TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Cele trei filme din seria „Brigada Diverse“, în iunie la TVR 1 FOTO

6
4 Jun 2020 10:48:22
Autor: Adelina Mărăcine
FOTO TVR 1
FOTO TVR 1

Cele trei filme din seria „Brigada Diverse“, regizate de Mircea Drăgan, vor fi difuzate în luna iunie de postul TVR 1.

Protagoniştii seriei sunt Dem Rădulescu, Puiu Călinescu şi Jean Constantin. Scenariile sunt semnate de Nicolae Ţic. Iniţial, au fost scrise scenarii pentru 11 filme de câte 1 oră şi 45 de minute, dar au fost realizate doar trei. Din distribuţie fac parte Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dumitru Furdui şi Iurie Darie.
 
„Brigada Diverse intră în acţiune“ va putea fi vizionat pe 6 iunie, de la ora 21.10. Primul film din serie prezintă două cazuri rezolvate de Brigada Fapte Diverse (prescurtată B.D.) a unei secţii de miliţie din România comunistă: furtul unui căţel şi dispariţia unei broşe. Ambele cazuri duc la descoperirea unor infracţiuni mai importante - uciderea şefului unui serviciu comercial de la o întreprindere (unde se petreceau delapidări) şi furtul sistematic de mărfuri din magazinul universal Victoria.
 
FOTO TVR
 
„Brigada Diverse în alertă!“ prezintă alte două cazuri rezolvate: descoperirea şi anihilarea unei bande de răufăcători care punea în circulaţie bani falşi, cumpărând tablouri valoroase de la colecţionari amatori şi revânzându-le apoi la „Consignaţia”, precum şi destrămarea unei reţele de hoţi din locuinţe, din care făcea parte un grup de femei (interpretate de Vasilica Tastaman, Carmen-Maria Struja, Lucia Boga). Filmul va fi difuzat pe 13 iunie, de la ora 21.10.
 
„B.D. la munte şi la mare“ va putea fi văzut pe 20 iulie, de la aceeaşi oră. Al treilea film din serie are în centru descoperirea şi anihilarea unei bande de traficanţi de droguri şi arestarea unui infractor care voia să exporte icoane.
 
FOTO TVR

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

FLORIN FLORESCU
4.06.2020, 11:09:58

Doamna Adelina Mărăcine , filmele sunt din anii 70 , bune , nimic de comentat . Dar în perioada 1990 - 2020 România a fost furată sistematic de niște borfași mai mari ca personajele ilustrate și nu am văzut pe nimeni să se încumete să facă un scenariu de film artistic-documentar pe temă . Așa cum s-a scris despre ”Ciocoii vechi și noi ”, să se scrie și despre ”Hoții vechi și noi” , despre”Bandiții vechi și noi” , despre ”Corupții vechi și noi” . Să nu mai vedem pe postul național cum este plătit generos ”poetul național” să prepare mâncare din hălci de carne în acompaniament de lăutari , în timp ce mulți suferă de sărăcie . Mai bine revedem cu drag vechi filme românești .

+4 (4 voturi)
cloudvick
4.06.2020, 11:12:23

Niste filme atat de slabe comparativ cu cele facute in aceeasi perioada in vest sau peste ocean. Ati observat figurantii din anumite scene, se holbeaza toti la actori :)))))

-1 (3 voturi)
Kongo-Müller
4.06.2020, 11:43:19

Prefer sa ma uit saptamanal la filmele astea cu BD, decat sa suport la fel de des reluarile cu Jackie Chan, Steven Seagal sau Jean Claude Van Damme. Poate ca ati observat ca filmele excelente, dar europene, sunt difuzate dupa orele 23:00. De la ora 20:30 suntem bombardati sistematic cu rahaturi ieftine de actiune americane, si emisiuni absolut penibile de divertisment.

+1 (3 voturi)
Stefan din Nord
4.06.2020, 12:13:47

In special Pro Tv da niste filme de actiune seara la ore de maxima audienta imposibil de vizionat pentru oamenii maturi normali inca la cap . Si ne mai miram de explozia de violenta din societate cand de 30 de ani generatiile tinere sunt hranite sistematic cu astfel de gunoaie americane ce glorifica violenta si moartea .

+1 (3 voturi)
gigione delaDJ
4.06.2020, 13:03:56

Da...nu prea ai de văzut filme notabile. Pe Hbo şi Cinemax, pe AXN, sînt nişte seriale interminabile şi plictisitoare grav.Sfatul meu e să căutaţi documentare...mai vedeţi chestii interesante. PS..îmi lipseşte Prelipceanu domle! Prelipceneee, unde te ai dus şi ne ai lăsat, prelipceneee! Nu i vborba, că şi pîndaru ăla cu gura strîmbă, e aşa o prezenţă plină de carismă, că imediat trec pe history sau magictv sau sau..

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările