TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Când conducerea TVR strigă din toţi rărunchii „hoţii”

4
14 May 2018 05:09:52
Mircea Morariu

E clar. La „Eurovision“ 2018 am dat-o zgomotos în bară. Degeaba postează pasaje umanist-lacrimogene formaţia „The Humans“. În van inventează explicaţii tâmpe, scandaloase, conducerea iresponsabilă, profund tincturată politic a Televiziunii Române.

Care e gata să îşi pericliteze relaţiile fragile, cu greu restabilite cu EBU, inventează, spre a-şi salva pielea, că de onoare nu mai poate fi vorba, comploturi mondiale, clamează boicotul reţelelor de telefonie doar spre a-şi masca nepriceperea şi a se pune la adăpost în cazul în care cineva, Doamne fereşte!, îi va lua la bani mărunţi decontul mega-operaţiunii eşuate.

O operaţiune care era limpede pentru cine are ochi de văzut şi urechi de auzit să audă că se anunţa demult a fi astfel. S-au angajat cheltuieli imense pentru selecţia naţională. S-au organizat, la sugestia penalului Zgabercea Cristian, omul de nădejde al mai tuturor pedegeilor din SRTV, nici mai mult, nici mai puţin decât şase semifinale. Aceasta în pofida faptului că se simţea de la o poştă că piesele înscrise la preselecţie sunt proaste. Audienţele complet nesemnificative de care au avut parte transmisiile live ale semifinalelor se impuneau să pună pe gânduri conducerea SRTV, în cazul în care aceasta mai are o doză minimă de responsabilitate. Adică mai e capabilă să gândească şi altfel decât politic.

Nici vorbă. TVR a deplasat la Lisabona, în ceea ce acum e limpede că a fost o excursie de plăcere făcută pe bani publici, nu mai puţin de 28 de oameni. Aceasta în condiţiile în care semnalul era primit de-a gata de la Televiziunea publică din ţara organizatoare-Portugalia. Oare ce părere are despre asta CA al SRTV?  În plin scandal care cutremură din temelii Televiziunea Română spulberându-i şi ultimele resturi de credibilitate - şi aceasta nu numai din cauza grobianismului limbajului Doinei Gradea ori al lui Eduard Dârvariu, ci şi din pricina subordonării politice fără precedent a instituţiei - preşedintele-director general nu putea să rateze o asemenea „vizită de lucru”.

Aşa că Doina Gradea a dat fuguţa până la Lisabona spre a susţine reprezentanţii României! Exact de ea şi de ignobila ei fiinţă, judecând după limbaj parcă extrasă din groapa lui Ouatu şi personajele din Groapa era nevoie! Aceasta după ce le-a încredinţat contracte mănoase unor apropiaţi ai Gabrielei Firea. Începând cu regizorul Petre Năstase. Este şi aceasta o formă prin care îţi exprimi recunoştinţa, pe bani publici, pentru partidul şi jocurile politice care te-au cocoţat într-o funcţie cu care nu ai în comun nimic.


Cristian Zgabercea coordonând repetiţii pentru Eurovision la Lisabona

Nu putea să lipsească din delegaţie omniprezentul Cristian Zgabercea. Care de abia a aflat că a fost condamnat pentru matrapazlâcurile făcute pe o mână cu Nicuşor Constantinescu la 4 ani şi 8 luni de închisoare. Nu trebuia oare doamna Doina Gradea să îl ajute să treacă mai simplu peste acest hop din viaţă? Trebuia. Aşa că, fiinţă miloasă, a făcut-o. Pe aceiaşi bani ai TVR, desigur.

Zgabercea a avut un rol nepreţuit în prestaţia reprezentanţilor României. A urcat pe scenă, a coordonat repetiţii, a dat indicaţii preţioase. Aşa cum numai oamenii încatenaţi PSD puteau să o facă.

Cert e că delegaţia României s-a întors cu coada între picioare, ruşinos acasă. Strigând în gura mare, iresponsabil, hoţii. Eu cred că hoţii se cuvin căutaţi în ograda proprie a TVR din Calea Dorobanţi nr. 191.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

daniel stanciu
14.05.2018, 07:29:33

Haideți să nu mai lungim povestea asta; piesa românească a fost proastă. Au fost altele mai bune în selecția națională, care aveau un pic de ritm. Pentru rezultatul final nu cred că ar trebui să dăm vina pe ruși, pe europenii care au ceva cu românii sau pe Soros și pe companiile de telefonie mobile.

+2 (2 voturi)
ella
14.05.2018, 12:01:27

Daca nu ati politiza, argumentele dmv ar fi impartasite de majoritatea celor care au urmarit concursul. Insa, o intrebare isi asteapta raspuns: cum se face ca Spania nu a acordat niciun vot pt Ro ? Daca urmarim o statistica a ultimilor 5 ani , cele mai multe voturi le-am primit din Spania , tara cu cea mai mare comunitate de romani .E foarte greu de crezut ca nu a votat niciun roman aflat in Spania .Ne-au despartit 4 puncte de ultimul intrat in finala . Ne place sau nu ne place conducerea tvr , ceva e putred , miroase de la o posta ! :)

-2 (2 voturi)
florin.
14.05.2018, 12:17:46

Nu ai cum sa nu politizezi, ella, mai ales ca Eurovisionul a devenit demult o scena de confruntari si aliante politice. Romanii din diaspora s-au saturat de conducerea tarii, de matrapazlicurile cu sectiile de votare, acum cu legile justitiei pe care le fac in favoarea infractorilor si au sanctionat, asa cum au putut, ceea ce se intimpla acum la noi. Daca altfel nu poti, macar sa te intorci cu fundul merge. Despre calitatea piesei mai bine sa nu vorbim.

+2 (4 voturi)
Ion Tamis
14.05.2018, 14:52:25

Pana acum, am ascultat piesa "noastra" de trei - patru ori: chiar daca mi s-ar da un milion de lei, nu asi putea reda nici macar un fragment melodic din ea, inclusiv partea racnita. In schimb, puteam evoca, oricand, fara niciun efort, melodia euphoria a suedezei Loreen, dupa prima auditie difuzata pentru public.

+2 (2 voturi)
Modifică Setările