TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Arianna Huffington renunţă la funcţia de redactor-şef al site-ului The Huffington Post, pe care l-a înfiinţat în urmă cu 11 ani

0
11 Aug 2016 18:03:05
Autor: News.ro
Arianna Huffington se va ocupa de un proiect conceput
pentru a combate sindromul „burnout“ generat de profesiile solicitante şi
stresante FOTO Hepta
Arianna Huffington se va ocupa de un proiect conceput pentru a combate sindromul „burnout“ generat de profesiile solicitante şi stresante FOTO Hepta

Arianna Huffington, cofondatoare a site-ului de ştiri The Huffington Post, lansat în urmă cu 11 ani, a anunţat că a luat decizia de a renunţa la funcţia de redactor-şef al acestei publicaţii online, informează BBC.

Ea a anunţat pe contul ei de Twitter că va părăsi acest site de ştiri, deţinut în prezent de grupul AOL, pentru a conduce un nou proiect media, denumit Thrive Global.

„Am crezut că HuffPost va fi ultimul meu proiect. Însă am decis să mă retrag din funcţia de redactor-şef al HuffPost, pentru a conduce noul meu proiect, Thrive Global“, a dezvăluit Arianna Huffington. 

Thrive Global este un proiect conceput pentru a combate sindromul „burnout“ generat de profesiile solicitante şi stresante.

Într-un comunicat de presă, Arianna Huffington, în vârstă de 66 de ani, spune că Thrive Global este „o platformă pentru bunăstarea şi productivitatea consumatorilor şi companiilor“.

Prin intermediul celor nouă versiuni internaţionale ale sale, site-ul The Huffington Post are 81 de milioane de vizitatori unici în fiecare lună. 

Tim Armstrong, CEO-ul grupului AOL, a spus că, graţie Ariannei Huffington, site-ul The Huffington Post a fost „o sursă de ştiri consacrată şi apreciată“.

The Huffington Post a fost lansat pe 9 mai 2005, cuprinzând ştiri care se înscriu în sfera filosofiei liberale, ca o alternativă la alte agregatoare online conservatoare, precum Drudge Report.

Arianna Huffington a lansat acest site în parteneriat cu omul de afaceri americani Kenneth Lerer şi alţi investitori.

The Huffington Post conţine ştiri, bloguri şi materiale originale, aferente unor domenii precum politică, lifestyle şi entertainment.

Arianna Huffington, al cărei nume real este Arianna Stassinopoulos, s-a născut în Grecia, la Atena, în 1940. Şi-a părăsit ţara natală pentru a studia economia la Universitatea Cambridge, unde a devenit preşedinte al Cambridge Union, cea mai veche societate de dezbateri studenţeşti din lume. 

S-a mutat în Statele Unite în 1986 şi s-a căsătorit cu miliardarul Michael Huffington, un magnat din industria petrolului originar din Texas. A jucat un rol major în alegerea soţului ei în Camera Reprezentanţilor în 1992 cu sprijinul Partidului Republican, dar şi în campania electorală a acestuia - încheiată fără succes - pentru a accede în Senatul american, în 1994.

În acea perioadă, Arianna Huffington îşi clădise deja o reputaţie solidă în cadrul mişcării republicane americane şi era o susţinătoare a politicianului Newt Gingrich şi a altor politicieni de dreapta.

A părăsit însă Partidul Republican în 1996, a divorţat de Michael Huffington în 1997 şi a devenit o susţinătoare a politicilor de stânga.

În 2011, grupul AOL a achiziţionat site-ul The Huffington Post cu 315 milioane de dolari şi a desemnat-o pe Arianna Huffington în funcţia de editor-şef al acestei publicaţii online. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările