Tavi Oprea este câştigătorul primului sezon „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tavi Oprea (25 de ani) este marele câştigător al primului sezon al show-ului culinar „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“, de la Antena 1, şi al premiului de 80.000 de euro.

După ce 20 de concurenţi au trecut prin bucătăria profesionistă „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“, doar doi dintre ei au rămas în marea finală: Cătălin Badici şi Tavi Oprea. Ambii au avut la dispoziţie o echipă formată din foştii concurenţi, alături de care au susţinut ultimul service al restaurantului. 

Cei doi finalişti, Cătălin şi Tavi, şi-au început dimineaţa cu un mic dejun de cinci stele, nu cu alarme care mai de care mai ieşite din comun, aşa cum au fost obişnuiţi de-a lungul concursului. Cu toate acestea, tensiunea plutea în aer, iar aceştia nu au schimbat prea multe cuvinte. Şi dacă pierd, tot am câştigat, a declarat Tavi. Adversarul său nu a părut foarte impresionat de replica acestuia.

Fiecare s-a retras în biroul lui pentru a-i aştepta pe sous-chefii Mimi şi D'Artagnan. Aceştia din urmă le-au oferit consultanţă finaliştilor, totul pentru ca Tavi şi Cătălin să pună la cale două meniuri demne de un câştigător. Apoi, concurenţii au fost legaţi la ochi şi transportaţi cu limuzina la restaurantul condus de chef Florin Dumitrescu. Acolo i-au aşteptat o mulţime de oameni, printre care tatăl lui Tavi şi iubita lui Cătălin, dar şi cei trei membri ai juriului.

Chef Bontea, chef Dumitrescu şi chef Scărlătescu aşteptându-i pe finalişti pentru penultima probă FOTO Antena 1

image

Ultimii doi rămaşi în concurs au avut 90 de minute la dispoziţie pentru a pregăti meniul conceput pentru penultima probă a competiţiei. Chiar dacă au gătit în faţa publicului, concurenţii au lăsat ovaţiile susţinătorilor în spate şi s-au întors în bucătăria „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“ pentru a fi jurizaţi.

La starter, Tavi a prezentat un risotto cu măr şi scorţişoară. „Unde ai mai văzut tu aşa ceva la starter?, l-a întrebat, uşor ironic“, chef Scărlătescu. „Nu e rea combinaţia, dar mi se pare greşită poziţia lui în meniu“, a adăugat chef Dumitrescu.

Cătălin a gătit supă cremă de praz în două culori. Deşi preparatul acestuia a fost apreciat de chefi din punct de vedere al inventivităţii şi al modului corect în care a fost gătit, aceştia nu au fost de acord cu crutoanele din pâine de casă.

Cătălin în postura de chef al ultimului service FOTO Antena 1

image

La felul principal, Tavi a pregătit muşchi de vită cu fasole verde trasă in unt şi usturoi cu morcov caramelizat. De cealaltă parte, farfuria lui Cătălin a conţinut cotlet de pui, alături de cartofi fierţi şi prăjiţi, conopidă sote şi sos tartar. Membrii juriului au fost de părere că felurile de mâncare au fost prea simpliste pentru acest nivel al competiţiei.

Desertul a constat în tartă tatin cu fistic crocant şi îngheţată de fistic pentru Tavi şi batoane de vanilie cu sirop de scorţişoară pentru Cătălin. Cu toate că Tavi a gătit impecabil tarta, farfuria lui Cătălin i-a dat pe chefi pe spate. Câştigătorul probei şi al avantajului a fost Cătălin, desertul aducându-i victoria.

Finaliştii au fost surprinşi când în bucătărie au fost invitaţi o mare parte din foştii lor adversari şi colegi. Aceştia au fost nevoiţi să aleagă, în mod egal, pe cei alături de care să pregătească ultimul service al concursului. Cele mai grele decizii au fost luate de Cătălin, având în vedere că acesta a avut conflicte cu majoritatea celor din concurs.

Aşadar, echipele au fost următoarele : echipa roşie, cu chef Tavi în frunte, este formată din Dany, Denis, Valentin, Ovidiu, Angi şi Andreea, iar echipa albastră, coordonată de chef Cătălin, este alcătuită din Augustin, Flori, Ştefan, Kinga, Mihaela şi Vali.

Printre invitaţii speciali din această seară s-au numărat Andreea Berecleanu, Pacha Man, Răzvan Simion, Adela Popescu şi Radu Vâlcan, Nicolai Tand, Jojo, Daniel Buzdugan, Corina şi Giulia.

    

image

Andreea Berecleanu în restaurantul „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“ FOTO Antena 1 

În timp ce restaurantul s-a umplut de vedete, Tavi şi Cătălin şi-au intrat în rolurile de chefi. Iniţial, comenzile au fost scoase aproape în tandem. Tavi a avut un start mai tensionat, pe când Cătălin părea a fi mai calm ca niciodată. Pe măsură ce minutele s-au scurs, energiile s-au transferat de la unul la celălalt, iar Tavi a ajuns să se înţeleagă cu purtătorii de tunici roşii, lăudându-i constant, pe când Cătălin a revenit la vechea lui stare de agitaţie permanentă.

Pacha Man şi Corina în restaurantul „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“ FOTO Antena 1

image

Un nou conflict s-a iscat între Cătălin şi Kinga, iar aceasta din urmă a încercat să îl saboteze şi chiar a părăsit bucătăria în timpul service-ului. Cu toate acestea, femeia a fost convinsă de D'Artagnan să se întoarcă la postul său.

Cătălin a avut parte de mai multe momente neplăcute. Acesta nu a reuşit să monteze comanda Oanei Roman la timp, iar aceasta a părăsit restaurantul, bonul ei fiind anulat. Nici în bucătăria roşie apele nu au rămas la fel de liniştite. Valentin, în stilul lui caracteristic, s-a aşezat pe unul dintre bancurile de lucru,, ceea ce l-a determinat pe Tavi să îl dea afară cu suliţe şi trâmbiţe.

Primul care a terminat service-ul a fost Cătălin, urmat fiind la scurt timp de către Tavi.

Chef Bontea, chef Dumitrescu şi chef Scărlătescu luând decizia cea mare FOTO Antena 1

image

Premiul cel mare constă în titlul de câştigător al primei ediţii „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“, poziţia de chef într-un restaurant de top, dar şi cecul de 80.000 de euro. „Vreau să ştiţi că suntem foarte mulţumiţi. Într-adevăr, sunteţi cei mai buni. Oricăruia dintre noi i-ar face plăcere să lucreze cu oricare dintre voi“, a declarat chef Bontea înainte de desemnarea învingătorului. „Chiar şi mie“, a glumit chef Scărlătescu. „Dacă aş putea să vă iau pe amândoi, v-aş lua“, a completat chef Dumitrescu.

Cătălin şi Tavi s-au aflat în faţa a două uşi închise, cu mâinile pe clanţe. Uşa care s-a deschis a fost cea a învingătorului, Octavian Oprea. „E ceva rupt din rai“, a declarat fostul concurent după ce a doborât „Iadul Bucătarilor“. „Nu credeam niciodată că o să ajung aici şi că o să câştig. Nu mă voi opri aici, vreau să continui să îmi pun sufletul pe farfurie“, a încheiat acesta.

Tavi Oprea este câştigătorul primei ediţii „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“ FOTO Antena 1

image
TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite