Muzică

articolul anterior articolul urmator

VIDEO CNA interzice Paraziţii şi B.U.G. Mafia înainte de ora 23.00

6
15 Jan 2014 16:53:12
Autor: Mediafax
3 melodii de la Paraziţii au fost cenzurate după ce au fost difuzate la radio la sfârşitul anului trecut
3 melodii de la Paraziţii au fost cenzurate după ce au fost difuzate la radio la sfârşitul anului trecut

Şapte melodii, dintre care trei ale trupei Paraziţii, „De ziua ta“, „Toate-s la fel“ şi „Bagabonţii 99“, au fost interzise de la difuzare pe posturile de televiziune şi radio înainte de ora 23.00, printr-o decizie luată, miercuri, de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

Decizia luată miercuri de CNA vizează melodiile „De ziua ta“, „Toate-s la fel“ şi „Bagabonţii 99“, ale trupei Paraziţii, dar şi piesele „Scoate limba“ de Mamelino, „Turbofin“ de Grasu XXL, „Hai cu mine“ de B.U.G. Mafia şi „Talk dirty“ de Jason Derulo.

CNA a luat această decizie în încercarea de a curăţa audiovizualul din România de melodii cu limbaj vulgar, difuzate la TV şi la radio la ore accesibile minorilor, fapt interzis de legislaţia audiovizualului.

Decizia a fost luată la propunerea membrului CNA Narcisa Iorga, fiind adoptată cu şapte voturi pro (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu şi Răsvan Popescu) şi două contra (Christian Mititelu şi Radu Călin Cristea).

Decizia a fost luată în contextul în care aceste piese au fost difuzate la emisiunile matinale de la Kiss FM şi Radio Zu, în lunile septembrie, octombrie şi noiembrie 2013.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Liliana Florentina
15.01.2014, 18:01:33

dar emisiunile tv de scandal cand or sa le interzica?

+1 (1 vot)
Dinu Zară
15.01.2014, 18:17:23

Constituţia României, art. 30 (2): "Cenzura de orice fel este interzisă"

0 (4 voturi)
Utilizator Adevărul
15.01.2014, 21:47:34

Comentariu considerat abuziv.

paradoxal
15.01.2014, 23:48:50

Toate-s la fel e un clip chiar simpatic ,iar versurile par evlavioase in comparatie cu alte texte cintate de Parazitii. Ce penibila e sefa asta de la CNA cu motivarile ei,odata ce o tara intreaga stie ce limbaj injurios se foloseste aproape zilnic,seara de seara,in emisiuni de factura politica,unde sunt invitati oameni,draga,cu studii,politicieni,oameni ,, elevati in vorbire ,,in dialogurile live. Babeta asta are tupeu si ,,,putere decizionala,de sanctionare a limbajului injurios folosit de niste cintareti,dar oare din ce Motive un Gadea,un Badea,un Banciu nu pot fi sa zicem interzisi sa zicem pina la ora 12 noapte,ca astia de atitea ori vorbesc dea dreptul porno.limbajul injurios e o gluma pe linga afirmatiile rasiste,misogine,facute de nenumarate ori de unii limbristi vocali(vezi badea,banciu) Cei de la Parazitii ori Bug Mafia sunt doar niste baietasi de cartier care nu au un ,spate,,asigurat,nu ca limbristii de la antene,si chiar b1 tv.si de acea isi permite baba sa se rupa in figuri.ca in general e cam varza si mucles in fata smecherilor care au spatele asigurat de partide politice,prim/ministrii,miliardari,etc,etc

+2 (2 voturi)
Utilizator Adevărul
16.01.2014, 01:25:04

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările