TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Documentare istorice la TV. Patru producţii care merită văzute în seara aceasta

0
27 May 2015 00:18:09
Autor: Redacţia Adevărul
Documentare istorice la TV. Filmări tulburătoare neştiute din Al Doilea Război Mondial, pe National Geographic
Documentare istorice la TV. Filmări tulburătoare neştiute din Al Doilea Război Mondial, pe National Geographic

Programul TV anunţă pentru seara aceasta câteva documentare istorice interesante. Iată câteva recomandări interesante:

Documentare istorice la TV. Istoria ascunsă: fotografii uitate din Primul Război Mondial. Viasat History. 19:00. Atât soldaţii britanici cât şi cei germani au plecat la război cu aparate de fotografiat secrete "de buzunar", hotărâţi să înregistreze ceea ce au crezut că va fi o mare aventură, însă puţini erau pregătiţi pentru ororile la care urmau să asiste şi pe care să le fotografieze. Aceste fotografii - multe nefăcute până acum publice - oferă o dovadă profundă şi emoţionantă a vieţii acestora în tranşee şi a pierderii rapide a inocenţei. Fără niciun soldat fotograf în viaţă pentru a spune povestea, ne alăturăm rudelor apropiate ale acestora în călătorii emoţionante de descoperire în timp ce pornesc în căutarea secretelor ascunse din fotografiile strămoşilor.
 
Documentare istorice la TV. Al Doilea Război Mondial. National Geographic. 19:00. În acest documentar este vorba despre filmări tulburătoare realizate de cei care au trăit ororile războiului. Aceste înregistrări fuseseră clasificate drept „nepotrivite” pentru publicul civil. La terminarea războiului, acestea şi alte materiale „strict secrete” despre distrugerile războiului au fost ascunse şi uitate.
 
În urma eforturilor câtorva colecţionari şi arhivari particulari, aceste filme uitate au fost redescoperite, restaurate şi aduse în atenţia publicului de National Geographic Channel într-un serial captivant din şase părţi, Al Doilea Război Mondial, pentru a marca 70 de ani de la declanşarea celei de-a doua conflagraţii mondiale.

Documentare istorice la TV. Un voiaj în lumea antică, pe Viasat History

Documentare istorice la TV. Împărătesele din Roma Antică: mame, asasine şi amante. Viasat History. 18:00. Prof. Catherine Edwards analizează poveştile dramatice ale femeilor care au simţit gustul puterii la conducerea Imperiului Roman de-a lungul a patru secole. Aceste femei au fost specialiste în PR şi lideri de opinie în domeniul modei; amfitrioane şi peţitoare; politicieni şi complotişti. Totul de la criminale la victime ale crimelor, de la zeiţe pagâne până la sfinte creştine. Vieţile lor au fost pline de scandaluri şi marcate de violenţe. 
 
Roma antică era o societate patriarhală puternică - femeile nu aveau drept de vot şi dispuneau de puţine drepturi legale. Dar la cel mai înalt nivel, erau cu siguranţă influente. Această serie analizează poveşti ce includ o fostă sclavă care a fost amanta împăratului decenii întregi, o regină de origine ebraică, a cărei viaţă a fost marcată de tragedie, o împărăteasă din Siria care şi-a văzut fiul ucis chiar în braţele sale - de către fratele său - şi o mama care se pare că a influenţat o decizie ce a schimbat istoria lumii. 
 
Documentare istorice la TV. Lumi antice. Viasat History. 23:00. Acesta este un fascinant voiaj al descoperirilor, în care se examinează naşterea naţiunilor şi a ideii de naţiune, dezvoltarea religiei şi primele uzuri şi abuzuri de putere, precum şi delicatul echilibru dintre domnia legii şi libertăţile sociale. 
Se discută despre Orientul Mijlociu, Egiptul, Caucazul rusesc şi regiunea Mediteranei în interviuri cu istorici eminenţi, experţi locali şi arheologi. De la oraşele din Mesopotamia la Epoca Bronzului, războaiele persane, Alexandru cel Mare şi Roma, acest serial readuce la viaţă regi, războinici, negustori şi filosofi, arătându-ne cum au influenţat succesele şi eşecurile anticilor lumea în care trăim.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările