TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Adelin Petrişor, despre Patrick André de Hillerin: „Băiatul ăla nemulţumit de randamentul meu a lucrat şi el pe şest, normal, la TVR“

7
4 Apr 2019 11:38:06
Autor: Adelina Mărăcine
Adelin Petrişor FOTO Eduard Enea
Adelin Petrişor FOTO Eduard Enea

Jurnalistul Adelin Petrişor (43 de ani) a scris, într-un text pe blogul său, că jurnalistul Patrick André de Hillerin ar fi lucrat „pe şest“ pentru TVR în perioada 2017-2018.

UPDATE: Contactat de Adevărul, Patrick André de Hillerin a oferit un punct de vedere cu privire la afirmaţiile făcute de Adelin Petrişor, potrivit cărora jurnalistul Caţavencii ar fi lucrat „pe şest“ la TVR, în perioada 2017-2018.
 
„N-am «lucrat pe şest» pentru TVR, ci în baza unui contract de drepturi de autor. De altfel, am avut, de-a lungul timpului, mai multe colaborări directe sau indirecte cu TVR. În 2000 am fost unul dintre scenariştii «Jurnalului Academiei Caţavencu», o emisiune zilnică de satiră care ţinea TVR în lupta cu televiziunile comerciale în prime-time, alături de meciurile de fotbal şi emisiunile produse de Valeriu Lazarov. Am fost, de asemeni, unul dintre scenariştii «Starea Naţiei», în primele sale sezoane la TVR. Răspunsul complet aici
***
Într-un text pe site-ul său, Adelin Petrişor a afirmat că Patrick André de Hillerin a avut, în perioada 2017-2018, un contract cu TVR, deşi, spune jurnalistul de război, „n-a fost văzut călcând prin curtea televiziunii publice“. 
 
„Nu ştiu dacă vă mai amintiţi de băiatul care nu avea loc de mine pe net: că nu merg atât de des pe cât ar vrea el în zone de război, că-s influencer (eu fiind din Buzău nici nu-s prea sigur că înţeleg englezismul) şi, băi nene, că mă duc pe pârtie şi mai pun şi poze de acolo. Sigur îl ţineţi minte, omu’ e un star al breslei şi-l mai şi are pe «du-te-n colo». Eee, am aflat că băiatul ăla mi-a fost coleg şi-n 2017 şi-n 2018, deşi cei din TVR se jură că nu l-au văzut călcând prin curtea Televiziunii Publice. Bine, oamenii sunt şi răi, iar jurnalistu’ o fi fost şi el mai discret şi nu a venit cu mare tam-tam, aşa cum venim noi ăia obligaţi să semnăm condica“, a scris Adelin Petrişor. 
 
Reacţia jurnalistului a venit după ce Patrick André de Hillerin a semnat un text pe catavencii.ro, în care spune că Adelin Petrişor „era un reporter bun, acum e vedetă şi influencer“. 
 
Într-un comentariu pe Facebook, Adelin Petrişor a adăugat: „Băiatul ăla nemulţumit de randamentul meu a lucrat şi el, pe şest normal, la TVR“. 
 
Jurnalistul TVR a menţionat apoi că Patrick André de Hillerin ar fi lucrat, conform contractului, pentru emisiunea „România 9“, realizată de Ionuţ Cristache, unde s-ar fi ocupat de „intro prezentator, titluri şi întrebări moderator pentru fiecare ediţie, inclusiv ediţii speciale“. 
 
„Potrivit contractelor de drepturi de autor, personajul a lucrat pentru emisiunea «Romania 9» şi s-a ocupat de – şi acum e un citat din documentele semnate inclusiv de ăi mai mari şefi ai TVR- «intro prezentator, titluri şi întrebări moderator pentru fiecare ediţie, inclusiv ediţii special». Aha, deci de câte ori l-aţi văzut pe Cristache, băiatul a lucrat şi el. Da’ oare cum a pus el în timp real burtiere şi titluri în fiecare emisiune de la domiciliul său aflat la peste 200 de km de TVR? O avea televiziunea un «divais» special, ce naiba doar suntem în secolul XXI. Sau poate omul a făcut naveta în fiecare noapte. Sau poate le-a pus unul dintre angajaţii TVR şi el doar a luat banii. Nu, ultima varianta chiar nu o cred. Această Ioana d’Arc a presei mioritice, farul deontologiei jurnalistice din spaţiul carpato-danubiano-pontic nu se preta la sifonarea de bani publici. Nu, asta chiar nu cred. Da’ cum adică asigura «întrebări moderator»? Îi spunea el în cască întrebările lui Ionuţ Cristache? Nici asta nu stă în picioare. Nu cred că ditamai omul de prime-time al Televiziunii Publice ar fi avut nevoie de aşa ceva“, a continuat jurnalistul TVR.
 
Adelin Petrişor a continuat să fie ironic la adresa jurnalistului Caţavencii scriind că „un om «sever, dar drept» nu se mânjeşte pentru aproape două salarii de reporter bunicel pe lună“, prin urmare, „acele contracte din contabilitatea TVR sunt clar nişte falsuri“. 
 
„Sincer, eu rămân la părerea că acele contracte din contabilitatea TVR sunt nişte falsuri. Un om «sever, dar drept» nu se mânjeşte pentru aproape două salarii de reporter bunicel pe lună. Clar documentele nu sunt reale. Probabil că la concluzia aceasta vor ajunge şi angajaţii Curţii de Conturi. Tot zicea Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, că inspectorii vor veni la TVR zilele acestea. Oricum, interesant cât de atent cu banii publici cheltuiţi de altul este un om care lucrează cu statul doar în acte. Una vorbim şi alta fumăm, cum bine zicea Arghezi“, a conchis jurnalistul TVR. 
 
Afirmaţiile făcute vin după ce jurnalistul Caţavencii a scris un text ironic la adresa reporterului TVR, pe catavencii.ro, în care spune că Adelin Petrişor „era un reporter bun, acum e vedetă şi influencer“.  
 
„Primul corespondent de război al României a fost Neacşu de la Câmpulung. Îl ştiţi, cu siguranţă (…). A fost nevoie să moară oameni în Irak şi apoi în Afganistan pentru a avea, din nou, corespondenţii noştri de război. Chiar buni. Din păcate, Mile Cărpenişan, care a făcut şi războiul din Iugoslavia, dar şi Irakul, şi nu le-a făcut cuminte, de la adăpost, a murit absolut stupid, în ţară, pe vreme de pace. Şi am rămas cu Adelin Petrişor. Atât. Adelin e un reporter bun. Era. Acum e vedetă şi influencer. Bine, e şi vina noastră că nu-i punem la dispoziţie războaiele de care are nevoie pentru a părea bun (…)“, a scris Patrick Andre de Hillerin pe catavencii.ro.  
 
Jurnalistul a continuat prin a-l ironiza pe Adelin Petrişor spunând că a fost nevoit să se întoarcă la TVR, după ce a lucrat pentru posturi TV particulare, odată rămas fără „războaie şi audienţă“. 
 
„Probabil că şi Adelin a înţeles asta, la un moment dat. Şi-a început cariera la TVR. S-a mutat la PRO TV şi, mai apoi, la Antena 1. Dar, ghinion, nici Irakul şi nici Afganistanul nu mai vindeau. În epoca în care dronele filmează mujahedini făcând sex cu capre, e inutil să mai trimiţi corespondenţi pe teren. Dacă ne dă licuriciul cel mare imagini moca…Fără războaie, fără audienţă, Adelin nu putea rămâne prea multă vreme la televiziuni particulare. Ar fi trebuit să se reinventeze, să muncească… Aşa că s-a întors la TVR. Este, acolo, ambasadorul înarmării României. Dacă dai un search pe Google după F16, sigur dai şi de Adelin (…). La vârsta lui, destul de fragedă, Adelin Petrişor ar putea fi folosit pentru a extrage petrol din el. E un tânăr dinozaur angajat la stat pentru a produce nimic. Merge? Merge, desigur. Vă daţi seama, însă, câţi bani ar fi putut fura Dragnea de la copii dacă statul român nu ar fi trebuit să-i plătească pensie prematură acestui om încă în putere?“, a scris Patrick André de Hillerin. 
 
Adevărul a solicitat Televiziunii Române un punct de vedere privind afirmaţiile făcute de jurnalistul Adelin Petrişor. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

MV R.
4.04.2019, 11:47:51

Cam atât cu gurnaliștii foști cațavenci! Au ajuns,în frunte cu poetul morții care „.. citește ziarul”,slugi pesediste! În rest,ce să zici,așa o fi,Adelin Petrișor e un leneș și un fricos,dar tot îl prefer ca influencer,măcar nu are caracter-giruetă... Respectul meu,domnule Adelin Petrișor!Chapeau bas!Și nu luați în seamă jegurile,până la urmă tot ne vom curăța de ele.

+5 (5 voturi)
Radu Alexe
4.04.2019, 12:10:05

Corect MV R. ! Asa-zisii " Catavenci " au ajuns niste interlopi ai presei si nevertebrate pesediste , care sifoneaza la greu bani publici . Dupa Vantu si alti stapani de la care au supt si lins , au trecut la TVR . Ce gasca odioasa , condusa de alde Dinescu si Doru Buscu , fie-le puscaria usoara !

+5 (5 voturi)
Popa Pius
4.04.2019, 12:22:50

Nu-i de mirare, deoarece cei mai buni dintre ei au plecat la Kamikaze, la Catavencii au ramas scursurile, niste linge-blide. Asa că ”coincidența” Hilerin - TVR - Romania9 - Cristache - Antene Varaniene nu mai miră pe nimeni.

+5 (5 voturi)
elfu
4.04.2019, 12:41:18

49 de ani ? e nascut in '75 ...

imacandi
4.04.2019, 13:38:29

bai,cine e Patrick André de Hillerin ?

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările