TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Adelin Petrişor şi o altă perspectivă asupra dezastrului din TVR: „Mă tem că, din nefericire, avem televiziunea publică pe care o merităm“

8
24 Jun 2019 18:48:20
Autor: Alexandra Constanda
Adelin Petrişor FOTO Adevărul
Adelin Petrişor FOTO Adevărul

Jurnalistul TVR Adelin Petrişor reacţionează la noul scandal din Televiziunea Română şi prezintă şi o altă perspectivă, expunând problemele majore ale instituţiei.

Adelin Petrişor, unul dintre cei mai vechi jurnalişti ai postului public, a fost cel care a mediatizat faptul că preşedintele-director general al TVR, Doina Gradea, a făcut parte din delegaţia oficială a României la Jocurilor Olimpice Europene de la Minsk, în timp ce jurnaliştii comentau evenimentul din studiourile de la Bucureşti.
 
Ulterior, mai mulţi angajaţi i-au cerut demisia Doinei Gradea printr-o scrisoare asumată de jurnalista Monica Ghiurco, care reprezintă salariaţii SRTv în Consiliul de Administraţie (CA) al TVR. 
 
Adelin Petrişor a revenit cu un mesaj pe Facebook în care atrage atenţia că de vină pentru situaţia în care se află Televiziunea Publică nu sunt doar oamenii numiţi politic în conducere. 
 
„PDG-ul este arătat cu degetul pentru pierderea Festivalului «George Enescu», pentru ratingul mic, pentru debalansarea politică. Da, numirile politice reprezintă o mare problemă pentru Televiziunea Publică, însă ar trebui să fim cinstiţi până la capăt. După umila mea părere, dupa controlul politic, pentru TVR cea mai mare problemă este chiar TVR-ul: nepotisme, amantlâcuri, schema de personal supraîncărcată, realizatori care nu au mai realizat nimic de ani, oameni care vin la serviciu câteva zile pe lună, rating mic, emisiuni irelevante, tehnică depăşită şi tot aşa. Deci vina pentru ceea ce avem azi o poartă politicienii şi numiţii politic, însă şi oamenii din TVR. Mai există profesionişti şi lucruri bune în Televiziunea Publică? Sigur, însă de multe ori nu se mai văd din marea de incompetenţă şi rea-voinţă. Trist e că, dacă te uiţi cum arată presa din România, ţara ar fi avut mare nevoie de un TVR puternic şi echilibrat. Dar la fel cum nu are spitale, şcoli şi autostrăzi, nu are nici Televiziune Publică performantă. Mă tem că, din nefericire, avem TVR-ul pe care-l merităm...“, a scris Adelin Petrişor. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

PETRE
24.06.2019, 19:05:28

Mai, Adelin! Ia sa vedem noi cati, dintre urmasii celor care au fost, "activeaza" in TVR? Ghilimele sunt pentru cei fara talent, care n-ar avea ce cauta acolo. Vreti exemple? Sa incepem? Zi tu primul!

+1 (1 vot)
PETRE
24.06.2019, 19:07:04

Cred ca, mai sus, am pus prea multe virgule! Scuze!

+1 (1 vot)
Tăunu
24.06.2019, 19:19:39

Nimic nou în cloaca de la tvr. lichelismul aici are vechi rădăcini. În noaptea de 21 dec. 89 s-au culcat cu odele Tovarăşului în cap iar a doua zi au început să-l înjure.

0 (2 voturi)
Marian Panescu
25.06.2019, 01:46:11

Pana nu pleaca comunista aia tembela de doina gradea ,care stim cu totii cu ce se ocupa pe acolo, tvr nu va iesi din mocirla!

Ioan Gheju
25.06.2019, 06:45:02

Adelin, când eram elev, și asta se întâmpla cu mult timp în urmă, jucam în vacanțe, când mergeam pe munte, mima. N-are rost să-l explic, fiind convins că majoritatea de pe aici știe ce-i cu acel joc și cum se joacă el. N-am bănuit o clipă atunci că voi ajunge să trăiesc într-o țară în care majoritatea va juca zilnic, acel joc!!! Azi mimăm că facem politică, mimăm că facem sport(exceptăm Naționala U21), mimăm că muncim, că învățăm sau că facem protecție socială sau medicală. Totul este o mimă ! Am ajuns să mimăm că trăim ! Facem totul de mântuială, prefăcându-ne că facem ! De ce ne-am mira că televiciunea publică a ajuns unde a ajuns? Nu ne spunea tovarășul Bratu că vin teroriștii peste noi, că-s infestate fântânile și apa(meteahna noastră de secole), că am învins și vom fi liberi??? Am învins pe dracu...! Cum să plece ursul de la stupul cu miere, Adelin Petrișor? Televiziunea publică a pierdut tot ceea ce se putea pierde- competiții sportive de anvergură, festivaluri, manifestări culturale, oameni valoroși, formatori de opinie, profesioniști adevărați și a adus...ce? Pe Ionuț Cristache, de la Antena 3? Serios ? Ca să facă principalul talk show al serii? Pe bune? Mă mir că Tvr-ul n-a pierdut și emisiunea Meteo ! Dar, după cum merg lucrurile acolo, nu m-ar mira s-o piardă și pe aceasta ! Se mai miră cineva de ceea ce se întâmplă în Tvr? N-aș crede !

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (8)