TV / Media

articolul anterior articolul urmator

B1 TV şi România TV, amendate de CNA pentru modul în care au reflectat „cazul Sorina“. Ce sume trebuie să plătească

2
13 Aug 2019 19:23:44
Autor: Adelina Mărăcine
Sorina Săcărin cu mama adoptivă FOTO Facebook
Sorina Săcărin cu mama adoptivă FOTO Facebook

Consiliul Naţional al Audiovizualului  (CNA) a  decis amendarea posturilor România TV şi B1 TV pentru modul în care au reflectat „cazul Sorina“.

 
CNA a amendat România TV şi B1 TV pentru „modul în care au reflectat zvonurile privind transplantul de organe în cazul adopţiei Sorinei“, a anunţat Radu Herjeu, membru al instituţiei, printr-un mesaj pe Facebook.
 
Astfel, televiziunile menţionate au primit amenzi de 15.000 de lei, respectiv 10.000 de lei. 
 
„Pentru modul in care au reflectat zvonurile privind transplantul de organe în cazul adopţiei Sorinei, am propus amenzi de 15.000 si 10.000 de lei pentru posturile România TV şi  B1TV. Au trecut cu 6 voturi“, a anunţat Radu Herjeu. 
 

Decizia CNA vine după ce soţii Săcărin, care au adoptat-o pe Sorina şi au fost prinşi în mijlocul unui scandal naţional, au făcut plângere penală împotriva membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului, pe care i-au acuzat că nu au luat nicio măsură privind modul în care televiziunile au reflectat subiectul, dând liber la dezinformare şi la instigarea urii.
 
De asemenea, soţii Săcărin spun că imaginea le-a fost grav afectată de acuzaţiile „fabricate şi propagate“ de televiziuni potrivit cărora ar fi traficanţi de organe şi persoane. 
  
În plus, familia susţine că prin „discursul urii acceptat de membrii CNA prin pasivitate“ le-a fost pusă în pericol inclusiv viaţa, povestind că un autoturism a încercat să scoată de pe partea carosabilă maşina în care se aflau împreună cu Sorina. 

Cazul Sorina 
 
În luna iunie, „Cazul Sorina“ a ţinut prima pagină a ziarelor şi a fost dezbătut pe larg pe micile ecrane, după ce fetiţa în vârstă de 8 ani, ţinută ilegal de familia de asistenţi maternali din Baia de Aramă deşi exista o hotărâre definitivă privind adopţia, a fost preluată brutal, acţiunea procuroarei fiind filmată de familie şi difuzată de toate televiziunile. Au urmat plângeri penale de tot felul, controale la instituţiile implicate în procesul de adopţie şi mai multe procese pe rol, unele în scopul de a-i împiedica pe soţii Gabriel şi Ramona Săcărin să-şi ducă fata adoptată în SUA, acolo unde locuiesc. 
 
„Serialul“ a luat sfârşit pe 21 iulie, când o instanţă, Judecătoria Slatina, s-a pronunţat cu privire la cererea procurorului general de emitere a ordonanţei privind interzicerea părăsirii ţării şi a respins această cerere, astfel că Sorina a plecat împreună cu părinţii săi în America. Au rămas în schimb pe rol mai multe procese, în care familia Săcărin va fi reprezentată de avocaţi.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Un cititor
13.08.2019, 23:08:54

Acest post are un "superexpert" care abereaza vinerea ! Abereaza in toate intr-o isterie totala ! Fostul OTV ar fi fost invidios daca ar mai fi existat si acum !

Dab Lia
14.08.2019, 05:40:25

Bine le-a facut.

-1 (1 vot)