TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Romtelecom se ţine de cuvânt: din 3 ianuarie posturile deţinute de trustul ProTv vor fi scoase din grilă

15
1 Jan 2013 18:05:58
Autor: Lucian Negrea
Clienţii Dolce, fără posturile trustului PRO din 3 ianuarie
Clienţii Dolce, fără posturile trustului PRO din 3 ianuarie

Negocierile dintre Romtelecom şi Pro Tv par a fi eşuat definitiv. Într-un comunicat remis de Romtelecom, se anunţă că din data de 3 ianuarie toate posturile deţinute de trustul PRO vor fi scoase din grila de programe. Motivele acestei rupturi ar fi costurile ridicate pe care le presupune achiziţionarea drepturilor de transmisie a posturilor din trustul PRO.

Abonaţii Dolce nu vor mai recepţiona niciunul din cele 11 canale deţinute sub licenţă de trustul PRO. 

„Romtelecom şi ProTV S.A. negociază de mai multe luni cu privire la continuarea difuzării celor 11 canale TV ale grupului, pe platformele de televiziune ale Romtelecom. Având în vedere că, până la acest moment, nu s-a ajuns la nicio concluzie, există o probabilitate ridicată ca, începând cu 3 ianuarie 2013, Romtelecom să fie nevoită să înceteze difuzarea celor 11 canale ale ProTV, inclusiv MTV România şi VH1", menţionează Romtelecom.

Pro TV S.A. consideră negocierile ca fiind deja încheiate şi anunţă că Romtelecom nu a agreat condiţiile de reînnoire cerute pentru contractul de retransmisie a canalelor de televiziune din portofoliul PRO TV SA.

„În decursul negocierilor începute în luna septembrie, Romtelecom nu şi-a aratat disponibilitatea de a plăti pentru canalele Pro TV un preţ care să exprime valoarea corespunzătoare pe care canalele PRO TV o reprezintă în preţul plătit de fiecare abonat Romtelecom”, motivează grupul media. În acelaşi timp, Romtelecom îşi asigură abonaţii că a negociat cu bună credinţă, făcând toate eforturile pentru a proteja interesele financiare ale clienţilor săi pentru a avea un abonament la un preţ rezonabil.

Reprezentanţii Romtelecom susţin însă că în lipsa canalelor deţinute de trustul ProTV vor introduce în grilă alte posturi, în aşa fel încât calitatea serviciilor să rămână aceeaşi.

La rândul său, trustul ProTV menţionează într-un comunicat de presă, publicat pe propria pagină de internet, faptul că „succesul financiar al distribuitorilor de canale de televiziune, precum Romtelecom, se bazează în primul rând pe atractivitatea Pro TV şi a altor canale româneşti', fapt „care determină într-o proporţie covârşitoare decizia de abonare".
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Sorin Constantin
1.01.2013, 18:38:23

Asaaaa,la inceput a fost: - RCS&RDS care au hotarat:Discovery sunteti prea tari in preturi,in ziua de azi clientul,nostru in 2012 nu este precum cel de acum 20 de ani,s-a saturat sa ii prezentati din arhiva,dimineata,la pranz si seara.Noutati ca s-a sastisit(saturat),vrea,,prospatura" si pretu'mic.Toate programele voastre,audienta =0,1% si vreti majoritatea incasarilor noastre! -Romtelecom ,,divorteaza"de PRO si ale lui,ce e rau in asta,daca pe mine nu ma intereseaza,sa se duca de ce nu,cu Sarbu cu tot. E dar acum e acum,UPC-ul nu pregateste si el ceva???Hai ma zi si tu ceva,nu ne fierbe.Esti la preturi precum Romtelecomul ce faci ca nu lucrezi precum Astralul pe vremuri. Sanatate si virtute

+1 (1 vot)
Utilizator Adevărul
1.01.2013, 18:59:21

Comentariu considerat abuziv.

Carmen Florea
1.01.2013, 20:24:12

din toata afacerea asta imi pare rau de esca,sarmana,cum sa iasa ea din incurcatura numai cu 1000 euro pe ZI? in rest telecom face bine.trebuie pusi la punct toti bisnitarii,care stau capusa pe spatele sarmanilor.nu mai pot eu de maruta cu satra si deseurile romaniei zi de zi,o rusine nationala.

+3 (5 voturi)
staciu dan
1.01.2013, 21:59:53

" le presupune achiziâionarea drepturilor de transmisie" ... achiziâionarea?? Nu e mare lucru, stiu ca sunt carcotas, dar ma dor ochii :)

+1 (1 vot)
Mihai Căpşună
1.01.2013, 22:48:04

După ce jumătate din ceea ce difuzează ei e publicitate, mai au şi tupeul de a cere bani. Al Dracu'!

+5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările