Chefi la cuţite, la prima ediţie: o fostă asistentă TV a făcut deliciul juriului FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul show culinar de la Antena 1, „Chefi la cuţite“, a debutat aseară cu cei trei bucătari în postura de rivali, Gina Pistol în rolul gazdei şi concurenţi dintre cei mai diverşi, de la o fostă asistentă TV până la un chinez.

Deşi nu toţi concurenţii au reuşit să impresioneze temutul trio – Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu –, au fost câţiva care au „smuls“ cuvinte de laudă. 

Alexandru Popa, în vârstă de 25 de ani, lucrează ca bucătar, meserie despre care spune că îl motivează cel mai mult. S-a prezentat la „Chefi la cuţite“ cu o reţetă inspirată de Gordon Ramsey, o supă cremă de broccoli cu brânză cu mucegai şi pară caramelizată. A aşteptat cu mâinile tremurându-i pe lângă corp verdictul chefilor, care îi gustau preparatul fără să ştie cine l-a gătit. „Tare-s curios să vedem cui i-a trecut prin cap să gătească aşa ceva“, a spus chef Bontea. 

image

Alexandru Popa FOTO Adrian Manolache/Antena 1

Cu două voturi, Alex a trecut mai departe, iar când chefii l-au văzut, l-au felicitat pentru dăruirea cu care găteşte şi l-au sfătuit să nu renunţe la visul lui de a ajunge un mare bucătar, pentru că are toate datele necesare. Alex le-a povestit acestora că la numai un an a fost dus într-un centru de plasament, unde a stat până la vârsta de 18 ani. Alex a povestit cu lacrimi în ochi că mama lui a murit viaţă, iar de câţiva ani nu îşi mai vorbeau pentru că aceasta nu fusese de acord cu plecarea lui pe litoral, unde s-a angajat. 

image

Preparatul lui Alexandru Popa FOTO Adrian Manolache/Antena 1

Cătălin Banu, un tânăr care lucrează la un cunoscut restaurant din Bucureşti, s-a prezentat cu un preparatul exotic, numit Nikujaka, i-a făcut curioşi pe chefi şi i-a făcut să inspecteze cu mare interes farfuria. Reţeta japoneză i-a surprins plăcut pe cei trei atunci când au gustat din ea, atsfel că autorul ei a trecut mai departe. 

image

Cătălin Banu FOTO Adrian Manolache/Antena 1

Cătălin este un tip sigur pe sine, optimist şi cu umor, deşi viaţa nu i-a fost tocmai uşoară. Părinţii au divorţat când el avea numai 12 ani, iar norocul lui a fost ocazia de a pleca în Cipru, unde s-a angajat ca ajutor de bucătar. Acolo a învăţat meserie şi, întors în ţară, spune că vrea să se perfecţioneze şi să ajungă cât mai sus. 

image

Preparatul lui Cătălin Banu FOTO Adrian Manolache/Antena 1

Şi Daniel Zinke, un român stabilit în Germania în urmă cu 15 ani, unde lucrează ca bucătar, a adus cu sine o poveste de viaţă impresionantă. „În 2012 m-am trezit că nu mai văd cu ochiul stâng. Uşor, uşor, s-a accentuat şi la ochiul drept. M-am operat pe creier. Şi mi-am pierdut gustul. Nu mai simţeam dulce, sărat, nimic“, a povestit concurentul. Deşi pentru un bucătar gustul şi mirosul sunt vitale, Daniel nu s-a dat bătut şi a continuat să gătească şi, treptat, şi-a recăpătat simţurile. A povestit că a venit în ţară special pentru emisiunea „Chefi la cuţite“ şi că un succes în acest concurs l-ar face să rămână aici definitiv. 

image

Daniel Zinke FOTO Adrian Manolache/Antena 1 

Înainte de a fi bucătar, Daniel a fost măcelar, iar în prezent lucrează la un restaurant din Berlin. Chefii au identificat mai multe greşeli în platingul lui Daniel, ceea ce l-a făcut pe chef Dumitrescu să remarce că farfuria aparţine probabil unui amator. Cu toate acestea, Daniel a trecut de preselecţii şi merge în etapa următoare a show-ului. 

image

Preparatul lui Daniel Zinke FOTO Adrian Manolache/Antena 1 

Măiestria lui Wang Bin, un bucătar chinez, dragonul său cioplit în legume şi sarmalele chinezesti au primit un  premiu: cutitul şi un selfie cu chefii. Lucrează în bucătărie de la 16 ani şi vrea să facă impresie în concurs, nu neapărat să câştige premiul. 

image

Wang Bin FOTO Adrian Manolache/Antena 1  

„Eu vreau, mai târziu, face un restaurant chinezesc în România. Aşa un vis“, a declarat chinezul într-o română stângace. Reacţia celor trei chefi când au văzut farfuria acestuia a fost de uimire totală. „Măi, omul din spatele uşii e un tip migălos“, a exclamat Florin Dumitrescu. 

image

Preparatul lui Wang Bin FOTO Adrian Manolache/Antena 1   

Chef Scărlătescu a avut parte de amintiri din copilărie când în scenă a intrat Ali Enise, o simpatică tătăroaică de la malul mării, care a trecut mai departe cu o vânătă umplută cu legume. La vederea ei, chef Bontea s-a ridicat, a îmbrăţişat-o şi a sărutat-o pe obraz. 

image

Ali Enise FOTO Adrian Manolache/Antena 1   

„Turcii nu folosesc păstârnac şi ţelină, deci e de origine tătărească reţeta“, a punctat Ali Enise, care este asistent medical. Are un pic peste 60 de ani şi a copilărit în Techirghiol, la fel ca chef Scărlătescu, căruia Iman Baildt i-a reamintit de copilărie şi de perioada în care mergea la mesele prietenilor. 

image

Preparatul lui Ali Enise FOTO Adrian Manolache/Antena 1   

Voluptoasă şi încrezătoare, Cristina Pană, o fostă asistentă TV, vrea să arate că poate merge mai departe în show chiar şi de la înălţimea tocurilor sale de 12 centimetri. Cristina are 31 de ani, un decolteu generos si o pasiune pentru gătit pe care i-a ascuns-o iubitului ei până de curând, pentru că îi place prea mult să iasă la restaurant.

image

Cristina Pană FOTO Adrian Manolache/Antena 1   

A gătit ton în crustă de susan cu piure de morcovi, a cărui textură a fost apreciată de chefi. Gustul bun al preparatului i-a adus calificarea în următorea etapă a show-ului, iar apariţia sa în faţa juriului a dat naştere unui lung şir de glume.

image

Cristina Pană FOTO Adrian Manolache/Antena 1    

Marţi, 8 martie, la Antena 1, de la 20.30, chefii sunt impresionaţi până la lacrimi de povestea unuia dintre concurenţi. Tudor Nicolescu, în vârstă de 33 de ani, este pasionat de bucătărie şi un mare iubitor al gustului mâncării neaoşe. Tudor a povestit că, în urmă cu opt ani, a suferit un accident de tren, în urma căruia şi-a pierdut un picior. Se afla pe peronul gării din Braşov şi a fost agăţat sub şinele unui vagon. Ajuns pe masa de operaţie, nu a stat pe gânduri şi le-a cerut medicilor să îi amputeze piciorul şi să-i salveze astfel viaţa, deşi el era dansator. Chiar dacă nu a mai putut dansa, pasiunea pentru muzică l-a făcut să se îndrepte către meseria de DJ şi dorinţa de a-i face pe alţii să danseze. O altă mare pasiunea a sa, bucătăria, i-a fost insuflată de mic în familie: a crescut la ţară şi a învăţat tainele bucătăriei româneşti încă de când avea opt ani, prima mâncare făcută doar de el fiind o fasole bătură. E de părere că gustul pe care poate să îl dea mâncării este de-a dreptul cuceritor şi, mai mult, vrea să devină un susţinător al gastronomiei româneşti.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite