TV / Media

articolul anterior articolul urmator

CNA, apel către televiziuni după moartea Cristinei Ţopescu: „Trataţi cazul cu decenţă şi responsabilitate“

3
13 Jan 2020 16:33:09
Autor: Adelina Mărăcine
Cristina Ţopescu a murit la vârsta de 59 de ani FOTO arhivă
Cristina Ţopescu a murit la vârsta de 59 de ani FOTO arhivă

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au transmis un comunicat de presă prin care roagă televiziunile să „trateze cu decenţă şi responsabilitate“ subiectele referitoare la decesul jurnalistei Cristina Ţopescu.

CNA a transmis posturilor de televiziune şi de radio rugămintea de a trata „cu decenţă şi responsabilitate orice subiect referitor la decesul jurnalistei Cristina Ţopescu, cu atât mai mult cu cât legislaţia audiovizualului cuprinde prevederi clare privind obligaţia de a respecta drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, precum şi dreptul la viaţă privată, inclusiv pentru familia aflată în suferinţă“.

Totodată, membrii CNA  au transmis condoleanţe „tuturor celor care au iubit-o şi apreciat-o, fiind un model pentru toţi profesioniştii din presa scrisă şi audiovizuală din România“.

Prezentatoarea de televiziune Cristina Ţopescu a fost găsită moartă în locuinţa sa în seara zilei de 12 ianuarie după ce aproximativ trei săptămâni nu a mai fost văzută. 
 
Cel mai probabil, Cristina Ţopescu a murit pe 28 decembrie 2019, în cursul nopţii, potrivit unor surse medico-legale. Vedeta TV a fost găsită în pat, în pijamale, fără urme de violenţă.
 
 După aflarea veştii, reţelele sociale au fost inundate de mesaje de condoleanţe pentru jurnalistă. 
 

Cristina Ţopescu, fiica regretatului comentatorul sportiv Cristian Ţopescu, s-a născut pe 4 iulie 1960, la Oradea. A urmat cursurile Facultăţii de Limbi Străine de la Universitatea din Bucureşti, secţia engleză-italiană. A început să scrie la revista Cinema, iar în 1991 s-a alăturat redacţiei TVR. A lucrat mulţi ani apoi pentru Prima TV ca prezentator de ştiri, după care la Antena 3. Ţopescu a realizat numeroase interviuri şi corespondenţe, iar în 2017 s-a retras din presă, pentru politică. La finalul anului trecut, Cristina Ţopescu a fost numită consilier al ministrului Sănătăţii.

Cristina Ţopescu FOTO 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

foarte atent
13.01.2020, 19:50:21

adica, in traducere libera: aveti grija, sa nu care cumva sa spuneti ca a fost sinucidere ! ca fata asta lucra pentru oculta !

-2 (2 voturi)
Carmen Florea
13.01.2020, 20:13:59

... atata ai inteles ... Chiar nu vezi cum devoreaza ziarijdii subiectul? ca sacalii la hoit ... Acum s-au trezit toti neavenitii cu 'osanale', dar moarta de 15 zile, nimeni nu s-a incumetat sa-i deschida usa, colegi de condei claie peste gramada, colegi de serviciu un minister intreg al sanatatii, era si consilier acolo... Deci unde erau toate gramezile astea de 'compatimitori' la NEVOIE? Lasati mortul in pace macar 3 zile, ca deja i-ati scos toate boarfele in piata, de altfel ca la toti mortii, aveti o placere morboasa sa-i plescaiti pana la 'iepuizare' ...

+2 (2 voturi)
foarte atent
13.01.2020, 20:26:51

de acord cu ce spui ! dar, ramane o singura intrebare: de ce CNA a sarit DOAR/NUMAI la Cristina ?! ca porcaiala fara margini au facut televiziunile la toti cei trecuti dincolo !

-1 (1 vot)
Modifică Setările