TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Cum explică Antena 1 decizia de a difuza momentul şocant de la „Chefi la cuţite“  în care un concurent povesteşte că a ars câini şi pisici după ce le-a disecat

12
30 Oct 2019 18:54:00
Autor: Andreea Neblea
Vasile Cvasnei FOTO Captură video Antena 1
Vasile Cvasnei FOTO Captură video Antena 1

Oficialii Antena 1 au explicat pentru „Adevărul“ decizia de a difuza, în cadrul show-ului culinar „Chefi la cuţite“, povestea concurentului care a mărturisit că ucide şi arde animale.

La solicitarea „Adevărul“, Antena Group a emis un comunicat cu privire la decizia de a difuza „necenzurat“ povestea concurentului Vasile Cvasnei, în cadrul emisiunii „Chefi la cuţite“.  
 
Oficialii postului au explicat că producătorii au considerat că declaraţiile şocante ale bărbatului atrag atenţia asupra unor probleme care sunt considerate a fi de interes public. 
 
Mai mult, aceştia au dezvăluit că cei trei chefi, Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu, au refuzat să mai jurizeze preparatul concurentului în urma afirmaţiilor revoltătoare pe care le-a făcut în cadrul emisiunii. 
 
Oficialii s-au arătat disponibili pentru autorităţile competente în vederea furnizării de informaţii şi materiale pe care le deţin, în situaţia în care acest caz va fi cercetat. De asemenea, au luat decizia de a elimina momentul din emisiune, atât la redifuzarea acesteia, cât şi în mediul online. 
 
„Decizia editorială dificilă de a difuza «necenzurat» povestea concurentului Vasile Cvasnei a fost un demers strict jurnalistic, făcut cu prudenţă şi pentru a atrage atenţia asupra unor probleme care sunt considerate a fi de interes public justificat şi care au fost descoperite şocant, într-un context paşnic, de divertisment, respectiv într-un show culinar. Dezvăluirile pe care concurentul le-a făcut în faţa camerelor cu privire la actele de cruzime am considerat că nu puteau fi trecute cu vederea, iar faptele despre care a povestit au fost aspru sancţionate în cadrul emisiunii de către cei trei chefi, care au refuzat chiar să mai jurizeze preparatul, în urma dezvăluirilor făcute de concurent. Rămânem la dispoziţia autorităţilor competente cu toate informaţiile şi materialele pe care le deţinem, în vederea cercetării acestui caz“, au transmis oficialii Antena Group. 
 
„Ca urmare a reacţiilor provocate, pentru care ne exprimăm regretul, acest moment va fi eliminat din emisiune, atât la redifuzarea acesteia, cât şi în online“, se mai arată în comunicat.
 
Într-adevăr, momentul în care concurentul face declaraţiile revoltătoare a fost eliminat, iar miercuri, 30 octombrie, a fost publicat un nou video care exclude respectivele scene, fiind promovat, în schimb, faptul că Vasile „adoră să facă pizza“. 
 
 
În timpul ediţiei „Chefi la cuţite“ din 28 octombrie, un bucătar din Republica Moldova, pe nume Vasile Cvasnei, a afişat o atitudine nonşalantă în momentul în care a făcut o serie de dezvăluiri şocante, printre care că a ars câini şi pisici după ce le-a disecat. Declaraţiile bărbatului au stârnit revolta telespectatorilor şi a celor trei chefi. 
 
Vasile Cvasnei a povestit că a crescut câini de vănătoare pentru a-l ajuta în timpul partidelor: „Dacă prindeau o pisică, le dădeam voie să se joace cu ea. Fiind foarte enervat pe ele, pentru că erau foarte multe şi intrau în gospodăria noastră şi stricau tot ce era pe acolo, le trăgeam o mamă de bătaie, după asta le scoteam în afara ogrăzii şi le jupuiam şi mă uitam ce au mâncat, ce nu au mâncat, şi le dădeam foc apoi. Făceam asta ca să nu polueze aerul, pentru că pisica face un miros neplăcut. În timp ce le ardeam, era un singur miros neplăcut, de carne coaptă“.
 
Internauţii au avut reacţii dure la adresa concurentului şi au criticat aspru decizia postului de a difuza momentul respectiv, fiind de părere că Vasile are probleme şi are nevoie mai degrabă de ajutor decât de promovare, fiind considerat un model negativ pentru cei din jur.
 
„Omul are probleme grave şi voi îl promovaţi. A început cu animalele, trece la căsăpit oameni. Trebuie expertizat şi monitorizat“, „Acest individ are nevoie de un psihiatru, fără glumă, trebuie ţinut sub observaţie. De speriat“, „Difuzaţi psihopaţi pentru a le da şi altora idei? Sau pregătiţi terenul pentru momentul în care apar victime umane ale personajului ăsta? E ultra cunoscut faptul că toţi criminalii în serie au torturat animale în copilărie şi adolescenţă. Alo, poliţia animalelor, existaţi?!“, sunt câteva dintre comentarii.
   
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Vasile Naftuli
30.10.2019, 19:19:39

Dar Dinca transeaza si arde fete tinere, el o spune, si va ajunge erou democrat.

0 (6 voturi)
cel voinic antipopa
30.10.2019, 20:35:15

Ce jigodii de oameni , pentru astia ar trebui reintrodusa pedeapsa cu moartea ... si nu numai si pentru furacioshi la fel

+8 (8 voturi)
cel voinic antipopa
30.10.2019, 20:36:13

Ce privire de idiot criminal , specific pentru antene ...

+9 (9 voturi)
aglaia văsîi
30.10.2019, 21:29:48

tara asta de rahat, o republica bananiera in toata regula vrea cu tot dinadinsul sa copieze toate tîmpeniili de show-uri amerikakane...atunci copiati si putinele aspecte pozitive ale lor in particular anumite legi si bāgati-l la bulāu pe acest infam tortionar de animale!!!... pusti fiind imi amintesc cum la mine in cartier prin Bācurestii anilor 60-70, pustanii prindeau pisici si le agātzau de crengi dupa care le ciomāgeau pîna le iesea matzele de parca ar fi fost piñatas rîzînd ca oligofrenicii incurabili care fara îndoialā ierau...

+9 (9 voturi)
aglaia văsîi
30.10.2019, 23:07:57

...în zîua de azi bucātarii sînt tratatzi ca "celebritāti" desi 99.9% sînt niste betzivi kurvari, inculti si prosti de bubuie...ca sa nu mai zic si criminali dupa cele scrise în articolu de mai sus..

+5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările