TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Avocatul Antenei 3 susţine că Julio Iglesias Jr. este vinovat că a spus „Jos Băsescu!“: „Când te prezinţi într-o emisiune în halul ăsta, ţi-o meriţi“

6
15 Sep 2015 19:26:40
Autor: Alexandra Constanda
Mihai Gâdea l-a învăţat pe Julio Iglesias Jr. sloganurile sale preferate
Mihai Gâdea l-a învăţat pe Julio Iglesias Jr. sloganurile sale preferate

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, după patru luni, ediţia „Sinteza zilei“ în care realizatorul Mihai Gâdea l-a determinat pe cântăreţul spaniol Julio Iglesias Jr. să spună „Jos Băsescu!“. În viziunea Antena 3, însă, artistul este principalul vinovat, după cum reiese din declaraţiile avocatului postului, care susţine că acesta „s-a dus nepregătit“, neştiind cine este Traian Băsescu.

CNA a discutat în şedinţa de marţi, 15 septembrie, ediţia din 14 mai a emisiunii „Sinteza zilei“, la finalul căreia Julio Iglesias Jr. a spus în limba română „Jos Băsescu!“, la solicitarea moderatorului Mihai Gâdea.
 
În urma difuzării emisiunii respective, CNA a primit 21 de reclamaţii din partea telespectatorilor indignaţi de atitudinea realizatorului TV. Una dintre sesizările transmise Consiliului a fost chiar din partea reprezentantei lui Julio Iglesias (tatăl lui Julio Iglesias Jr. - n.red.) în România, Gabriela Ristea.
 
Potrivit Mediafax, discuţiile privind acest caz s-au accentuat în şedinţa CNA în momentul în care Daniel Ionaşcu, avocatul televiziunii Antena 3, a spus că Julio Iglesias Jr. a mers nepregătit în emisiunea „Sinteza zilei“: „Atunci când te numeşti aşa cum s-a numit domnul şi vii şi faci furori mondiale şi te prezinţi într-o emisiune în halul ăsta, ţi-o meriţi.“
 
Această afirmaţie i-a nemulţumit pe membrii CNA Valentin Jucan şi Dorina Rusu. „Ei, iertaţi-mă, Julio Iglesias nu s-a ridicat la nivelul lui Mihai Gâdea“, a afirmat Valentin Jucan. „Pleci de la prezumţia că dumneavoastră sunteţi un om de bun-simţ, că mă înşel, într-adevăr mi-o merit. Mă înşeli o dată, să-ţi fie ruşine, mă înşeli de două ori, să-mi fie ruşine“, a mai spus Jucan. La rândul său, avocatul l-a întrebat pe Jucan: „Ştiţi comunicatul dumnealui de presă (al lui Iglesias - n.red.), că nu ştia cine este domnul Traian Băsescu. Doamne, după zece ani în Europa, nu ştii cine e Traian Băsescu?“.
 
Însă Valentin Jucan i-a răspuns că Julio Iglesias nu avea nicio obligaţie să ştie cine este Traian Băsescu. „Julio Iglesias nu s-a dus la TV Gârla, unde, cum să spun, îţi pui nişte semne de întrebare: «Oare cine sunt oamenii ăştia?» (...) Când te duci în studioul celui mai mare trust de presă dintr-o ţară nu te aştepţi la golănii din astea. Serios. Eu când mă duc în club mă aştept să aud înjurături. Când mă duc în biserică, cu siguranţă nu. Dar când îl aud pe popă că vine şi mă dă dracului, cam ce părere trebuie să am? Dar când ţi se prezintă că e cel mai mare trust, seriozitate, cea mai mare audienţă, n-ai cum să te gândeşti că poţi fi indus în eroare şi mai ales să fii pregătit în legătură cu cine a fost preşedintele României. Păi, atunci, scuzaţi-mă, ar trebui să ştie şi ce număr poartă la pantofi Elena Udrea (...) Este ridicol“, a spus Valentin Jucan, precizând că vrea să ducă în derizoriu această discuţie pentru a-l face să înţeleagă pe avocatul televiziunii Antena 3 ce vrea să spună, având în vedere modul în care a pus problema acesta din urmă.
 
În discuţie a intervenit şi membrul CNA Dorina Rusu, care i-a spus avocatului că poate pe Julio Iglesias Jr. nu îl interesează politica. „Mi se pare incredibil că dumneavoastră puteţi, ca avocat şi ca persoană particulară, să invocaţi un argument de acest tip (...) Îşi promova concertul lui, turneul lui. De ce trebuie să-l intereseze pe Julio Iglesias Jr. politica? Poate că taică-su (Julio Iglesias, n.r.) ştia cine este Traian Băsescu, dar poate că ei nu discută despre politică în familie. Nu mi se pare normal ca dumneavoastră să-i faceţi un proces de intenţie, cu atât mai mult să-l faceţi prost, pentru că el a avut buna-credinţă să participe într-o emisiune, căreia i-a ridicat cota de audienţă şi tot el este de vină că n-a ştiut cine este Băsescu. Nu se poate aşa ceva (...)“, a spus şi Dorina Rusu.
 
Totuşi, membrii CNA nu au luat o decizie în acest sens, dezbaterile urmâns să fie reluate în următoarea şedinţă, care, cel mai probabil, va avea loc pe 22 septembrie.
 

Mihai Gâdea, lecţie de „antibăsism“ pentru Julio Iglesias Jr.

În ediţia din 14 mai a emisiunii „Sinteza Zilei“, Mihai Gâdea i-a cerut lui Julio Iglesias Jr. să repete în limba română două fraze foarte dragi lui: „Antena 3 e aici!“ şi „Jos Băsescu!“. Ulterior, reprezentanţii artistului au făcut câteva lămuriri, explicând că Julio Iglesias Jr. nu cunoaşte limba română, motiv pentru care a crezut că este o formulă de rămas bun. Totodată, managementul a precizat că artistul a fost indus în eroare în mod voit de către prezentatorul emisiunii, catalogând gestul drept „regretabil şi incalificabil.“ Puteţi citi întregul punct de vedere al reprezentanţilor celor doi artişti aici
 
De asemenea, fanii din România ai artistului au reacţionat pe pagina de Facebook a lui Julio Iglesias,prezentând scuze pentru gestul incalificabil şi numindu-l pe moderator „comunist“ şi „lingău“. Astfel, peste 4.000 de români au dat like postării lui Julio Iglesias în care explică felul în care fiul său a fost indus în eroare, iar peste 2.000 de persoane au redistribuit mesajul ca mai apoi să lase şi câteva sute de comentarii.
 

Mihai Gâdea şi „strigăturile din folclorul urban“

După luarea de poziţie a managemntului lui Julio Iglesias şi a fanilor din România, Mihai Gâdea a postat un mesaj, tot pe Facebook, în care a scris că nu a avut intenţia „de a aduce pe nimeni în ringul unei lupte pe care a dus-o singur mereu“, menţionând că invitatul său a folosit „două strigături din folclorul urban“.

„În emisiunea de joi, avându-l invitat pe Julio Iglesias Jr, am folosit două strigături din folclorul urban. Nu am avut intenţia de a aduce pe nimeni în ringul unei lupte pe care ştiţi bine că am dus-o singur mereu. Respect familia Iglesias, le iubesc muzica şi vreau să îi asigur că preţuirea ce le-o port m-a determinat să adresez invitaţiile către domnii Julio Iglesias şi Julio Iglesias Jr, pentru a fi oaspeţi ai emisiunii pe care o realizez. Alături de cele două formule devenite folclor, i-am oferit invitatului meu şi ocazia de a transmite publicului din România îndemnul de a veni la concertul său din Bucureşti. Regret sincer dacă am afectat sensibilitatea domnului Iglesias sau a vreunui membru al familiei sale“, a spus acesta.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Darius
15.09.2015, 19:45:32

Inchideti ma haznaua !

+3 (5 voturi)
WhiteCrusader
15.09.2015, 21:00:22

*haznalele

+2 (4 voturi)
WhiteCrusader
15.09.2015, 22:13:41

"ti-o meriti"?? Asa post de televiziune,asa avocat!

+2 (4 voturi)
Utilizator Adevărul
15.09.2015, 23:37:07

Comentariu considerat abuziv.

6548155445666
15.09.2015, 23:55:18

cinic vorbind are dreptate cand te bagi in cocina porcilor te mananca porcii

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările