Muzică

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Cele mai îndrăgite cântece de Crăciun

0
25 Dec 2013 18:13:54
Autor: Corina Cosmescu
Mariah Carey nu poate lipsi din playlisturile de Crăciun FOTO Getty Images
Mariah Carey nu poate lipsi din playlisturile de Crăciun FOTO Getty Images

Atingerea fulgilor de nea, mirosul de brad şi gustul vinului fiert sunt câteva dintre cadourile ce nu lipsesc de Crăciun. Fie că sunt interpretate de Fuego sau de Mariah Carey, colindele completează peisajul de basm devenit realitate o dată în an.


Revista „Billboard“ a desemnat, pentru al doilea an consecutiv, „All I Want for Christmas Is You“ cel mai bun cântec de Crăciun. 

Cum valoarea se cunoaşte în timp, la 19 ani de la debut, melodia compusă şi interpretată de Mariah Carey a reuşit să depăşească recordul de un milion de copii vândute numai în Marea Britanie.

„O, ce veste minunată“
Colindul ce vesteşte naşterea Mântuitorului este emoţionant atât prin versuri, cât şi prin vocea sensibilă a Andrei. De ani buni, artista interpretează cântecul de Crăciun, în repertoriul ei fiind incluse şi „Sus, la poarta Raiului“ şi „Deschide uşa, creştine!“.

„Let It Snow!“
Crăciunul nu ar fi acelaşi fără „Let It Snow!“, piesa compusă de Sammy Cahn şi Jule Styne în vara lui 1945. La cinci ani de când a lansat colindul, Frank Sinatra l-a reinterpretat alături de Cvartetul Swanson, iar ulterior, Dean Martin, Andy Williams, Kylie Minogue şi Rob Stewart i-au urmat exemplu.

„Împodobeşte, mamă, bradul!“
Fuego a compus melodia într-o iarnă grea, în maşină, în drum spre Buzău, aşa cum a recunoscut într-un interviu pentru Wowbiz. „E un cântec special, l-am scris pentru părinţii mei, când piesa asta de 14 ani. Ştiu că se fac glume pe seama ei“, a zis Paul Surugiu.

„Last Christmas“
În 1984, grupul britanic Wham! (format din Andrew Ridgeley şi George Michael) a lansat cântecul „Last Christmas“, scris de acesta din urmă. Astăzi, versurile sunt cunoscute în lumea întreagă.

„Winter Wonderland“
Compus în 1934 de Felix Bernard (muzică) şi Richard B. Smith (versuri), hitul „Winter Wonderland“ a cunoscut un succes enorm, fiind înregistrat de peste 150 de artişti.Printre aceştia se numără şi Frank Sinatra, Elvis Presley, Billy Idol, Bob Dylan, Radiohead, Ozzy Osbourne, Jessica Simpson şi Macy Gray.

„Leru-i... şi iară ler“
Colindul interpretat de Ştefan Hruşcă, artistul ce locuieşte în America, rămâne o emblemă a sărbătorii sfinte. Aşa cum se întâmplă în cazul melodiilor celebre, şi „Lerul“ a fost parodiat de câteva ori.

„Happy Xmas (War Is Over)“
Cântecul „Happy Xmas (War Is Over)“ - „Crăciun Fericit, războiul s-a sfârşit“ aparţine lui John Lennon şi soţiei sale, Yoko Ono şi a fost lansat în 1971, ca o formă de protest împotriva războiului din Vietnam. Piesa este şi astăzi un simbol al păcii.

„Buna dimineaţă la Moş Ajun“/ „Florile dalbe“
Colindele sunt doar câteva dintre melodiile tradiţionale incluse pe albumul „O, ce veste minunată!“ al sopranei Angela Gheorghiu. „Am înregistrat acest album de colinde pentru a readuce în suflet acea bucurie simplă, dar înălţătoare a Crăciunului petrecut alături de cei mai dragi oameni. Sunt fericită şi emoţionată să pot oferi publicului primul CD cu colinde româneşti de referinţă“, a spus artista. 

„Santa Baby“
Din 1953, când a fost lansată, "Santa Baby" este considerată piesa perfectă pentru femeile ce-şi doresc o viaţă de lux, cu bijuterii de la Tiffany, după cum amintesc şi versurile. Melodia înregistrată iniţial de Eartha Kitt, Henri René şi de orchestra lor a fost reinterpretată de Madonna, Shakira şi Taylor Swift.


 

„Colindă, colindăm iarna“
Una dintre cele mai bune voci din România şi-a câştigat auditoriul reuşind să stabilească o legătură profundă cu el, prin melodiile emoţionante. Paula Seling a lansat mai multe albume de Crăciun pentru a celebra Naşterea lui Hristos.

„Santa Claus Is Coming to Town“
Piesa „Santa Claus Is Coming to Town“ - „Moş Crăciun Vine în Oraş“  a fost compusă de John Frederick Coots şi de Haven Gillespie şi a fost difuzată pentru prima oară la radio în 1934. Versurile şi ritmul antrenant le-au adus acestora gloria, căci melodia s-a vândut în peste 400.000 de copii, pentru Crăciun. Printre artiştii contemporani care au reinterpretat colindul se numără Bruce Springsteen, Mariah Carey şi Justin Bieber.

„Jingle Bell Rock“
„Jingle Bell Rock“ a devenit unul dintre cele mai cunoscute hituri de Crăciun, după lansarea lui Bobby Helms, în 1957. La fel ca şi în alte cazuri celebre, acest imn de săbătoare a fost reinterpretat de zeci de artişti precum Chris Brown, Geri Halliwell şi Hilary Duff. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările