

5
13 May 2018 19:01:27
Autor: Alexandra Constanda
Netta Bazrilai a explicat ce semnificaţie au sunetele de găină pe care le face în timpul piesei FOTO EBU
Netta Bazrilai a explicat ce semnificaţie au sunetele de găină pe care le face în timpul piesei FOTO EBU

Victoria Israelului la Eurovision 2018 a atras critici dure din partea unui finalist, care a declarat că Netta Barzilai este câştigătoarea de drept doar în măsura în care concursul este văzut ca un circ.

Reprezentantul Olandei în finala Eurovision 2018, Waylon, a ironizat faptul că israelianca Netta Bazilai a fost desemnată câştigătoare, făcând referire la sunetele de găină şi mişcările de dans pe care aceasta le-a executat în timpul interpretării. Olandezul, care s-a clasat pe locul 18 cu piesa „Outlaw In ‘Em“, este de părere că „spectacolul ciudat“ a avut din nou de câştigat pe scena competiţiei. 
 
„Israelul este câştigătorul de drept doar dacă vorbim despre circ şi nebunie. Dar părerea mea nu va aduce o schimbare acestui tip de Eurovision. Şi asta cred că este cu adevărat trist. Ar trebui să se schimbe ceva. Ultima oară a fost o femeie cu barbă, acum este o găină“, a declarat Waylon pentru wiwibloggs.com
 
 
Într-un interviu, Netta Bazilai a explicat care este semnificaţia respectivelor sunete: „Este atât de amuzant că oamenii sunt interesaţi de acest detaliu. Sunetele imitate au un dublu sens. Zgomotele fac trimitere la persoanele laşe care nu acţionează aşa cum simt, se folosesc de alţi oameni şi îi tratează ca pe nişte jucării sau marionete. De asemenea, «baka» înseamnă şi «prost» în japoneză. Cântecul are un mesaj important: renaşterea puterii feminine şi a justiţiei sociale“.
 
 
Waylon nu este singurul care a criticat piesa şi prestaţia Israelului. Cu doar două zile înainte de finala Eurovision 2018, câştigătorul ediţiei trecute, portughezul Salvador Sobral, a mărturisit că speră să nu fie nevoit să-i înmâneze trofeul israeliencei, precizând că piesa ei i se pare oribilă. Ei bine, Sobral a avut ghinion.
 
Reprezentantul Olandei, care a primit 121 de puncte în finala Eurovision 2018, a precizat însă că nu este dezamăgit de rezultat, chiar dacă se aştepta să fie în top 10. 
 
„Mă simt foarte mândru de ceea ce am făcut. Am avut şansa de a cânta o piesă şi de a face un show în care toată echipa mea a crezut cu înverşunare. În mod clar nu poate fi vorba de o dezamăgire. Bineînţeles că îţi doreşti să fii primul, mai ales că ne-ar fi plăcut să ducem din nou Eurovisionul în Olanda, după 43 de ani. Sigur că nu credem că meritam locul 18, dar este cel pe care l-am primit şi suntem OK cu asta“, a mai spus Waylon. 
 
Olanda a fost una dintre cele şapte ţări care au participat la prima ediţie Eurovision, din anul 1956. Până în prezent, ţara a participat de 54 de ori, absentând la patru ediţii, şi a înscris patru victorii, ultima fiind în 1975, iar după aceea jumătate din reprezentanţi clasându-se în top 10. 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Ggggg Hhhhh
13.05.2018, 19:59:10

Un circ politic

+1 (1 vot)
petre ion
14.05.2018, 05:12:00

Chiar si o manea de-a noastra suna mai bine!

+2 (2 voturi)
ANDREI STAHANOV
14.05.2018, 14:12:47

EUROVISION = CURTEA MIRACOLELOR Evident, ca de obicei la EUROVISION, câştigătorul era dinainte stabilit ! O piesă complet mediocră într-o lume mediocră, în care valoarea autentică şi originalitatea e pe cale de dispariţie! Iar participanţii sunt tot mai condiţionaţi de exprimarea deschisă a “diversităţii” de toate felurile, de internaţionalism delirant şi apoi de o prezenţă ce devine din ce în ce mai patologică, de la ţinută, până la muzică şi anturaj. Astăzi nu ai cum să participi la acest bâlci numit EUROVISION, darămite să mai şi câştigi, dacă nu îndeplineşti aceste condiţii. Coincidenţă ? Ultimul câştigător(câştigătoare?) tot din partea Israelului în 1998 a fost Dana International, de fapt un bărbat(Yaron Cohen) transgender. Ce declară acum Netta, noua câştigătoare fast-food acum : „Întreaga mea echipă – părul meu, machiajul meu, costumul meu, scriitorii cântecului – sunt membri ai comunității homosexualilor și fără ei nu exist. Sunt recunoscătoare pentru prezența comunității homosexualilor în viața mea.”

pescarul symy
14.05.2018, 18:44:23

Deci se apropie cei 7ani de suferinta,manifestarea raului se manifesta deschis fara rusine...sa nu uitam circul de la deschiderea tunelului GOTTHARD...https://www.youtube.com/watch?v=YC7wxCdANfI

+1 (1 vot)
b. e.
14.05.2018, 15:28:38

Pana la urma, Eurovision este un "circ" mediatic. Pot câștiga Eurovision melodii (artiști) controversate (controversați) ca cea de anul asta, sau pot câștiga melodii ca cea de anul trecut, când a câștigat reprezentantul Portugaliei.

Modifică Setările