TV / Media

articolul anterior articolul urmator

CNA a interzis reclamele pentru Roşia Montană. Răsvan Popescu: „Să le modifice. Cele de acum produc confuzie“

64
15 Oct 2013 15:08:46
Autor: Raluca Moisă, Cristian Delcea
Răsvan Popescu spune că actuala campanie pro-minerit produce confuzie FOTO Mediafax
Răsvan Popescu spune că actuala campanie pro-minerit produce confuzie FOTO Mediafax

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis oprirea campaniei care promovează mineritul la Roşia Montană până la intrarea în legalitate, potrivit paginademedia.ro.

Potrivit membrilor CNA, reclamele încalcă articolul din lege care spune că spoturile nu trebuie „să stimuleze comportamente dăunătoare sănătăţii sau siguranţei populaţie”, scrie Pagina de Media.

UPDATE: Răsvan Popescu, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului spune că forul din care face parte nu s-a pronunţat în privinţa proiectului de exploatare de la Roşia Montană şi nici nu a interzis companiei Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) să realizeze spoturi publicitare şi să cumpere spaţiu de reclamă.

“Nu a fost un ordin de interzicere, ci un ordin de modificare. Nu mai pot folosi spoturile care au rulat până acum. Dar le pot modifica. Nu le spunem noi cum să le modifice”.

De ce a interzis CNA reclamele RMGC?

Răsvan Popescu: “Publicul este indus în eroare prin confuzia între o campanie comercială – Gold Corporation este o societate comercială – şi una socială, cu o petiţie pentru adunarea de semnături, deci o campanie non-comercială. Se suprapun, astfel, două tipuri de campanii. Publicul nu mai ştie dacă atunci când semnează pentru locuri de muncă în minerit, nu aderă de fapt la exploatarea cu cianură din munţii Apuseni”.

Una dintre reclamele RMGC interzise de CNA:

Totul a pornit de la Eugenia Vodă

Recent, Eugenia Vodă, realizatoarea emisiunii „Profesioniştii“, de la TVR, a trimis o scrisoare deschisă Consiliului Naţional al Audiovizualului, intitulată „De ce e «bun pentru România» un Lac Otrăvit, mai mare decât Monaco?“, în care cere ca reclamele proiectului minier de la Roşia Montana să nu mai fie difuzate.

Eugenia Vodă a condamnat „dezmăţul publicitar, generator de confuzie“ într-o scrisoare trimisă către CNA numită drept „plângere deschisă“ şi a cerut stoparea difuzării reclamelor pro minerit modern din cauza neinformării corecte a publicului.

„Aceste reclame contravin dispoziţiilor legale privind informarea corectă a publicului“, a scris Eugenia Vodă. 

"CNA a fost sesizat prin mai multe petiţii, venite atât de la persoane fizice cât şi de la ONG-uri", a spus Răsvan Popescu.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

64 Comentarii

flesh -
15.10.2013, 15:42:12

Ce înseamnă să se alăture şi Eugenia Vodă acestei lupte! Îi aşteptăm şi pe alţi oameni de caracter să ridice vocea pentru salvarea Roşiei Montane.

+19 (27 voturi)
654815544566
15.10.2013, 15:58:39

O mica victorie. Pana pica guvernul impreuna cu toate lichelele din opozitie. ... e cale lunga (zeci de ani)

+11 (21 voturi)
Candva cateodata
15.10.2013, 16:12:47

ce-mi plac astia care dau minusuri si nu lasa nici un comentariu, sa nu ne dam seama care sunt :) o mica victorie in palmares. cu pasi marunti sa castiga razboiul.

+10 (20 voturi)
Toru Okada
15.10.2013, 16:29:30

Genial! In sfarsit o institutie a statului isi face datoria.

+16 (20 voturi)
Conu' Leonida
15.10.2013, 17:16:17

Felicitări dnei Eugenia Vodă! Bine, asta înseamnă și un covrig mai puțin pentru media românească.

+14 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (64)