TV / Media

articolul anterior articolul urmator

6 februarie 2014: sfârşitul erei Jay Leno la „The Tonight Show“

0
10 Aug 2013 12:14:07
Autor: Mediafax
Jay Leno FOTO Reuters
Jay Leno FOTO Reuters

Ultima ediţie a emisiunii "The Tonight Show" găzduită de Jay Leno va fi difuzată pe 6 februarie 2014, celebrul realizator TV urmând să fie înlocuit cu Jimmy Fallon, a anunţat reţeaua de televiziune americană NBC, informează hollywoodreporter.com.

Informaţia a fost făcută publică la peste o săptămână după ce preşedintele NBC Entertainment, Bob Greenblatt, a sugerat că Leno va părăsi emisiunea în februarie, în timpul unei conferinţe organizate de Television Critics Association. Acesta a spus că Jocurile Olimpice din 2014 (7 - 23 februarie) constituie o bună platformă de promovare, acoperirea acestui eveniment oferindu-i lui Jimmy Fallon şanse de succes. Din acest motiv, ultima emisiune găzduită de Jay Leno va fi difuzată cu o zi înainte de debutul Jocurilor Olimpice din 2014.

În aprilie, reţeaua de televiziune americană NBC a anunţat că Jimmy Fallon va găzdui emisiunea "The Tonight Show" din primăvara anului 2014. Contractul de prezentator al lui Jay Leno expiră în septembrie 2014, însă acest lucru nu înseamnă că vedeta TV va părăsi televiziunea NBC. Greenblatt a sugerat recent că nu va renunţa total la serviciile lui Leno, fără a oferi însă alte detalii.
După anunţul din aprilie, Jimmy Fallon şi-a exprimat încântarea în ceea ce priveşte noua sa emisiune. "Sunt foarte încântat să găzduiesc un show care începe astăzi în loc de mâine", a glumit Jimmy Fallon, făcând referire la modificarea orei sale de intrare în emisie - 23.00, în loc de 00.35 (ora de începere a emisiunii sale din prezent "Late Night", n.r.).

Pentru a face şi mai uşoară tranziţia pentru Fallon, emisiunea "The Tonight Show" va fi filmată în New York, în Rockefeller Plaza, acolo unde era realizat iniţial show-ul. Acesta este locul unde în prezent se filmează emisiunea "Late Night", găzduită de Fallon.

Producătorul executiv al "The Tonight Show" va fi Lorne Michaels, creatorul şi producătorul show-ului "Saturday Night Live".

Cu excepţia celor şapte luni foarte controversate când a fost înlocuit cu Conan O'Brien, Jay Leno a fost gazda "The Tonight Show" timp de 20 de ani, devenind o legendă a televiziunii şi divertismentului.

Jay Leno, în vârstă de 63 de ani, prezintă "The Tonight Show" din 1992, când l-a înlocuit pe Johnny Carson. El a părăsit pentru scurt timp emisiunea în 2009, pentru un show în prime time la aceeaşi televiziune, fiind înlocuit cu Conan O'Brien. Însă audienţele scăzute înregistrate de O'Brien i-au determinat pe cei de la NBC să mute noua emisiune a lui Leno în intervalul original al acestuia, 23.35, şi pe cea a lui O'Brien, după miezul nopţii.

După o aprigă dispută, O'Brien şi-a dat demisia, primind despăgubiri de 33 de milioane de dolari de la NBC, iar Leno s-a reîntors ca gazdă a "The Tonight Show" în martie 2010.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările