TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Claudiu Lucaci a câştigat procestul cu TVR şi poate reveni la şefia Ştirilor. Postul public trebuie să-i plătească şi daune morale

0
22 Nov 2015 11:56:45
Autor: Alexandra Constanda
Claudiu Lucaci a declarat că TVR este o instituţie condusă politic
Claudiu Lucaci a declarat că TVR este o instituţie condusă politic

Claudiu Lucaci, care a fost înlăturat de la şefia Ştirilor TVR în această primăvară, când Societatea Română de Televiziune (SRTv) era condusă de Stelian Tănase, a câştigat un proces cu Televiziunea Română şi poate reveni la conducerea Direcţiei Ştiri, decizia instanţei nefiind definitivă.

Claudiu Lucaci a fost înlăturat de la conducerea Direcţiei Ştiri a Societăţii Române de Televiziune în luna aprilie, fiind înlocuit de Raluca Stroe Brumariu, printr-o decizie a lui Stelian Tănase, care la momentul respectiv ocupa funcţia de preşedinte-director general al SRTv.
 

Stelian Tănase: Procesul de evaluare a lui Claudiu Lucaci a fost „viciat“

La prima evaluare a activităţii sale, Claudiu Lucaci a obţinut punctajul necesar pentru a-şi păstra funcţia de şef al Ştirilor TVR, însă, ulterior, o comisie condusă de preşedintele-director general al SRTv, Stelian Tănase, a decis că procesul de evaluare a fost „viciat“, întrucât Lucaci prezentase acelaşi proiect de activitate cu cel al adjunctei sale, Ioana Popescu. 
 

Claudiu Lucaci: „TVR este o instituţie condusă politic“

Pe 3 aprilie, Claudiu Lucaci, care a primit la reevaluare un punctaj sub cel necesar pentru a rămâne şef al Ştirilor TVR, a declarat pentru Mediafax că TVR este o instituţie condusă politic şi va contesta rezultatul reevaluării sale. Claudiu Lucaci a mai spus că a înţeles dintr-o discuţie cu Stelian Tănase că evaluarea managerilor TVR s-a făcut „pe considerente politice“.
 
Totodată, Claudiu Lucaci a precizat atunci că a depus o acţiune în instanţă în acest caz. El şi-a motivat decizia prin faptul că reevaluarea sa nu era prevăzută în regulamentele TVR.
 
În acest caz, Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, 20 noiembrie, să admită în parte cererea lui Claudiu Lucaci, care a dat în judecată TVR pe 24 aprilie. Astfel, instanţa a anulat procesul-verbal numărul 134609 din 14 aprilie 2015 şi a anulat reevaluarea lui Claudiu Lucaci, cuprinsă în procesele verbale numărul 134601 din 2 aprilie 2015 şi numărul 134603 din 3 aprilie 2015, potrivit informaţiilor disponibile pe Portalul Instanţelor de Judecată, citate de Mediafax
 

TVR, daune morale de 10.000 de lei pentru Lucaci

Totodată, Tribunalul Bucureşti a menţinut evaluarea lui Claudiu Lucaci, cuprinsă în procesele verbale numărul 134423 din 11 februarie 2015 şi numărul 134498 din 12 februarie 2015 şi a obligat TVR să îi plătească lui Lucaci o sumă de 10.000 lei cu titlu de daune morale. Pe de altă parte, instanţa a respins ca neîntemeiată cererea lui Claudiu Lucaci de obligare a TVR la plata cheltuielilor de judecată. Hotărârea de vineri a instanţei poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.
 
Pe de altă parte, în prezent, conducerea Ştirilor TVR este deţinută interimar de Ioana Popescu. Aceasta a fost numită la conducerea Direcţiei Ştiri a SRTv la începutul lunii noiembrie de Irina Radu, directorul general interimar al Societăţii Române de Televiziune.
 
Irina Radu a numit-o pe Ioana Popescu la conducerea Ştirilor TVR după ce Raluca Stroe Brumariu a demisionat de la şefia Ştirilor SRTv ca urmare a reacţiei întârziate pe care Televiziunea Română a avut-o în cazul relatării, în noaptea de 30 spre 31 octombrie, a informaţiilor despre incendiul izbucnit în clubul Colectiv din Bucureşti.
 
Ioana Popescu ocupă şi funcţia de director interimar al TVR 2. De asemenea, Ioana Popescu a fost producător executiv în Direcţia Emisiuni Informative şi Sport din TVR în perioada în care Ştirile TVR erau conduse de Claudiu Lucaci.
 
Fostul Consiliu de Administraţie al SRTv, care a fost condus de preşedintele-director general Stelian Tănase, a fost demis de plenul Parlamentului pe 23 septembrie, odată cu respingerea raportului de activitate al Televiziunii Române pe anul 2014. În aceeaşi zi, plenul Parlamentului a numit-o pe Irina Radu în funcţia de director general interimar al TVR.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările