TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Alexandru Sassu, consilierul şefei TVR, a demisionat: „Doina Gradea are un comportament de vătaf“

1
1 Aug 2020 11:04:50
Autor: Adelina Mărăcine
Alxandru Sassu FOTO Inpolitics
Alxandru Sassu FOTO Inpolitics

Alexandru Sassu, producător general şi consilier al Doinei Gradea, şi-a dat demisia din TVR, potrivit Pagina de Media.

Alexandru Sassu părăseşte TVR, unde a fost producător general şi consilier al Doinei Gradea în ultimii doi ani. 

Sassu, care la rândul său a fost preşedinte al intituţiei în perioada 2007 - 2010, invocă, în cererea de demisie, divergenţe cu actualul preşedinte, Doina Gradea, potrivit Pagina de Media. 

Acesta menţionează, potrivit unui document obţinut de sursa citată, că şefa TVR „nu şi-a onorat partea sa din angajamentul nostru“, iar „comportamentul său a evoluat din ce în ce mai mult către cel al unui vătaf, tratând angajaţii SRTv ca pe nişte angajaţi personali pe moşia personală.“

Printre motivele demisiei sale, Sassu a mai enumerat:

- Colaborarea mea cu SRTv a avut la bază o înţelegere privind redresarea reală şi solidă a acestei instituţii. Înţelegerea prevedea ca, împreună cu preşedintele director general al SRTv să depun toate eforturile pentru a creiona un proiect viabil şi sustenabil care să facă posibilă redresarea SRTv.

- Eu mi-am ţinut promisiunea prezentând, în faţa CA al SRTv, un proiect de redresare a SRTv pe care acesta l-a aprobat în unanimitate. 

- În acelaşi timp preşedintele director general al SRTv a ajuns să coordoneze în mod direct şi personal toate sau aproape toate activităţile şi acţiunile din SRTv, impunându-şi voinţa în faţa celor mult mai bine pregătiţi din punct de vedere profesional. 

- A ţinut să-şi impună amprenta personală pe întreaga activitate din SRTv şi, din păcate, rezultatele dezastruoase din ultima vreme dovedesc că a şi reuşit. 

- Mă simt nevoit să demisionez şi să atrag atenţia asupra modului în care este condusă în acest moment instituţia. 

- PDG-ul a ales să facă orice compromis numai pentru a rămâne în funcţie, chiar dacă preţul plătit a fost ducerea SRTv către un dezastru aproape total şi, în mod sigur, extrem de greu de îndreptat. 

Publicitate menţionează, în documentul obţinut de Paginademedia.ro, că Gradea „nu şi-a onorat partea sa din angajamentul nostru”, iar „comportamentul său a evoluat din ce în ce mai mult către cel al unui vătaf, tratând angajaţii SRTv ca pe nişte angajaţi personali pe moşia personală”, după cum a scris Sassu. 

Amintim că alexandru Sassu s-a întors în TVR acum doi ani. A revenit, în instituţia pe care a condus-o în trecut, pe funcţia de consilier al Doinei Gradea. Trebuia să facă „un proces amplu de evaluare“. Apoi, în octombrie 2018, a fost numit producător general interimar, funcţie pe care a rezistat opt luni. 

Demisia lui Sassu va intra în vigoare pe data de 3 august. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Marian Petrescu
1.08.2020, 23:35:48

Cand a candidat la primarie acum vreo 20 de ani era bucurestiul plin cu panouri publicitare pe care scria Alexandru Sassu rezolva impasul :)))

Modifică Setările