TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Cine sunt fraţii de 6 şi 9 ani care au uimit juraţii de la „Imperiul Leilor“ şi i-au convins să investească în magazinul lor

1
25 Feb 2021 12:26:58
Autor: Lizeta Oprea
Fraţii Zicman
Fraţii Zicman

Fraţii Robert (9 ani)şi Aaron Zicman (6 ani) i-au convins pe Dan Şucu, Cristina Bâtlan, Mohammad Murad, Bogdan Micu şi Dragoş Petrescu să investească 40.000 de euro în magazinul lor cu invenţii.

Robert este unul dintre copiii supradotaţi ai României, face parte din programul Mensa (societate fondată în Oxford, Marea Britanie, în 1946, cu scopul de a identifica şi pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligenţă) şi este inclus în procentul de 1% cei mai inteligenţi oameni din lume. La 2 ani, Robert ştia deja alfabetul, iar la cinci ani citea cărţi de ştiinţă. E pasionat de chimie, fizică, robotică şi matematică, iar la 7 ani s-a apucat să studieze pentru Bacalaureat. Mama lui Robert, Ioana Zicman, este cea care a observat că fiul ei este un copil deosebit. Stabiliţi în Anglia, Robert obişnuia să înveţe după programa englezilor. După ce i-au testat abilităţile, au descoperit că este un copil supradotat, aşa că au hotărât ca acesta să nu mai meargă la cursuri, deoarece programa şcolară era prea simplă pentru el, scrie click.ro

În prezent, Robert studiază tot ce-i stârneşte curiozitatea, iar o dată/de două ori pe săptămână vine un profesor la el, pentru a-i explica ce nu a înţeles. La rândul lui, Aaron (6 ani), fratele lui, îi calcă pe urme, acesta născându-se cu o inteligenţă remarcabilă, fapt care l-a ajutat să devină şi el membru în organizaţia Mensa.

În cadrul aceleiaşi ediţii, Mina David, un tânăr de 18 ani a reuşit să declanşeze o adevărată luptă între cei cinci investitori, care s-au duelat aseară pentru castronul prototip care reţine stropii. Într-un final, Dan Şucu şi Bogdan Micu şi-au adjudecat investiţia de 200.000 de euro pentru 20% din afacere. Alexandra Ardelean, dublă campioana naţională la make-up a primit 50.000 de euro de la Cristina Bâtlan pentru platforma ei de cursuri de make-up, în schimbul a 30%. Ultimul concurent care a plecat acasă cu finanţare pentru visul lui a fost Andrei Isac, deşi a cerut 50.000 de euro pentru dezvoltarea unor restaurante cu produse pe bază de ou, Mohammad Murad i-a oferit 500.000 de euro, în schimbul a 30% din companie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Mihai Ciobanul
25.02.2021, 16:00:59

Se stie ca emisiunea este o joaca.

Modifică Setările