Muzică

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Sex Pistols îşi scot piesele de la naftalină

0
12 Sep 2012 10:45:38
Autor: Corina Cosmescu
Formaţia Sex Pistols în 1996: de la stânga la dreapta: toboşarul Paul Cook, cântăreţul John Lydon, chitaristul  Steve Jones şi basistul Glen Matlock. FOTO Getty Images
Formaţia Sex Pistols în 1996: de la stânga la dreapta: toboşarul Paul Cook, cântăreţul John Lydon, chitaristul  Steve Jones şi basistul Glen Matlock. FOTO Getty Images

Formaţia punk-rock Sex Pistols a lansat recent „Belsen Was A Gas“, un demo al unei piese ce datează de peste 30 de ani şi care vorbeşte despre lagărele din Germania.


Deşi „Belsen Was A Gas“ a fost lansată încă din 1977, până în prezent nu au ieşit la ideală decât versiunile live şi înregistrările vocale. Potrivit publicaţiei australiene „Herald Sun“, variata recentă a apărut odată ce casa de discuri Virgin Records a cedat celor de la Universal Music repertoriul legendarei formaţii rock.

Varianta oficială a piesei «Belsen Was A Gas»

Vocalistul Johnny Rotten a declarat că motivul pentru care piesa a fost ascunsă atâta timp este calitatea artistică. „Piesa are o calitate foarte proastă“, a explicat artistul care a preferat să nu difuzeze niciodată clipul.

Scrisă de basistul Sid Vicious înainte să se alăture trupei rock, melodia îi aduce în prim plan pe acesta şi pe vocalistul Johnny Rotten.

De-a lungul timpului piesa a stârnit numeroase controverse din cauza versurilor dure şi a tematicii abordate. Melodia discută despre lagărul Bergen-Belsen din Germania, ai cărui prizonieri au fost eliberaţi de trupele britanice în 1945. Contrar titlului, în lagăr nu au existat camere de gazare, iar principalele cauze pentru care au murit peste 50.000 de oameni au fost bolile şi foametea.

Artiştii au reinterpretat „Belsen Was A Gas“ în 2003, la începutul războiului din Irak, când titlul melodie a fost schimbat în „Baghdad Was A Blast“. Cu acest prilej formaţia s-a reîntregit în formula aproape completă, cu excepţia basistului Vicious, care a încetat din viaţă în 1979.

[Sex Pistols: Johnny Rotten, Sid Vicious, Steve Jones şi Paul Cook] 

Potrivit publicaţiei muzicale „NME“, demo-ul va fi inclus pe varianta reeditată a albumului „Never Mind The Bollocks, Here’s The Sex Pistols“ care va fi lansat pe 24 septembrie. Cu această ocazie, Steve Jones (chitară), Paul Cook (tobă), Glen Matlock (chitară-bas) şi Johnny Rotten (voce) aniversează 35 de ani de carieră a trupei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările