TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Din culisele noului serial de comedie de la Antena 1: „E un gen de poveste care nu s-a mai făcut până acum“

3
17 Apr 2019 17:07:40
Autor: Adelina Mărăcine
Ştefan Bănică şi Marius Vizante joacă rolurile principale în noul serial de la Antena 1
Ştefan Bănică şi Marius Vizante joacă rolurile principale în noul serial de la Antena 1

Serialul de comedie „Liber ca pasărea cerului“, cu Ştefan Bănică şi Marius Florea Vizante în rolurile principale, va avea premiera duminică, 21 aprilie, de la ora 20.00, la Antena 1. Ştefan Bănică revine pe micul ecran într-un serial după o pauză de 14 ani.

„Liber ca pasărea cerului“ este o comedie despre doi bărbaţi cu caractere diametral opuse care constată că sunt încă „liberi“ să se comporte la 40 de ani ca nişte adolescenţi şi să se bucure de viaţă. 

„Am filmat anul trecut timp de o lună şi jumătate, aproape zi de zi, în plină vară, în mai multe locaţii. A fost un ritm de lucru alert. M-am înţeles excelent cu Vizante, ne-am distrat copios, am construit si anumite scene împreună, scene care nu existau în scenariul iniţial. M-am înţeles bine cu întreaga echipă, căreia îi mulţumesc pentru răbdare. «Liber ca pasărea cerului» e un gen de poveste care nu s-a mai făcut până acum în serialele româneşti. Nouă ne-a plăcut foarte mult această experienţă. Sper ca telespectatorilor să le placă acest serial şi să îndrăgească personajele“, spune Ştefan Bănică Jr., care îl va interpreta pe Orlando. 

Marius Florea Vizante îl va juca pe Ducu, prietenul din copilărie al lui Orlando, pe care-l întâlneşte după 20 de ani. Însă fericita lor reîntâlnire vine într-un moment de încercări pentru amândoi. Şi unul, şi altul traversează o criză, căci au ajuns la 40 de ani şi nu ştiu exact încotro s-o apuce. 
 
Marius Florea Vizante, în rolul lui Ducu, şi Ştefan Bănică, personajul principal al serialului, Orlando FOTO Antena 1
 
Ducu, personajul pe care îl interpretează Vizante, e un timid uşor aiurit, meteorolog de profesie, care nu şi-a permis niciodată o mare libertate. Viaţa reprezintă pentru el un lung şir de constrângeri asumate. S-a căsătorit devreme, s-a angajat imediat ce a terminat şcoala şi este tatăl a doi copii. În momentul în care îl reîntâlneşte pe prietenul său, Orlando - boemul şi şmecheraşul care găseşte întotdeauna modalităţi de a supravieţui -, tocmai îşi pierduse casa pentru că nu a plătit ratele la timp şi serviciul, iar soţia îl anunţase că vrea să divorţeze.
 
„Eu sunt Ducu şi cred că sunt arhetipul oricărui bărbat care undeva, pe la mijlocul vieţii, dă de anumite necazuri şi îşi pune anumite întrebări. Ducu e un personaj generos, care nu vrea mai mult decât să aibă familia alături, o casă curată şi încălzită şi, dacă se poate, nişte prieteni veseli pe lângă el. Doar că, din păcate, momentan el este liber ca pasărea cerului. Nu am nici cea mai mică îndoială că oamenii nu se vor recunoaşte în toate situaţiile şi întorsăturile din acest film, inclusiv în şmecheriile pe care va încerca să le facă Orlando, pe care-l joacă Ştefan. Orlando e un şmecher, dar unul cu farmec, cu suflet, care face asta pentru că nu ştie să facă altceva, pentru că viaţa nu i-a oferit şansa să facă altceva“, spune Marius Florea Vizante.  
 
Ducu (Marius Florea Vizante) FOTO Antena 1
 
Ce actori întregesc distribuţia şi care e povestea personajelor 
 
Alături de Ştefan Bănică (Orlando), Marius Florea Vizante (Ducu) şi Jojo – Cătălina Grama (Stela), care o joacă pe sora lui Ducu, recent divorţată şi extrem de bogată, din distribuţia serialului mai fac parte: Andreea Samson, Adrian Anghel, Laila Abdel Hafiz, Alma Costin şi copiii Luminiţa Cercel şi Tiberiu Herdea.
 
Jojo – Cătălina Grama va fi Stela, o femeie proaspăt divorţată de un afacerist bucureştean, cu tot ce implică asta: depresia de după divorţ, averile moştenite, familia pe care o are în grijă. Este sora lui Ducu, interpretat în serial de Marius Florea Vizante.
 
„Am auzit la un moment dat o expresie faină într-un film: oribil de bogat. Aşa e Stela. Oribil de bogată, conştientă de asta şi fascinată de tot ceea ce poate face de pe această poziţie înaltă. Dincolo de toate însă e o femeie rănită, care a trebuit să îşi construiască ziduri înalte în jur, ca să se asigure că nimeni nu o va mai răni vreodată. Are mereu la îndemână cuvintele precum o sabie şi nu se sfieşte să le folosească sau să utilizeze banii de care dispune pentru a salva diverse situaţii. Este o hedonistă fără doar şi poate, care îi pune la punct pe toţi, însă în acelaşi timp vulnerabilă, pentru că îşi iubeste familia şi mai ales pe cumnata şi prietena ei, Dora (Andreea Samson), pe care o susţine cu tot ce e omeneşte posibil. Dora va scoate mereu în evidenţă latura sensibilă a Stelei. Merge mereu pe principiul «sunt o doamnă, ce stela mea!», expresie pe care o foloseşte destul de des pentru a-şi justifica acţiunile şi deciziile. Nu ţine cont de nimeni şi de nimic şi funcţionează după principiul: după mine potopul. E ca o tornadă într-o livadă plină de cireşi înfloriţi. După ce trece ea pe undeva oamenii sunt bulversaţi, însă nu lasă în urmă pustiu, ci o ploaie de petale de primăvară“, spune Jojo despre personajul său.
 
FOTO Antena 1
 
Ştefan Bănică joacă alături de o admiratoare în „Liber ca pasărea cerului“
 
Laila Abdel Hafiz şi Alma Costin sunt Tatiana şi Mia, două domnişoare simpatice şi bune prietene cu Orlando, personajul interpretat de Ştefan Bănică. Îl simpatizează, îl ajută şi se contrazic între ele pe cele mai mici teme. Cele două fete locuiesc cu un etaj mai jos de apartamentul lui Orlando, unde au un salon de masaj. 
 
„Tatiana este o domnişoară foarte simpatică, pentru care viaţa este uşor de gestionat. Nu are chef să-şi bată capul cu probleme, totul e pe pozitiv şi pe Doamne-ajută să ne meargă nouă bine că de restu’ nu-mi pasă. Tot ce ştie să facă este să mănânce şi să asculte de Orlando, personajul lui Ştefan”, spune Laila despre personajul ei. 
 
De altfel, pentru Laila a fost o ocazie extraordinară să joace alături de Ştefan Bănică, pe care îl admiră foarte mult. „Sunt îndrăgostită de filmul «Liceenii», plâng mereu pe melodia «Ani de liceu» şi cinci ani la rând am mers cu mama la spectacolele lui de Crăciun de la Sala Palatului. Vă daţi seama că am încercat să nu mă comport ca o fană, dar nu ştiu cât mi-a ieşit“, mai spune interpreta Tatianei.
 
Se înţelege excelent cu Alma, cu care s-a cunoscut la casting, şi au legat o frumoasă prietenie. „Pe plan «actoricesc», eu şi Alma am fost «best friends» din prima. Acum, în viaţa de zi cu zi, ea e prea frumoasă ca să pot, ca femeie, să spun că o suport 100%, dar ţin la ea mult, jur“, spune Laila, amuzată.
 
„Mia este jumătatea mai sensibilă şi empatică, poate, din cuplu comic Mia –Tatiana. Nu se defineşte foarte clar într-o direcţie, însă o descoperim ca fiind fata simplă, modestă în aspiraţii şi dorinţe, câteodată responsabilă, dornică să demonstreze că e capabilă să ajute. Mia se bucură de conjuctura faptului că formează această veche «familie» cu Tatiana, Orlando şi Ariciu, ulterior şi cu Ducu. Ea crede în prietenia sinceră a lui Orlando şi îl consideră «şeful haitei»“, spune Alma Costin (n. Căldare).
 
Image result for tatiana si mia liber ca pasarea cerului
Alma Costin şi Laila Abdel Hafiz în „Liber ca pasărea cerului“ FOTO Antena 1
 
În „Liber ca pasărea cerului“, Andreea Samson este Dora, soţia lui Ducu. Blândă, iubitoare şi în acelaşi timp puternică, Dora reprezintă stâlpul familiei. În momentul în care Ducu pierde casa, maşina şi serviciul, Dora se mută împreună cu copiii la Stela, sora lui Ducu.  Nu o lasă inima să divorţeze şi speră, în fiecare zi, că soţul ei va deveni un om responsabil.
 
„Dora, personajul meu, se identifică foarte bine cu imaginea femeii obişnuite, de clasă mijlocie din ziua de azi, mamă şi soţie, femeie puternică, cu un job corporatist, care jonglează cu responsabilităţile faţă de familie şi propriile visuri“, spune Andreea Samson.
 
Andreea Samson în „Liber ca pasărea cerului“ FOTO Antena 1
 
Adrian Anghel joacă în rolul lui Ariciu’, o namilă de om care trăieşte în Centrul Vechi şi care nu se teme de nimic în afară de sora lui. Uită de la mână până la gură, distruge tot ce vrea şi ce nu prea vrea, dar reuşeşte să-l scoată pe Orlando din încurcături, de fiecare dată.
 
„Ariciu’ nu are nicio legătură cu ariciul de pe Wikipedia, el este un băiat trecut prin şcoala vieţii, te şochează uneori prin monumentalitatea prostiei de care dă dovadă, dar este un om bun, săritor, care ţine mult la prietenul său, Orlando, şi ar face orice să îi fie pe plac. Este foarte gelos, îl deranjează foarte mult relaţia de prietenie dintre Orlando şi Ducu şi are senzaţia că pierde teren în inima lui Orlando“, îşi descrie Adrian Anghel personajul.
 
FOTO Antena 1
 
Copiii Luminiţa Cercel şi Tiberiu Herdea joacă în rolul copiilor lui Ducu, Roxy şi Bogdan. Ei sunt cei care încă mai menţin echilibrul familiei. Isteţi, creativi şi ironici, ajung să fie implicaţi, aproape de fiecare dată, în micile escrocherii pe care le fac Ducu şi Orlando. Îl iubesc pe Orlando, îl ironizează pe Ducu, tatăl lor, şi o ascultă pe Dora, mama lor, doar atunci când e în preajma lor.  Adoră să fie liberi, însă vârsta nu le permite pe cât şi-ar dori ei.
 
„Liber ca pasărea cerului“ este regizat de Răzvan Săvescu, care a mai regizat serialele „La Bloc“, „La servici“ şi filme precum „Nimeni nu-i perfect“ şi „America, venim“. Producătorul serialului este Ducu Ion. 
 
FOTO Antena 1

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

foarte atent
17.04.2019, 17:48:07

da' Veta joaca? filmul are si kiveta?!

Aurelu Flogea
17.04.2019, 17:57:00

A aflat Vizante pina la urma cat costa un bilet de tramvai?!

+1 (1 vot)
foarte atent
17.04.2019, 19:01:56

nu cred, ca nici fanika nu stie ! stie de la mercedes in sus !