Documentarul HBO despre presupusele abuzuri sexuale ale lui Michael Jackson, între marii câştigători ai galei Creative Arts Emmy 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Jackson şi una dintre presupusele sale victime, James Safechuck FOTO Guliver/Getty Images
Michael Jackson şi una dintre presupusele sale victime, James Safechuck FOTO Guliver/Getty Images

„Leaving Neverland“, documentarul care prezintă acuzaţiile de abuz sexual aduse starului pop Michael Jackson, s-a aflat printre marii câştigători ai galei Creative Arts Emmy Award.

Cea de-a 71-a ediţie a premiilor, organizată cu o săptămână înainte de decernarea premiilor Primetime Emmy, a avut loc sâmbătă noapte, la Microsoft Theater din centrul oraşului Los Angeles, potrivit nme.com, citează news.ro. 

„Leaving Neverland“ a primit premiul pentru Documentar excepţional sau nonficţiune

Filmul în două părţi regizat de Dan Reed se axează pe mărturiile lui Wade Robson, 36 de ani, şi James Safechuck, 41 de ani, care îl acuză pe Jackson că i-a abuzat sexual în copilărie. Înainte de lansarea filmului, cântecele lui Michael Jackson au fost interzise la mai multe posturi de radio din lume. 

Prin interviuri cu Safechuck, în vârstă de 37 de ani, şi cu Robson, în vârstă de 41 de ani, precum şi cu mamele, soţiile şi fraţii lor, „Leaving Neverland/ Părăsind Neverland“ realizează portretul unui abuz continuu, explorând sentimentele complicate care i-au determinat pe ambii bărbaţi să-şi confrunte propriile experienţe după ce, la rândul lor, au devenit taţi de băieţi.

Jackson a negat orice comportament nepotrivit înainte de moartea sa în 2009. 

„Leaving Neverland“ a fost nominalizat şi la categoriile Cea mai bună regie pentru un documentar/ program nonficţiune, Cel mai bun montaj pentru un program nonficţiune, Cea mai bună imagine pentru un program nonficţiune, Cel mai bun sunet pentru un program nonficţiune şi pentru Cel mai bun montaj de sunet pentru un program nonficţiune. 

HBO a solicitat respingerea procesului împotriva sa intentat de moştenitorii muzicianului care cer 100 de milioane de dolari despăgubiri. 

Cel mai bun serial animat a fost desemnat „Familia Simpson/ The Simpsons“, iar serialul „Queer Eye“ a câştigat patru trofee.

Emisiunea „Anthony Bourdain Parts Unknown“, realizată de Anthony Bourdain care s-a sinucis în 2018, a primit două premii Creative Emmy, iar la categoria Cea mai bună gazdă a unei emisiuni de televiziune a fost ales artistul travestit RuPaul pentru „RuPaul’s Drag Race“.

Efectele „Leaving Neverland“

Documentarul „Leaving Neverland“ a avut premiera, în luna ianuarie, la festivalul Sundance. Producţia HBO - Channel 4 a fost difuzată la HBO US pe 3 şi 4 martie, în două părţi, şi a fost unul dintre cele mai urmărite documentare ale reţelei.

În urma lansării lui, mai multe posturi de radio din diferite ţări au încetat să mai difuzeze muzica lui Michael Jackson, după ce BBC Radio 2 a luat această decizie încă de la finalul lunii februarie, câteva muzee au scos din colecţiile lor obiecte care i-au aparţinut starului, iar producătorii serialului „The Simpsons“ au scos din circulaţie un episod pentru care Jackson îşi împrumutase vocea.

Filmul „Leaving Neverland“, difuzat de HBO pe 3 şi 4 martie, a stârnit reacţii împărţite şi printre fanii români. În timp ce unii îl apără cu înverşunare pe regele muzicii pop, alţii îl pun la zid, fiind de partea acuzatorilor Wade Robson şi James Safechuck, care susţin că au fost abuzaţi sexual în copilărie de Michael Jackson.     

Producătorii serialului „The Simpsons“ nu au stat nici ei pe gânduri foarte mult în urma difuzării documentarului. Episodul „Stark Raving Dad“, lansat în septembrie 1991 şi considerat un episod emblematic al programului de televiziune, a fost înlăturat. Jackson şi-a împrumutat vocea personajului Leon Kompowsky, care îl întâlneşte pe Homer Simpson într-un azil. 

De asemenea, fanii din întreaga lume s-au organizat folosind hashtagul „#MJInnocent“ pentru a-l apăra pe Michael Jackson. În Marea Britanie şi Olanda, zeci de persoane au ieşit în stradă pentru a susţine nevinovăţia cântăreţului. Unii dintre ei au lansat campanii de strângere de fonduri pentru a plăti postere care să fie afişate pe autobuzele londoneze cu sloganul „Faptele nu mint. Oamenii da. MJInnocent“. 

Fanii lui Michael Jackson demonstrează în faţa clădirii postului de televiziune olandez NPO împotriva difuzării documentarului Leaving Neverland în Hilversum Olanda VPRO a difuzat documentarul produs de regizorul britanic Dan Reed

Fanii lui Michael Jackson demonstrează în faţa clădirii postului de televiziune olandez NPO împotriva difuzării documentarului Leaving Neverland în Hilversum, Olanda FOTO Getty Images

Printre cei care îl apără pe Michael se numără şi cântăreţul Aaron Carter, fratele lui Nick Carter (39 de ani), cunoscut din formaţia Backstreet Boys. Artistul spune despre cei doi acuzatori ai lui Michael, Wade Robson şi James Safechuck, că mint cu privire la abuzurile sexuale suferite. 

Într-un interviu pentru TMZ, Aaron Carter a mărturisit că şi el a fost prieten cu Michael, pe când avea 15 ani, iar regele pop nu l-a atins niciodată în mod sexual, deşi au fost singuri în dormitorul starului din ferma Neverland. 

Artistul mai spune despre cei doi acuzatori ai lui Michael că singurul lor scop este să câştige bani de pe urma acestor „false acuzaţii“, notează Daily Mail.   

„Eşti adult acum, iar atunci când Michael Jackson e în viaţă, îi iei apărarea, îl iubeşti, depui mărturie sub jurământ, iar după ce moare decizi că e momentul să spui că ai fost abuzat? Nu, ceea ce faci acum, de fapt, este să calci în picioare o icoană, să «vandalizezi» mormântul unei legende“, a declarat Carter. 

image

Fraţii Aaron şi Nick Carter, alături de Michael Jackson FOTO TMZ

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite