TV / Media

articolul anterior articolul urmator

CTP: „Dacă se confirmă că Andreea Esca e bolnavă, poate va fi o lecţie pentru cei din Piaţa Victoriei care nu cred în coronavirus“

28
13 Jul 2020 13:57:36
Autor: Adelina Mărăcine
CTP Captură video Digi24
CTP Captură video Digi24

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit în direct la Adriana Nedelea LA FIX despre dreptul presei la informare când este vorba de situaţii care ar putea pune în pericol sănătatea publică, în contextul epidemiei de coronavirus, după ce PRO TV, o televiziune care informează şi care face apel la respectarea regulilor, a transmis o notificare prin care le interzice jurnaliştilor să scrie despre angajaţii infectaţi cu COVID-19 ai postului.

Gazetarul consideră că dacă Andreea Esca s-a infectat cu COVID-19, aceasta ar trebui „să dea un scurt comunicat, fiind vorba despre un subiect de interes public“, iar acest lucru, dacă este adevărat, „poate va fi o lecţie pentru cei din Piaţa Victoriei care nu cred în coronavirus“. 

Totodată, CTP crede că ideea notificării prin care jurnaliştilor li s-a interzis să scrie despre angajaţii PRO TV care ar fi infectaţi cu coronavirus aparţine juriştilor, nu părţii editoriale a postului lansat în 1995. „Cred că este vorba despre un exces de zel al unor jurişti ai postului“, a spus el, potrivit Libertatea. 

Principalele declaraţii făcute de Cristian Tudor Popescu

„Simplul fapt că PRO TV a confirmat zvonurile în legătură cu infectările arată faptul că a fost o greşeală acea ieşire iniţială, acel comunicat. A fost un excel de zel, nişte oameni, cu siguranţă jurişti, pentru că acel comunicat este clar opera unor avocaţi, nu a unor jurnalişti. Aceşti avocaţi au dorit să preîntâmpine nişte speculaţii“. 
 
„Eu, dacă aş fi detectat ca purtător de coronavirus, aş comunica acest lucru. M-aş simţi dator să comunic acest lucru în calitate de persoană publică. Dacă aş avea probleme cardiace, nu m-aş simţi deloc obligat să fac asta public, pentru că nu este o boală infecţioasă şi nu priveşte sănătatea publică.“
   
Dacă se confirmă că este bolnavă Andreea Esca, ea fiind un simbol, dacă se confirmă că este infectată, poate că asta este o lecţie. Poate că tot răul spre bine, din punctul de vedere al lămuririi acelor inşi, aproape 1.000, aflaţi în Piaţa Victoriei, care spuneau că virusul nu există. Dacă pot să integreze în căpşoarele lor faptul că nici Andreea Esca nu poate să fie invulnerabilă în faţa virusului, dacă se confirmă asta, poate le mai clatină din convingerile astea pe care le exprimă acolo cu mare fermitate. 
 
„Nu aş întreba-o nimic pe Andreea Esca, dar i-aş sugera să dea un scurt comunicat. Este totuşi una dintre cele mai cunoscute si importante persoane din această ţară, din media românească. Să dea un scurt comunicat, strict tehnic, în legătură cu starea ei actuală, fiind vorba despre un subiect de interes public şi i-aş ura din toată inima şi cu tot dragul sănătate“.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

28 Comentarii

76 coconel
13.07.2020, 14:09:12

Mi-e teama ca pentru cei din Piata Victoriei nu exista nici o lectie. In creierii lor, Esca face parte din marea conspiratie si atat.

+10 (22 voturi)
GicaContra
13.07.2020, 14:15:57

exact! Va fi pe naiba o lectie pentru cei de acolo. Ei stiu foarte sigur ca Andreea Esca are salariu mare platit de oculta mondiala ca sa ne minta pe noi.

-7 (17 voturi)
mircea Tot
13.07.2020, 14:21:31

Nu i adevarat . Din cat am citit coronavirus exista . si virusi din categoria coronavirus... sunt mai multi. Modul de reactie a societatii la acest virus , mi se pare .... ca este cam exagerat !!!! Prea multe date nu.... se pupa . Indiferent cat ar vrea unii si alti sa ne .... explice.

-12 (16 voturi)
Ion Tamis
13.07.2020, 14:50:43

In lumea pestrita, marcata de incultura, demagogie, submediocritate si partizanat politic grosier, a televiziunilor din Romania, PRO TV se detaseaza prin abilitati de marketing si smecherie mediatica greu de egalat, stiind sa mentina un echilibru la limita suspansului intre multitudinea de emisiuni si filme "garbage" si (2 - 3) productii de top, castigatoare la public, care ii confera, in medie, un rating de varf la publicul putin pretentios si subeducat din Romania. Pe fond, strategii firmei au dreptate, deoarece, daca te uiti la plictiseala de pe televiziunile (americane) de la care Pro tv extrage ceea ce este util, elevul si-a depasit demult sursele de inspiratie, insa pedaland in mod obsesiv, permanent si stupid, in jurnalele de stiri, mai ales in sezoanele asa zise estivale, pe indemnul "distractie" distractie, distractie la "Max", in care sunt nelipsite roabele pline cu sticle de sampanie, cu artificii pentru snobi, era inevitabil, dupa metoda Cue, ca vedetele acestui post sa o incaseze si ele de la un inamic invizibil si necrutator, pe care au uitat, luate de val, ca nu trebuie sa-l ignore, atat ele cat si, mai ales, progeniturile lor obsedate de distractie. Le urez sanatate si mai multa minte ... intelectual - medicala!

+4 (4 voturi)
Azzumbo Jo
13.07.2020, 14:53:18

Pentru protestatarii conspirationisti ar fi o lectie doar daca do'nsoara Iosefina sau sefa ei, coana Grapini, s-ar infecta cu covid si ar aparea intubate la stiri. Ceea ce nu e exclus sa se intample, pana la urma :)

+7 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (28)