Noi plecări de la Digi24. Oana Despa şi alte trei jurnaliste părăsesc postul TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anunţul plecării celor două vine la scurt timp după ce  Oana Despa şi-a anunţat plecarea
Anunţul plecării celor două vine la scurt timp după ce  Oana Despa şi-a anunţat plecarea

Producătorul Jurnalului economic, Simona Popa, şi jurnalistul economic Simona Simionescu continuă şirul plecărilor din barca Digi 24. Anterior, Oana Despa, şefa secţiei de investigaţii, şi-a anunţat demisia de la postul de televiziune printr-o postare pe pagina personală de Facebook. Odată cu ea pleacă şi Anamaria Nedelcoff, jurnalistă din echipa „România furată”.

După aproape patru ani în care a lucrat la Digi24, Simona Popa a părăsit şi ea postul de televiziune. Înainte, Popa a făcut parte din echipa lui Moise Guran, lucrând la Antene până la plecarea acestuia la TVR, în 2010.

La Digi 24, era producător al Jurnalului economic, al rubricii „România la bilanţ” şi al pastilei economice „Veridice”, conform Pagina de media. 

Redactor la secţia economic, Simona Simionescu a lucrat înainte, tot în cadrul Digi 24, la „Business Club”.  Are 16 ani de presă, în locuri precum Adevărul, Gândul, Prima TV, Banii noştri, Gardianul.

Ziarista Oana Despa a anunţat vineri, pe contul ei de Facebook, că pleacă de la Digi 24, unde conducea echipa de investigaţii care realiza emisiunea „România furată”, recent scoasă din grilă.

„Azi am pus punct relaţiei mele contractuale de muncă cu RCS&RDS. Peste 45 de zile lucrătoare nu voi mai conduce o secţie de Investigaţii la Digi24, secţie care nu mai există practic de ceva vreme şi nici nu voi mai coordona o emisiune care a rezistat cu stoicism cinci ani, România furată!”, a scris Oana Despa.

Redăm postarea integrală a jurnalistei Oana Despa:

Azi am pus punct relaţiei mele contractuale de muncă cu RCS&RDS. Peste 45 de zile lucrătoare nu voi mai conduce o secţie de Investigaţii la Digi24, secţie care nu mai există practic de ceva vreme şi nici nu voi mai coordona o emisiune care a rezistat cu stoicism cinci ani, România furată! Că aşa e legea, iar eu de favoruri nu am nevoie. 45 de zile pe muchie. Lucrătoare.

Pot înţelege că România furată nu a mai fost dorită şi că a murit. Nu pot înţelege, şi nici accepta, că mulţi dintre cei care ar fi trebuit să o apere ţin cu orice preţ să îi profaneze cadavrul. Al salamalaikum!

Pentru mine, Romania furata a fost cea mai mare realizare profesionala de pana acum. M-a provocat să construiesc şi să trag cu dinţii de un produs care deranja şi pe care nu şi-l dorea, de fapt, nimeni. Cui foloseste adevarul? Un produs pe care, timp de cinci ani, nu a avut nimeni curajul să îl desfiinţeze. De ce? Răspunsul m-a depăşit mereu, am considerat ca cineva acolo sus ne-a iubit si a fost suficient.

Supravieţuirea asta este cea mai bună dovadă că ce am făcut am făcut bine.

Aş putea sa va povestesc cele mai frumoase momente ale noastre, am avut si d-astea, multe. Sunt alea pe care nu le ştie nimeni şi pentru care am sacrificat toţi cei care am lucrat la asta multe - familie, relaţii, oportunităţi, şanse. Or să rămână ale noastre cu totul. Jurnalismul nu este despre noi. Ce am pierdut toţi in acesti ani vom castiga intr-o zi.

În cei 5 ani de Românie furată am avut onoarea să lucrez cu oameni extraordinari, profesionişi impecabili, unii prigoniţi sau nefolosiţi. Oamenii ăştia îmi dau siguranţa că jurnalismul nu va muri niciodată, chiar dacă se va transforma sau va emigra în spaţii mai prietenoase. Pentru ca nimic nu este mai important ca adevarul si exista multi oameni hotarati care stiu asta.

O să mă întrebaţi de ce plec atât de târziu. Pentru că sunt omul care încearcă tot înainte să renunţe. Şi care nu lasă oameni în urmă. Am considerat că, atâta vreme cât pot să dau hoţii mai mari sau mai mici la televizor, merită să strâng din dinţi şi să merg mai departe. Orice hoţ arătat e un hoţ în minus.

Mulţumesc companiei pentru aceşti opt ani. Nu cred că am să reproşez prea multe patronatului. Fiecare business are particularitatile lui. Presa e despre oameni. Nu asta aş putea spune şi despre mulţi dintre şefii mei din ultimii opt ani, şefi care pătează cuvântul de jurnalist si care ar trebui sa se lase de meseria asta. Pentru ca, repet, meseria asta e despre adevar.

Şi mulţumesc şi legii, că îmi dă posibilitatea să îmi petrec frumos tot concediul restant şi toate orele suplimentare lucrate în cei opt ani aici“, a scris Oana Despa pe contul personal de Facebook.

Anamaria Nedelcoff, a ales să părăsească postul odată cu Oana Despa

 Şi Anamaria Nedelcoff, jurnalistă tot din echipa „România furată” a anunţat pe contul de Facebook că plecarea de la postul de ştiri.„Digi 24 a însemnat, pentru mine, "România furată" şi Oana Despa. Acum, că ni s-a închis emisiunea, nu prea mai am ce face pe aici.” 

Echipa televiziunii Digi 24 începe să numere tot mai puţini jurnalişti. Dan Cristian Turturică (şeful site-ului), Laurenţiu Mihu (redactor-şef adjunct), Doru Cireaşă (redactor economic) şi Andreea Nicolae (politic) sunt jurnaliştii au fost concediaţi de curând, după cum relata Pagina de Media

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, jurnaliştii au fost anunţaţi pe 28 februarie că nu vor mai avea prelungite contractele pe care le au cu site-ul postului de ştiri începând cu data de astăzi, 1 martie. Motivul invocat ar ţine cont de restructurări în cadrul grupului, din motive financiare.

Noile concedieri vin după o perioadă agitată pentru televiziunea de ştiri. În ultima lună, postul a încheiat coaborarea cu mai mulţi jurnalişti, printre care şi vedeta postului Tudor Muşat, a anunţat închiderea staţiilor locale şi a decis să renunţe la producţia de investigaţie „România furată“

Compania a pus schimbarea pe seama unui proiect de eficientizare a activităţilor din trustul media începând din luna februarie. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite