Muzică

articolul anterior articolul urmator

Virgil Ianţu şi Orchestra de Tineret, într-un concert simfonic la Bucharest Music Film Festival

0
28 May 2015 18:07:46
Autor: Victor Arvunescu
Inovaţia artistică
propusă de Virgil Ianţu este susţinută de Sebastian Burneci,
directorul muzical al proiectului FOTO David Munteanu
Inovaţia artistică propusă de Virgil Ianţu este susţinută de Sebastian Burneci, directorul muzical al proiectului FOTO David Munteanu

Virgil Ianţu (44 de ani) va susţine un concert simfonic, alături de Orchestra de Tineret, dirijată de Andrei Tudor, pe 19 iunie, în Piaţa „George Enescu“ din Bucureşti, la cea de-a zecea ediţie a Bucharest Music Film Festival.

Bucharest Music Film Festival ajunge anul acesta la cea de-a X-a ediţie. Astfel, între 19 şi 28 iunie, bucureştenii se pot bucura din nou de muzica din centrul Capitalei. Unul dintre concertele pregătite este cel pe care Virgil Ianţu îl va susţine pe 19 iunie. Colecţia de muzică românească „Ieri şi azi“, lansată în urmă cu un an de Virgil Ianţu, va fi pusă în scenă sub forma unui concert simfonic extraordinar.

Inovaţia artistică propusă de Virgil Ianţu este susţinută de Sebastian Burneci, directorul muzical al proiectului şi membru al orchestrei conduse de acesta. Proiectului simfonic i se va alătura şi Orchestra de Tineret, care va fi condusă şi dirijată, în data de 19 iunie, de Andrei Tudor.

„«Ieri şi azi» este un album plin de armonie şi căldură. Muzica aleasă, interpretarea ei şi Big bandul oferă un sound elegant şi rafinat. Iar atunci când la acest context adaugi instrumente cu corzi, ele nu fac altceva decât să îmbrace şi să îmbogăţească armonia, bucurându-ne şi pe noi, cei de pe scenă, dorind ca acest sentiment să-l transmitem mai departe celor din public. Pe 19 iunie vă aştept să ne bucurăm împreună de muzica românească, live, interpretată în premieră în această formulă cu totul specială“, a declarat Virgil Ianţu.

„Ieri şi azi“ reprezintă primul material discografic înregistrat de artist, constând într-o serie de piese româneşti, compuse în stiluri şi perioade de timp diferite. În cuprinsul albumului se regăsesc piese celebre din portofoliul Timpuri Noi („Tanţa“), Aura Urziceanu („Dor de viaţă“), Loredana („Extravaganza“), Direcţia 5 („Dacă ai şti“), Ştefan Bănică („Găseşte-mi loc în inima ta“), Simplu („Oare ştii“), Viţa de vie („Praf de stele“), Aurelian Andreescu („Dorul“) şi Holograf („Vreau o minune“).

Intrarea la concert va fi liberă, iar informaţii suplimentare vor fi disponibile pe site-ul artistului: www.virgiliantu.ro.

Totodată, mai multe informaţii despre Bucharest Music Film Festival vor fi disponibile pe site-ul: arcub.ro.

Evenimentul va fi organizat de ArCuB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Primăriei Capitalei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările