Concluziile şi decizia poliţiei în cazul spotului „Copiii referendumului“, reclamat de parlamentari VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Copiii Referendumului“ captură video
„Copiii Referendumului“ captură video

Poliţia Română a clasat sesizarea depusă de către Autoritatea pentru Protecţia Copilului după memoriul parlamentarilor privind spotul „Copiii referendumului“, realizat de agenţia de publicitate Papaya.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Române, din cercetări nu au reieşit aspecte de natură penală sau contravenţională, astfel că petiţia a fost clasată, scrie hotnews.ro.

Adresa Poliţiei privind clasarea dosarului va fi trimisă Autorităţii pentru Protecţia Copilului, cea care a trimis iniţial petiţia, pentru „a face verificări conform competenţelor“, mai precizează Poliţia Română.

Amintim că şeful Papaya Advertising a fost audiat la Poliţie după ce 15 parlamentari, majoritatea liberali, au sesizat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului privind clipul „Copiii Referendumului“. 

Politicienii au solicitat începerea unei anchete împotriva agenţiei, sub suspiciunea că figuranţii minori din filmare nu ar fi avut acordul părinţilor pentru acţiune, că ar fi existat o situaţie de exploatare a copiilor şi că ar fi fost abuzaţi emoţional.

Robert Tiderle a precizat însă pentru News.ro că a avut autorizaţie din partea părinţilor copiilor care apar în clip, precum şi toate actele necesare înainte de a începe filmările.

Spotul Papya Advertising, lansat la începutul lunii octombrie, este inspirat din popularul serial transmis în România de HBO „The Handmaid's Tale“ (Povestea Slujitoarei) şi a devenit viral într-un timp foarte scurt. 

În clip, mai mulţi copii care poartă celebrele costume din serialul produs de Hulu şi transmis în România de HBO „The Handmaid's Tale/ Povestea Slujitoarei“ sunt chestionaţi de „Aunt Lydia“ cu privire la evenimentul care va avea loc pe 6 şi 7 octombrie. 

De asemenea, sunt presărate mai multe trimiteri critice la PSD, partidul care şi-a asumat public susţinerea referendumului. Printre acestea se numără sigla PSD pe banderola purtată de „Aunt Lydia“, un portret care îi înfăţişează pe Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, dar şi înlocuirea celebrului salut din serial - „Blessed be the fruit“ - cu „Îndrăzneşte să crezi!“, sloganul programului de guvernare PSD.

Reîntoarcerea la valorile tradiţionale este subliniată de o scenă ce are loc în faţa Casei Poporului şi în care mai multe femei sunt arse pe rug. „Depinde de noi ce viitor le pregătim. Dacă vă pasă, staţi acasă“, este mesajul care încheie clipul Papaya Advertising. 

Serialul care a inspirat campania Papaya Advertising, „The Handmaid's Tale/ Povestea Slujitoarei“, este bazat pe romanul clasic al lui Margaret Atwood. Producţia prezintă viaţa din Gilead, o societate distopică totalitară, formată în fostele State Unite. Confruntat cu dezastre naturale şi o rată a natalităţii extrem de scăzută, Gilead este condus pe baza unui fundamentalism ciudat şi militarizat, marcat de revenirea la valorile tradiţionale. Fiind una dintre puţinele femei fertile rămase, Offred (Elisabeth Moss) este Slujitoarea Comandantului (Joseph Fiennes), sclavă sexuală într-o ultimă încercare disperată de a repopula lumea.

Papaya Advertising este celebră pentru campaniile cu mesaje sociale puternice, printre care cele realizate pentru CEC Bank, pentru Roşia Montană şi Cuminţenia Pământului. De asemenea, agenţia este cunoscută pentru asumarea unor poziţii care i-a adus pierderi, cel puţin la nivel financiar. În iunie, Papaya Advertising a pierdut clientul CEC Bank după 10 ani, încheierea colaborării venind la scurt timp după ce agenţia a anunţat că le dă liber angajaţilor pentru a protesta în faţa Parlamentului. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite