TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Coca-Cola, mesaj puternic şi original despre referendum. Reacţii: „Coaliţia pentru Familie se va agita ca Pepsi-ul când va vedea asta! Respect“

61
28 Sep 2018 19:34:27
Autor: Alexandra Constanda
Coca-Cola FOTO Getty Images
Coca-Cola FOTO Getty Images

Coca-Cola România a reuşit cucerească mediul online cu un mesaj ingenios ce vizează referendumul pe tema familiei tradiţionale. În doar câteva ore, imaginea sugestivă a primit mii de aprecieri.

Referendumul pentru revizuirea Constituţiei pe tema familiei a polarizat societatea românească, zilnic fiind exprimate păreri pro şi contra. 

Cea mai populară reacţie a zilei vine însă de pe pagina de Facebook Coca-Cola – o imagine în care şase sticle de răcoritoare sunt aşezate două câte două, sugerând ideea de cuplu. Primele două sunt inscripţionate „Coca“ şi „Cola“, următoarele două având aceleaşi nume, respectiv „Coca“ şi „Coca“ şi „Cola“ şi „Cola“.
 
Mesajul care însoţeşte imaginea este unul cât se poate de simplu, dar puternic: „Noi nu vedem nicio diferenţă #samefeeling“. 
 
 
 
Postarea a devenit virală, mii de români felicitând echipa de PR pentru originalitate. „Jos pălăria, Coca-Cola. Excelent!“, a scris cântăreţul Florin Grozea. „De ce am să iubesc mereu Coca-Cola. Pentru că este despre libertate. Şi despre curaj. Compania şi-a luat riscul ca habotnicii să treacă pe Pepsi. Ştii ceva? Să treacă, aşa şi merită!“, a reacţionat şi Lucian Mîndruţă. 
 
Un lucru e clar, Coca-Cola a dat şi o lovitură de imagine, mulţi declarând că vor deveni clienţi în semn de respect pentru poziţia asumată: „Sper ca şi alte branduri să vă urmeze exemplul, să fiţi regula, nu excepţia“, „N-am mai băut o Coca-Cola de ani de zile. Acum ma duc să-mi iau câteva sticle“, „Nu am mai băut o Coca-Cola de nu mai ţin minte. Azi sigur o să beau una!“, „Beau o cola pentru voi!“, „Bravo! Sunteţi tari! Deşi nu beau sucuri acidulate, pentru gestul ăsta mă duc să cumpăr un bax, pe care îl voi împărţi cu prietenii“.
 
Alţii s-au ţinut de glume: „Coaliţia pentru Familie se va agita ca Pepsiul cand va vedea asta! Respect Coca-Cola!“, „V-aţi lins pe bot de 3 milioane de clienţi! #boicot“, „If I may be allowed to mix metaphors: «I’m lovin’ it»“.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

61 Comentarii

kalu kalu
28.09.2018, 19:50:43

Uauuu,ce bautura bunaaa, plina de vitamine. Hai sa fim seriosi, trebuie sa fii bun la marketing sa convingi lumea sa bea otrava din asta. P.S - nu cred ca sefii acestei firme consuma urina neagra

+7 (29 voturi)
victor catuna
28.09.2018, 20:21:12

Calule te bagi in seama, era vorba despre mesajul transmis, dar ce sa inteleaga un kal!

+2 (24 voturi)
POLITICALLY INCORRECT
28.09.2018, 20:13:20

asta dovedeste a iubitirii de coca cola si-o cam trag pe ma funduletz... sa fie sanatosi... si sa-l cheme si pe prietenul... Alifie

+7 (15 voturi)
victor catuna
28.09.2018, 20:28:48

profesoru ulii, tocmai ti-ai expus prostia si prejudecatile....

-4 (14 voturi)
ion vasile
28.09.2018, 20:28:32

Iată ce scrie Adrian Papahagi despre referendum: 1. De ce se organizează referendumul exact acum, sub Dragnea? 1. Fiindcă pentru Iohannis și Cioloș nu a fost o prioritate (proiectul de referendum a fost depus în Senat în 23.05.2016). Și de ce „tocmai acum” n-ar fi bine? Era mai bine odată cu alegerile europene, sau cu cele prezidențiale din 2019? 2. Dar era o prioritate acest referendum? 2. Poate nu pentru tine. 3.000.000 de concetățeni au considerat că e important. 3. E referendumul lui Dragnea și al PSD. 3. Nici vorbă. Dragnea a luat act, ca notarul, iar PSD a votat mereu agenda LGBT la Bruxelles. E referendumul celor 3.000.000 de cetățeni care l-au convocat. 4. Organizarea lui costă bani, care se puteau folosi la școli și spitale. 4. Democrația costă bani. Vreți s-o suprimăm și să decidă o elită luminată totul? 5. Nu rezolvă violența conjugală, condițiile din orfelinate, alocațiile pentru copii etc. 5. Nici nu-și propune. Acelea oricum nu se rezolvă prin referendum, ci prin legislație și administrație, în timp. 6. E obscurantist, din trecut, antieuropean, iliberal, plin de ură etc. etc. 6. În măsura în care așa erau mama și tatăl care te-au adus pe lume. 7. Nu ne interesează ce fac oamenii în dormitorul lor. 7. Exact. Ne interesează doar definiția celei mai importante instituții umane în fața legii. 8. Suprimă drepturi. 8. Nici vorbă, nu schimbă nimic. Toate rămân ca acum în Codul Civil. E doar o măsură de siguranță, ca să nu se poată schimba fără consultarea poporului. 9. Dacă nu schimbă nimic e inutil. 9. Nici vorbă. Un exemplu, ca să înțelegi: Elveția e o țară neutră. Unii cer să iasă din neutralitate. Se convoacă referendum și poporul decide să rămână neutră. Nu s-a schimbat nimic, dar consultarea era importantă. Putem continua, dar mai avem și alte lucruri de făcut.

-1 (17 voturi)

Vezi toate comentariile (61)

Modifică Setările