TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Antena 1 a anunţat cine sunt protagoniştii serialului de comedie „Mangaliţa“

0
13 Aug 2019 13:37:22
Autor: Alexandra Constanda
Primarul Stelu şi inspectorul general Corneliu, doi dintre protagoniştii serialului „Mangaliţa“ FOTO Antena 1
Primarul Stelu şi inspectorul general Corneliu, doi dintre protagoniştii serialului „Mangaliţa“ FOTO Antena 1

Antena 1 a anunţat oficial distribuţia noului serial de comedie, „Mangaliţa“, al cărui scenariu seamănă izbitor cu „Las Fierbinţi“, de la Pro TV. Rolul principal, al primarului, va fi interpretat de actorul Teodor Corban, premiat în 2016 cu trofeul Gopo pentru rolul din „Aferim“.

Antena 1 va difuza în curând un nou serial de comedie, „o satiră a realităţii din administraţia locală a oraşelor mici, precum şi a societăţii“. Acţiunea se va petrece în localitatea Mangaliţa, unde primarul, ajuns la al optulea mandat, face legea. Vă sună cunoscut? Asta pentru că povestea se aseamănă foarte mult cu cea difuzată de postul rival. 
 
Reprezentanţii postului au anunţat oficial cine sunt personajele principale ale noului serial, din a cărui distribuţie fac parte 60 de actori. 
 
Serialul „Mangaliţa“ îl are în centrul atenţiei pe Stelian Manole, primarul aflat în fruntea urbei de peste 20 de ani. Rolul său va fi interpretat de Teodor Corban, cunoscut publicului din filme precum „A fost sau n-a fost?“ şi „Poziţia copilului“ şi câştigător al premiului Gopo, în anul 2016, pentru rolul din filmul Aferim.
 
Primarul oraşului Mangaliţa, Stelian Manole, a câştigat toate alegerile de până acum cu unanimitate de voturi. În prezent, trage sforile să obţină cel de-al optulea mandat consecutiv. A fost prin toate partidele, e uns cu toate alifiile şi ştie toate şmecheriile. Poate să convingă pe oricine să facă orice şi are pe toată lumea la mână cu ceva. Domnu’ Stelu zboară din floare în floare şi nu-l deranjează deloc atunci când doamnele află una de alta.
 
Inspectorul general Corneliu este jucat de actorul Constantin Puşcaşu. Obsesiv-compulsiv, tipicar, orgolios, Corneliu  nu are simţul ridicolului. Visul lui dintotdeauna a fost să fie funcţionar public şi îşi ghidează absolut toată viaţa după regulile acestora. Se visează un mini-şef şi mâna dreaptă a primarului Stelu, dar de cele mai multe ori e cel care cauzează problemele, nu cel care le rezolvă. 
 
Stelu, nepotul lui, Gabi, şi poliţistul Sică FOTO Antena 1
 
Doctoriţa Emilia Vulpe, în rolul căreia telespectatorii o vor vedea pe Andreea Bibiri, e îndrăgostită profund de primarul Stelu şi e convinsă că e marea dragoste a vieţii lui. De cele mai multe ori se preface că nu-i vede aventurile, dar uneori devine foarte geloasă şi începe să se poarte ca o nebună. 
 
Sora ei este contabila Doina Rogojinaru, jucată de actriţa Alina Berzunţeanu. Doamna Rogojinaru este cea mai în măsură persoană care să trateze deficitul sau surplusul economic, calculând într-o matematică ridicată la puterea şi importanţa dumneaei tot ce este ataşat indispensabilului dosar cu şină.
 
Pe lângă biroul ei poate fi găsit, în majoritatea timpului, un cetăţean cu mustaţă – soţul ei, Marcel, jucat de Angel Popescu. E groaznic de intimidat de ea şi veşnic ţinut sub papuc.
 
Gabi, nepotul primarului Stelian Manole, jucat de tânărul actor Nicu Banea, este pe post de şofer, bodyguard şi om care-i face toate treburile murdare lui Stelu. E pasionat de sală şi de curse de maşini. Deseori nu înţelege ce vrea Stelu de la el. O place în secret pe Ramona. 
 
Ramona Popa, secretara primarului Stelian Manole, este jucată de Ilona Brezoianu. Nu foarte inteligentă, dar săritoare, Ramona e amanta de avarie a lui Stelu. Visează să ajungă actriţă la Hollywood, iar Stelu i-a promis că o să o ajute.
 
Stelu, Emilia şi Doina FOTO Antena 1
 
Poliţistul Sică, interpretat de Alex Bogdan, este pedant, îngrijit, foarte atent la el însuşi. Mână în mână cu mafia locală, Sică e mai mult omul mafiei decât al statului.
 
Tudor, juristul primăriei, este jucat de Pavel Bârsan. Foarte anxios, transpiră abundent când lumea are treabă cu el. Se teme să vorbească prea mult.
 
Dumitru Bozovici este tânărul idealist, absolvent de facultate în străinătate, care s-a întors în ţară să schimbe ceva. E principial, idealist şi vrea să-l dea jos pe primar cu orice preţ. Din păcate, nu e foarte pregătit pentru viaţa reală. Rolul său este jucat de actorul Ştefan Pavel.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii