TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Cum explică ministrul Toader refuzul de a o acredita pe Ionela Arcanu, de la Realitatea TV

3
16 Apr 2019 17:31:59
Autor: Alexandra Constanda
Tudorel Toader a avertizat în mai multe rânduri jurnaliştii FOTO Octav Ganea/Inquam Photos
Tudorel Toader a avertizat în mai multe rânduri jurnaliştii FOTO Octav Ganea/Inquam Photos

Tudorel Toader le-a explicat membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) de ce a decis retragerea acreditării de la Ministerul Justiţiei a jurnalistei Ionela Arcanu, de la postul Realitatea TV.

După ce a fost rugat de CNA să comunice motivele care au dus la respingerea solicitării de reacreditare a reporterului Realitatea TV şi la aproape o lună de la eveniment, ministrul Toader a venit cu precizări într-o adresă trimisă instituţiei şi publicată de Paginademedia.ro.

Precizând înainte de toate că de când a preluat funcţia de ministru al Justiţiei a soluţionat pozitiv toate cererile de acreditare înregistrate, Toader pune respingerea Ionelei Arcanu pe seama comportamentului acesteia.

Făcând referire la conferinţa de presă din 4 martie 2019, în care a prezentat Raportul de activitate, Toader a subliniat că jurnalista „a întrerupt în mod repetat discursul, solicitând schimbarea subiectului, iar în faţa refuzului a abordat o atitudine ironică“.

Ministrul Justiţiei afirmă că atitudinea ironic a reporterului Realitatea TV a fost manifestată şi în cadrul altor întâlniri: „Aceste fapte au adus atingere desfăşurării normale a activităţii de relaţionare cu presa, activitate importantă a oricărei autorităţi publice afectând şi drepturile celorlalţi jurnalişti prezenţi“.

Toader susţine şi că alţi doi jurnalişti de la Realitatea TV au primit acreditări, iar alte două solicitări sunt în curs de soluţionare, subliniind că „libertatea de informare a unei instituţii media nu se realizează doar prin intermediul unei singure persoane“.

Tudorel Toader neagă faptul că respingerea acreditării jurnalistei ar avea de-a face cu întrebările adresate de aceasta şi că nu a sancţionat niciodată „manifestările ce pot fi apreciate drept «incomode»“.

Amintim că pe 22 martie, reporterul Pro TV Ovidiu Oanţă şi reporterul Realitatea TV Ionela Arcanu au fost anunţaţi de biroul de presă al Ministerului Justiţiei că le-au fost respinse solicitările de reacreditare, fără a le oferi însă o explicaţie. 

În aceeaşi zi, Tudorel Toader a precizat că a revenit asupra deciziei în cazul lui Oanţă după ce „doamna premier l-a rugat să îl reacrediteze“, însă în ceea ce o priveşte pe Ionela Arcanu, acest lucru se va întâmpla „dacă va înţelege să respecte regulile de conduită“. El nu a precizat la momentul respectiv ce reguli ar fi fost încălcate şi cum.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

M Costi
16.04.2019, 19:52:21

Hai domnu' Toader , fi mai intelegator si iart-o , mananca si ea o paine ( alba) , o dau sefii afara daca nu face un pic de mahala... !

-2 (4 voturi)
AltCineva
16.04.2019, 21:35:24

parca Realitatea era in faliment, ce nevoie mai au de acreditari ? mai bine ar pregati inventarul, ca vine executorul... :D

-1 (3 voturi)
Sorin Barbul
17.04.2019, 07:18:26

Săriră lătrăii PSD să încerce să fie ironici. (Din păcate pentru ei, ca să reușești așa ceva e nevoie de inteligență, care lor le lipsește cu desăvârșire.)

Modifică Setările