TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Cum au comentat Vasi Rădulescu şi Vlad Mixich confruntarea dintre Olivia Steer şi medicul Mihai Craiu: Doamna agresivă, domnul calm. Imaginea României de azi

54
21 Mar 2019 18:01:26
Autor: Alexandra Constanda
Olivia Steer şi Mihai Craiu FOTO Captură Pro TV
Olivia Steer şi Mihai Craiu FOTO Captură Pro TV

Medicul Vasi Rădulescu şi Vlad Mixich, expert în politici publice în domeniul Sănătăţii, au comentat dezbaterea dintre medicul pediatru Mihai Craiu şi activista antivaccinare Olivia Steer, ambii criticând-o pe fosta realizatoare TV şi lăudând profesionalismul specialistului.

Activista Olivia Steer şi medicul Mihai Craiu şi-au prezentat argumentele împotriva, respectiv în favoarea vaccinurilor în cadrul emisiunii „Vorbeşte lumea“, de la Pro TV, dezbaterea fiind moderată de Gabriel Coveşteanu (Cove). 
 
Discuţia a stârnit numeroase reacţii în mediul online, inclusiv din partea a doi experţi care au criticat-o în trecut pe Olivia Steer pentru teoriile periculoase lansate pe Facebook. 
 
Medicul cardiolog Vasi Rădulescu a subliniat că o astfel de dezbatere era necesară şi a taxat-o pe Olivia Steer pentru atitudinea sa sfidătoare, dar şi pentru că „a aberat pe teme medicale“. Pe de altă parte, Vasi Rădulesc şi-a felicitat colegul de breaslă, pe care l-a descris drept „un medic senzaţional şi un om minunat, plin de bun simţ, smerenie, tobă de carte“.
 
Se spune că imaginile fac cât o mie de cuvinte. În stânga avem o tanti umflată cu pompa de TV, cu privire sfidătoare, mestecând gumă, aberând pe teme medicale, întrerupând partenerul de dialog la fiecare trei secunde cu tot felul de bălării. În dreapta îl avem pe Craiu Mihai, un medic senzaţional şi un om minunat, plin de bun simţ, smerenie, tobă de carte, ce stă de dimineaţa până seara în spital şi mai găseşte timp şi pentru educaţie medicală. Cred că întâlnirea de azi a fost necesară. La fel şi imaginea asta. Să nu le uitaţi“, a scris Vasi Rădulescu pe Facebook în dreptul unei capturi foto din emisiune. 
 
 
De asemenea, Vlad Mixich, jurnalist şi expert în politici publice în domeniul Sănătăţii, a felicitat postul Pro TV pentru iniţiativă şi a amintit de cazurile în care televiziunile au comis derapaje prezentând doar opinia militanţilor antivaccinare. 
 
Şi Mixich şi-a exprimat admiraţia faţă de doctorul Craiu Mihai şi a criticat-o pe Olivia Steer, descriind alăturarea dintre cei doi astfel: „O doamnă dând permanent citate din telefonul mobil despre un domeniu pentru care are zero pregătire şi un domn, cu zeci de ani de învăţătură în spate, dând explicaţiile privind cu ochii direct în cameră. Doamna agresivă şi revendicativă, domnul calm şi politicos amuzat. Imaginea României astăzi“.

   
„Multe felicitări astăzi pentru Pro TV care a făcut ceva ce nicio televiziune românească n-a mai făcut de patru ani: invitarea unui expert medic în acelaşi studio cu un anti-vaccinist (din câte ştiu, ultima oară a făcut-o TVR-ul) pentru a discuta această temă majoră de sănătate publică. Este o condiţie elementară a profesionalismului, dar vai atât de îndelungat ignorată şi călcată în picioare (în frunte cu celebrul episod provocat de Gâdea la Antena 3, urmat şi de B1 sau RTV).
 
Îmi exprim din nou admiraţia faţă de dl doctor Craiu Mihai pentru că a fost prezent acolo, în studio alături de Olivia Steer, cu bun simţ, cu informaţii clare în limbaj uşor de înţeles şi, cum e chiar recomandabil, cu un dram de umor. Ştiu din proprie experienţă cât de dificil este să-ţi păstrezi calmul şi totuşi seriozitatea, ca medic şi expert, când te afli la o televiziune alături de un anti-vaccinist de frunte. Ce a făcut astăzi dr. Craiu este un model de urmat, iar replicarea acestui model va fi motiv de mândrie profesională pentru orice alt medic pediatru din România care se respectă.
 
Foarte corectă şi moderarea de la Vorbeste lumea, felicitări lui Gabriel Coveşeanu.
 
E o plăcere să mă pot bucura/să ne putem bucura când ceva normal şi profesionist se întâmplă în România. Sunt câteva faze delicioase, altele aproape tragice. Rămân cu o imagine marcantă: o doamnă dând permanent citate din telefonul mobil despre un domeniu pentru care are zero pregătire şi un domn, cu zeci de ani de învăţătură în spate, dând explicaţiile privind cu ochii direct în cameră. 

Doamna agresivă şi revendicativă, domnul calm şi politicos amuzat. Imaginea României astăzi“.
   

.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

54 Comentarii

Ursula.K.LeGuin
21.03.2019, 18:18:45

Când adepții acestei gâște agresive vor realiza cât rău le-a făcut lor și nu numai lor, va fi mult prea târziu.

+15 (21 voturi)
Un cititor
21.03.2019, 18:34:26

E democratie.....prost inteleasa ! Pe asta nu o poate nicio institutie trage la raspundere pt instigare la genocid ?! Are studii, pe baza a ce indeamna la nevaccinare ?!

+15 (17 voturi)
foarte atent
21.03.2019, 18:48:09

hai ma, ce vreti daca ea e nevaccinata acasa ca Adi nu poate, atunci promoveaza si ea antivaccinarea...

+5 (7 voturi)
_wakki m
21.03.2019, 18:48:19

dar o ordonanță de urgență în care să se spună clar că vaccinarea e obligatorie nu putem avea? și cine împiedică vaccinarea sau face propagandă împotriva vaccinării înfundă pușcăria cine să dea o ordonanță cu adevărat folositoare, că pizede este ocupat cu ordonanțe toxice ca să scape borfașii de pușcărie

+7 (11 voturi)
gyll
21.03.2019, 19:41:00

Asta nu-i o doamnă, este o corveta proastă și idioată care se dă în stamba doar, doar o baga cineva în seamă.

+13 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (54)