TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Bear Grylls revine la Channel 4 cu un nou sezon din „The Island“, dar va colabora şi cu Discovery

0
1 Sep 2014 17:06:59
Autor: Victor Arvunescu
Bear Grylls a escaladat muntele
Everest la vârsta de 23 de ani şi a făcut parte timp de trei ani
din serviciile speciale din cadrul aviaţiei britanice, fiind un
expert în paraşutism, tehnici de supravieţuire în junglă şi
tehnici de luptă FOTO Discovery
Bear Grylls a escaladat muntele Everest la vârsta de 23 de ani şi a făcut parte timp de trei ani din serviciile speciale din cadrul aviaţiei britanice, fiind un expert în paraşutism, tehnici de supravieţuire în junglă şi tehnici de luptă FOTO Discovery

Bear Grylls (40 de ani), expertul britanic în supravieţuire devenit un adevărat fenomen la nivel mondial graţie show-urilor de pe Discovery Channel, se reîntoarce la postul Channel 4 cu un nou sezon din „The Island“, emisiune care pune în prim plan abilităţile de supravieţuire ale două grupuri separate. În paralel, Grylls va filma o producţie şi pentru Discovery.

Viitorul sezon al show-ului „The Island With Bear Grylls“, care va debuta în anul 2015, prezintă două insule separate, una pe care trăiesc doar bărbaţi, iar cealaltă rezervată exclusiv femeilor. Cele două grupuri sunt complet separate în încercarea de a supravieţui, aventurile acestora fiind difuzare în paralel pe postul Channel 4, scrie „The Hollywood Reporter“. Primul sezon al show-ului a fost difuzat începând cu 5 mai 2014.

În prezent, Grylls realizează „Running Wild With Bear Grylls“, emisiune difuzată pe NBC, însă se va alătura din nou echipei Discovery Networks International pentru a pregăti şase episoade, fiecare cu o durată de câte o oră, ale viitoarei producţii „Bear Grylls: Breaking Point“. În acest show, supravieţuitorul britanic provoacă oameni obişnuiţi să-şi confrunte temerile. În fiecare episod, Bear Grylls va fi însoţit de de oameni obişnuiţi care suferă de o fobie gravă sau au un obstacol personal, de la cele mai comune (şobolani, păianjeni, insecte etc.) la cele mai bizare (copaci, apă etc.). După ce acesta îi observă şi îi evaluează pentru 24 de ore, timp în care se află în sălbăticie, participanţii vor fi supuşi unor provocări istovitoare cu o durată de două zile în compania aventurierului britanic cu scopul de a trece peste frica obsedantă.

Bear Grylls a fost o parte valoroasă a familiei Discovery, după ce a apărut în seria „Tehnici esenţiale de supravieţuire“, timp de şapte sezoane. Show-ul a fost anulat în 2011, dar Bear a revenit în 2013 cu „Escape From Hell“ şi „Ultimate Survivors“. În martie 2012, Bear Grylls a fost concediat de conducerea Discovery Channel, în urma unor dispute contractuale. Discovery Communications a anunţat atunci că „din cauza unor dispute contractuale cu Bear Grylls, Discovery a stopat toate proiectele actuale în care el era implicat“. La rândul său, purtătorul de cuvânt al lui Bear Grylls a spus la momentul respectiv că acesta nu a reuşit să ajungă la o înţelegere cu Discovery în privinţa noului sezon al emisiunii „Tehnici esenţiale de supravieţuire“ şi ambele părţi au decis să înceteze colaborarea.

Bear Grylls a mai lucrat pentru Channel 4 în 2005 atunci când a filmat „Escape to the Legion“, o recreere a locului în care voluntarii se antrenau pentru Legiunea Străină, totul desfăşurându-se în deşertul Sahara. De asemenea, emisiunea „Tehnici esenţiale de supravieţuire“ a fost difuzată pe acelaşi canal, dar sub denumirea de „Born Survivor“.

Emisiunea „Tehnici esenţiale de supravieţuire“, pentru care Grylls şi-a conturat faima la nivel mondial, a fost difuzată în peste 200 de ţări, inclusiv în România. Într-un studiu realizat în februarie 2012 cu prilejul sărbătoririi a 15 ani de Discovery Channel în România, Bear Grylls a fost ales prezentatorul TV preferat de români (60% dintre voturile respondenţilor), el fiind urmat în top de Adam Savage şi Jamie Hyneman din „Vânătorii de mituri“ (41%) şi de Jeremy Clarkson din „Top Gear“ (39%).

Bear Grylls a escaladat muntele Everest la vârsta de 23 de ani şi a făcut parte timp de trei ani din serviciile speciale din cadrul aviaţiei britanice, fiind un expert în paraşutism, tehnici de supravieţuire în junglă şi tehnici de luptă. El s-a folosit totodată de celebritatea dobândită pentru a devenit purtător de cuvânt pentru mai multe proiecte motivaţionale şi a scris mai multe cărţi, inclusiv romane de ficţiune pentru adolescenţi şi o autobiografie care a devenit bestseller.

Totodată, Bear Grylls a filmat şi în România, experienţele sale în Munţii Carpaţi fiind prezentate în sezonul al treilea din „Tehnici esenţiale de supravieţuire“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările