Muzică

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Record pentru formaţia Queen: cel mai bine vândut album al tutuor timpurilor, în Marea Britanie

0
11 Feb 2014 14:27:22
Autor: Alexandra Constanda
Chitaristul Brian May (stânga) şi toboşarul Roger Taylor FOTO AFP
Chitaristul Brian May (stânga) şi toboşarul Roger Taylor FOTO AFP

Trupa Queen a scris istorie în ceea ce priveşte topul muzical din Marea Britanie, devenind formaţia cu cel mai bine vândut album din toate timpurile: 6 milioane de exemplare, după cum notează BBC.

Prima colecţie de melodii a trupei Queen, „Greatest Hits“, care include hituri precum „We Will Rock You“ şi „Bohemian Rhapsody“, a stabilit un nou record, după ce a fost cel mai bine vândut album britanic timp de mai mulţi ani. 
 
Reprezentanţii companiei The Official Charts au dezvăluit că una din trei familii britanice deţin, în prezent, o copie a compilaţiei din 1981. 
 
Chitaristul formaţiei, Brian May, a declarat că această creştere este „incredibilă“: „Veşti grozave, veşti impresionante de la Official Charts Company. Vreau doar să le mulţumesc tuturor celor care ne-au fost alături de-a lungul timpului şi sperăm să continuăm să vă mulţumim“, a declarat May, citat de BBC.
 
„Minunat. Cine s-ar fi gândit? Şi toate acestea datorită publicului britanic. Vă mulţumim. O mare onoare!“, a adăugat şi Roger Taylor.
 
Albumul „Greates Hits“,  al trupei Queen, conduce în topul celor mai bine vândute albume, cu 900.000 de copii mai mult decât albumul „Gold“, al trupei Abba. Cu toate acestea, albumul „21“ al cântăreţei Adele se apropie cu rapiditate de locul fruntaş, acesta fiind vândut în 4,7 milioane de exemplare în doar trei ani. 
   
   
„Faptul că este primul album care depăşeşte 6 milioane de vânzări este o realizare incredibilă pentru Queen“, a declarat pentru BBC Martin Talbot, directorul executiv al Official Charts Company.
„De când a fost lansat, în 1981, acest pachet de melodii pop şi rock a fost un element indispensabil în colecţia de albume a oricărui fan“, a mai spus Talbot.
 
De asemenea, albumul „Greatest Hits“ este cel mai bine vândut album al formaţiei Queen în America, unde, conform Recording Industry Association of America, au fost vândute 8 milioane de exemplare.
 
A doua colecţie de hit-uri a trupei, lansată cu o lună îaninte de moartea solistului Freddie Mercury, din noiembrie 1991, este al zecelea cel mai bine vândut album din Marea Britanie, cu 3,9 milioane de exemplare vândute până în prezent. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările