TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Adrian Streinu-Cercel, răspuns tăios pentru Dan Bittman: „Nu e nimeni mai deştept sau mai prost decât celălalt!“

36
22 Oct 2020 20:20:59
Autor: George-Andrei Cristescu
Adrian Streinu-Cercel îl atenţionează pe Bittman că nu e momentul pentru dezbinare                                     FOTO: Mediafax/ Eduard Vînătoru
Adrian Streinu-Cercel îl atenţionează pe Bittman că nu e momentul pentru dezbinare                                     FOTO: Mediafax/ Eduard Vînătoru

Dan Bittman, solistul trupei Holograf, spune că nu mai suportă să trăiască în „condiţiile degradante” care au venit odată cu creşterea numărului de infectaţi cu coronavirus, despre care cântăreţul spune că „e scos din burtă” de către autorităţi. În replică, medicul Adrian Streinu- Cercel spune că nu e momentul pentru astfel de discursuri dezbinatoare.

Prezent, miercuri, la Gândul Live, solistul trupei Holograf, Dan Bittman s-a arătat revoltat faţă de măsurile restrictive impuse de autorităţi de când a fost declarată pandemia de coronavirus. În seara aceleiaşi zile, artistul şi-a continuat tirada şi la „Sinteza zilei”, emisiunea moderată de Mihai Gâdea. Aici, acesta şi-a primit replica de la mediul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”.

„Eu nu contest că sunt cazuri dramatice. Atâta vreme cât nu am voie să fac autopsie pentru a stabili de ce a murit o persoană, nu pot să spun că au murit 5.000 de oameni de Covid-19 în România. Nu ai voie să spui, ca medic, că un om a murit de o boală, dacă nu îi faci autopsie. Sunt alături de familiile îndurerate. Mie mi-au murit ambii părinţi, dar nu pot să înghit informaţie fără discernământ”, a spus Bitman, în cadrul emsiunii online. 

„Până şi în Anglia, nu s-au închis cârciumile”

După artist, totul este o manipulare, iar numărul cazurilor este scos din burtă de către autorităţi a căror miză e păstrarea acestei stări de fapt pentru a se putea „achiziţiona tot felul de drăcii fără licitaţie, şi poliţie e mulţumită că e lumea liniştită”. 

„Le doresc însă românilor să gândească cu mintea lor. Sună-mă în 5 decembrie să îmi spui câte cazuri sunt… Nu ţi se pare că e o manipulare? Sunt patru-cinci-zece oameni cu afaceri de miliarde, care ştiu exact ce vor. Uitaţi-vă pe o televiziune concurentă, afirmaţiile unui fost deputat, un hoţ care vorbeşte acum despre hoţ....Noua Zeelandă a terminat-o cu virusul. Trebuiau să fie călare pe ăia, să îi întrebe. Nici în Bulgaria, în Grecia nu sunt aceste probleme. Sunt oameni, ies, nu s-au închis cârciumi, până şi în Anglia, nu s-au închis cârciumile", a mai declarat Bittman. 
 

„Să mor şi eu de Covid, să dea Dumnezeu”

    
„E vorba şi de sălile de spectacol, dacă atât de tare ne protejează masca, de ce nu îi laşi să vină cu mască la concerte. Stau oamenii în metrou… Trebuiau să fie zeci de mii de morţi. Trebuiau să fie căzuţi pe stradă oamenii ăia. Dacă e aşa un virus letal, dacă e pandemie. La noi nu e cazul. Trebuiau să fie 80 milioane de duşi, sunt un milion. Am gura spurcată şi îmi permit să spun orice. Să mor şi eu de Covid, să dea Dumnezeu. Chiar nu vreau să mai trăiesc în condiţii degradante. Nu se poate aşa ceva, este prea mult. Trebuiau făcute zece spitale adevărate, pline de echipamente. Dacă toţi daţi banii”, a mai spus solistul trupei Holograf. 
 

Nu mi s-a întâmplat niciodată, nici pe vremea lui Ceauşescu, să-mi restrângă cineva dreptul la muncă în felul în care mi se restrânge acum”

 
Seara, Dan Bittman a mers la emsiune, la Antena 3, unde a spus că un medic pe care-l ştie i-a povestit că statisticile sunt eronate pentru că sunt raportări greşite încă din spital. „Îmi povestea cum adunau ei: dacă te testează de trei ori, la acelaşi pacient, pun trei, nu unul singur”.  Acesta s-a mai plâns că „nu mi s-a întâmplat niciodată, nici pe vremea lui Ceauşescu, să-mi restrângă cineva dreptul la muncă în felul în care mi se restrânge acum, în plină democraţie. Sunt nişte drepturi, cred că încă le mai avem. Aflu de la zi la zi că mi se restrâng toate drepturile posibile."
 

Streinu-Cercel:Toate sistemele sanitare din lume au clacat, nu e nimeni mai deştept sau mai prost decât celălalt

 
Mediul Adrian Streinu-Cercel a intervenit, la acelaşi post de televiziune, pentru a-i da replica artistului, punctând că „nu e nimeni mai deştept sau mai prost decât celălalt” şi descriind situaţia dificilă în care se regăsesc medicii de câteva luni încoace.
 
„Oamenii ies toţi din ture, astfel încât unii încep să plângă în momentul în care ies din acele costume nenorocite ca de pinguini. Imaginaţi-vă ce înseamnă să stai şi să consulţi în acel costum. Este uşor să punem sub semnul întrebării absolut orice. Ce vreau să remarc este că ar trebui să ne unim în această problemă.
 

Din punct de vedere tehnologic, Matei Balş a fost singurul institut din România care în februarie a putut să pună la dispoziţie pe platforme PCR modalitatea de determinare a acestui virus şi asta am făcut-o cu pregătiri cu mulţi ani în urmă. Încă din 2006 ne-am pregătit, am construit un laborator de genetică moleculară, adică am făcut lucruri, nu am stat să vină cineva din Guvern să ne spună ce să facem şi cum să facem.

După care am început să replicăm acest sistem pe PCR în toată ţara, iar acum, da, se găseşte sub diferite platforme şi se pot face cu sutele de teste pe zi fără probleme. Să ştiţi că testele sunt corecte, au martori, adică martorul se compară cu proba şi spune chiar dacă este pozitiv sau negativ. Nu există niciun fel de dubiu. Problema apare, însă, la modalitatea în care se recoltează din nasul pacientului, ca să spun aşa. Dacă iei din vârful nasului, nu o să obţii mare lucru, dar dacă iei exact aşa cum scrie la carte, atunci testul este corect, cu maximă marjă de sensibilitate.

Discursurile dezbinatoare nu îşi au rostul în acest moment. Toate sistemele sanitare din lume au clacat, nu e nimeni mai deştept sau mai prost decât celălalt. Toţi avem o pandemie şi încă doi ani de zile de aici încolo va trebui să facem faţă şi să trecem cu bine dacă vom fi uniţi”, a declarat Adrian Streinu-Cercel la Antena 3.

Citeşte şi:
Psihiatrul Gabriel Diaconu, despre Dan Bitman şi Streinu-Cercel: „Sunt precum sacul şi peticul“
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

36 Comentarii

Andrei Furnea
22.10.2020, 20:51:13

Domnule doctor Cercel, ce a spus Dan Bittman are dreptate. Dumneavoastra cu ceilalti experti si mari spetialisti nu santeti in stare sa fiti transparent si sa spuneti adevarul despre aceasta gripa medie asa numit covid 19. Nu faceti decat sa ii speriati pe oameni si sa ii faceti sa se panicheze si sa se teme. Oamenii sant derutati si ati bagat frica in ei. Daca cineva din Romania indiferent de profesie spune ceva la TV si nu va place una doua aveti o reactie foarte tampita la adresa acestuia. Pacat, pentru ca Dan Bittman cu ce a zis nu a dezbinat nimica, spune ce crede si cred ca spune bine si spune adevarul. Nimeni nu contesta acest virus dar dumneavoastra cu cei specialisti din specialisti si super ministru unflati un purec inre-un elefant. Mai terminati si cu minciunile ca asa de multe cazuri sant ca nu sant adevarate. Mai schimbati pixul si scrieti ce este adevarul si nu minciuni. Domnule Cercel, adevarul intodeauna iese la iveala, acuma sau mai tarziu dar daca iese adevarul cred ca o sa fiti desfintati dumneavoastra si toti specialisti care si-au dat cu parerea si au scris bolnavii cu pixul magic. Asa canu spuneti despre altii, prima data uitati-va in ograda dumneavoastra si apoi la altii.

-24 (42 voturi)
bios
22.10.2020, 21:15:58

bittman a fost totdeauna un netrebnic, o lichea. In plus, inteligenta a stat la mare distanta de el. Nici nu ar trebui bagat in seama, asemenea celorlalti imbecili anti-masca, anti-sapun, anti-orice....

+11 (37 voturi)
Vasile Porojan
22.10.2020, 21:25:51

știam că individul este redus mintal, dar chiar la nivelul unui taximetrist cu 8 clase nu mă așteptam,...asta e ...trist!

+12 (24 voturi)
ileana iliescu
22.10.2020, 21:40:49

nici nu ti poti imagina ca un cantacios,care a facut avere din behaiala(si ce avere) plange pe la tv ca nu mai munceste sa castige bani,vorbeste despre munca cine?stie asta ce inseamna sa te scoli in fiecare dimineata si sa pleci prin frig,caldura ,sa stai in trafic ore,sa muncesti fizic sau intelectual cel putin 8 ore,5-6 zile pe saptamana.linge blide politicianiste pe la serbarile organizate pe bani multi s a trezit vorbind ca betivii de la carciuma satului care nu au crezut niciodata decat in toiul de tuica.

+14 (30 voturi)
Muzicescu Alexandru
22.10.2020, 21:41:46

Din moment ce îi psd-ist feroce, trebuia să fie și prost și ticălos, altfel cum? De Bittman vorbesc.

+9 (21 voturi)

Vezi toate comentariile (36)

Modifică Setările