TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Şefa TVR solicită OUG pentru limitarea activităţii postului: nu-i ajung banii de la Guvern

14
26 Feb 2021 17:52:46
Autor: Adelina Mărăcine
Doina Gradea FOTO Pagina de Media
Doina Gradea FOTO Pagina de Media

Banii primiţi de Televiziunea Română prin bugetul 2021 ar fi insuficienţi, conform declaraţiilor şefei TVR, Doina Gradea. Prin urmare, a cerut Guvernului să dea o Ordonanţă de Urgenţă prin care activitatea instituţiei să fie limitată.

Doina Gradea a făcut declaraţiile la Comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament, potrivit hotnews.ro. 

„Nu asigurăm nici măcar plata utilităţilor. Am solicitat măcar să fie asigurate sumele măcar pentru funcţionare, urmând ca limitările de activitate să fie asumare de către Guvern, printr-o OUG care poate să impună inclusiv restructurări la televiziunea publică pentru că noi nu avem cum să ne limităm singuri activitatea. După dezbateri cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor am primit o alocare de 360 milioane, total insuficientă pentru funcţionare. Difuzarea programelor şi Societatea Naţională de Radiocomunicaţii depăşesc cu mult acest nivel. Solicităm asumarea Guvernului pe o eventuală limitare a activităţii Televiziunii Române”, spus Doina Gradea.

Conform proiectului de buget, TVR primeşte de la bugetul de stat 360 milioane lei, cu 4,19% mai mult decât execuţia pe 2020.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Ionel Marcu
26.02.2021, 18:45:23

Să treacă la economii. Cîțu să înceapă cu concedierea Doinei Gradea și a 3latrinistului Cristache, cu tot cu emisiunea lui România9, a penalilor!

+16 (16 voturi)
George Petru Manea
26.02.2021, 19:12:54

Sa-i plateasca Ciolacu, Firea , Grindeanu et. comp. , ca doar lucreaza pentru ei .

+12 (12 voturi)
eu doar constat
26.02.2021, 18:50:10

Marea diferenta intre posturile radio-TV de stat si cele private este productivitatea. Iar acest indice este determinat, in primul rand, de numarul angajatilor. Numar, care este impus in posturile de stat de sindicate si de legea care le guverneaza activitatea. Posturile private au alt cadru de functionare. Principala conditie a functionarii lor este asigurarea finantarii - fie prin autofinantare, fie prin finantare de catre sistemul patronal, sau prin sponsorizari. La stat, exista "bisericute" de persoane, unele cu adevarate calitati culturale, dar cu totala lipsa de spirit managerial, care sunt pastrate in functii, foarte bine platite.Si care incarca in mod dureros statele de plata ale TVR si de Radio de stat. Pe de-alta parte, posturile de stat nu se autofinanteaza , sau chiar daca o fac, o fac total neinspirat, din reclama si publicitate, in timp ce in sistemul privat exista posturi, care se autofinanteaza integral din aceste resurse. Ce vrea in realitate dna Gradea prin OUG-urile solicitate? Ce sa modifice OUG-urile din legile existente, care privesc organizarea si functionarea televiziunii si radioului de stat? Sau e vorba doar de a ascunde, printr-un subterfugiu formal, incompetenta manageriatului actual. PS. Dipa stiinta mea nu exista in toata lumea posturi TV si de radio apartinand statului, care sa nu fie subventioinate de la bugetul respectivului stat. Diferentele dintre marimea subventiilor , ca raport in bugetul de venituri si cheltuieli, dovedesc calitatea manageriala a conducerilor respectivelor posturi.

+9 (9 voturi)
mihai radu
26.02.2021, 19:31:42

Licheaua asta pesedistă vrea ca guvernul să dea OUG cu limitare programului și pe urmă să urle din rărunchi că am ajuns ca pe vremea lui Ceașcă,săriți popor că ne-a scurtat emisia !

+9 (9 voturi)
Muzicescu Alexandru
26.02.2021, 20:56:46

Sã taie din bugetul Eurovision, că oricum este degeaba "concursul" ăla.

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările