Dragoş Pătraru şi echipa „Starea Naţiei“ s-au poziţionat faţă de referendumul pentru familie „cu riscul de a-şi diminua considerabil audienţa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Pătraru i-a făcut o sugestie ironică de referendum liderului PSD Liviu Dragnea
Dragoş Pătraru i-a făcut o sugestie ironică de referendum liderului PSD Liviu Dragnea

Dragoş Pătraru şi echipa „Starea Naţiei“ s-au poziţionat contra referendumului pentru familia tradiţională „cu riscul de a-şi diminua considerabil numărul telespectatorilor“. Realizatorul emisiunii de la Prima TV a prezentat şi o serie de argumente pentru care consideră acest demers este „o prostie“.

„Doamnelor şi domnilor, sunt Dragoş Pătraru şi cred că e o prostie să definim familia ca fiind formată din femeie şi bărbat. Asta ca să ne înţelegem de la început, să nu le irosim unora timpul preţios“, a declarat jurnalistul în emisiunea „Starea Naţiei“, difuzată de Prima TV în fiecare zi, de luni până joi, de la ora 22.30. 

Realizatorul a prezentat şi argumente pentru care nu este de acord cu referendumul de modificare a Constituţiei pe tema familiei tradiţionale, care se va desfăşura pe 6 şi 7 octombrie. 

„Pentru mine, bunicii care îşi cresc nepotul după ce părinţii au plecat la muncă în străinătate şi nu mai au habar de cel mic formează o familie. Mama singură care îşi creşte singură copilul formează împreună cu acesta o familie, iar două fete ori doi băieţi care se iubesc ar trebui să poată să formeze o familie dacă vor. Sunt adulţi, sunt ca oricare dintre noi, de ce nu? Aaa, ştiu de ce nu! Pentru că «nu aşa se făcea pe vremuri», nu? Dar ştiţi ce nu se mai făcea pe vremuri? Biserica interzicea spălatul corpului sau parfumatul pe motiv că invită la desfrâu. Medicina susţinea că apa deschide pielea şi astfel intră bolile în corp. Oamenii nu se spălau decât dacă îi prindea ploaia - prinţi, nobili, familii regale se năşteau şi mureau puţind ca nişte şobolani morţi. Ce vreau să spun, toate se schimbă pe lumea asta şi toate trebuie să se schimbe în felul în care tot mai mulţi oameni să aibă de câştigat tot mai multe drepturi şi mai multe libertăţi. Este direcţia în care merge omenirea“, a explicat Dragoş Pătraru. 

Realizatorul „Starea Naţiei“ a subliniat că şi instituţia căsătoriei a evoluat şi a venit în mod ironic cu o nouă propunere de referendum: „Ce era căsătoria până acum nici 200 de ani? Un aranjament al părinţilor cu scopuri foarte clare, de cele mai multe ori economice. Încă se mai practică în zone de pe glob. Râdeţi de romi că încă îşi mai vând fetele? Aşa a fost regula până de curând în lumea civilizată. Lumea, aşa cum o ştim noi, e foarte tânără, fraţilor. Vă e scârbă de cei care put ca nişte sconcşi, vă e scârbă că părinţii care îşi vând copiii prin căsătorie? Să nu vă fie, aşa zice tradiţia, asta a susţinut Biserica sute de ani. Haideţi să revenim la toate astea, vreţi? Dar am o propunere şi mai bună, poate o băgaţi la referendum, domnu’ Dragnea. Haideţi să ardem din nou oamenii pe rug! De ce nu? Să vorbim de sclavia care încă există în lume? Copii care muncesc, femei care trăiesc în familii construite ca nişte închisori, inclusiv în România. De ce să nu facem asta şi noi? De ce să nu fie legal? De ce naiba le-am abandonat în istorie? Doamne, de ce am fost atât de proşti? Erau chestii atât de faine!“.

Pătraru a remarcat şi că mulţi dintre cei care susţin referendumul propus de Coaliţia pentru Familie sunt aceiaşi care sunt anti-vaccin. În continuare, jurnalistul evidenţiază şi care sunt adevăratele probleme şi reguli ale Constituţiei care sunt încălcate chiar de cei de la putere. 

„Nu ştiu pe voi, dar pe mine nu m-a deranjat cu nimic până acum faptul că în Constituţie scrie «soţi» şi nu «bărbat şi femeie», mă deranjează însă că în Constituţie sunt scrise lucruri care nu sunt respectate – dreptul la educaţie, dreptul la asistenţă medicală decentă. În Constituţie scrie aşa: «Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor, fără privilegii şi fără discriminări». Şi nu e deloc aşa. Unii au pensii speciale, alţii nu au nimic. În Constituţie scrie aşa: «Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat, Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienii şi a sănătăţii publice». Eu nu cred că Statul face asta din moment ce spitalele acestei ţări omoară oameni. Din contră, Statul tolerează şi e complice la mizeria generală în care trăieşte medicina românească“, a exemplificat Pătraru. 

Realizatorul „Starea Naţiei“ a abordat din nou dezbaterea privind dreptul fiecărui cetăţean dintr-o ţară democrată de a vota sau de a alege să nu se prezinte la vot: „De când cu referendumul a apărut o discuţie amuzantă în societate: de ce să nu mergi domnule la vot? Păi am mai spus-o de zeci de ori în emisiune şi mi-am luat-o grav de la oamenii care susţin acum, pe bună dreptate, boicotul. Să lămurim asta încă o dată. A nu merge la vot într-o democraţie reprezintă un vot. Uite, eu nu merg la lupte de câini, nu merg la ceva ce nu mă interesează, ceva cu care nu sunt de acord, ba mai mult nu vreau să legiferez o prostie“. 

„(...) Dragii mei, noi, cei de la «Starea Naţiei», cu riscul de a ne diminua considerabil numărul telespectatorilor, credem într-o societate în care tot mai mulţi oameni să simtă că aparţin comunităţii. Nu credem că o ţară trebuie să lase oameni deoparte sau în urmă, fie că vorbim de romi, de bătrâni, de bolnavi, de şomeri, de minorităţi etnice sau de minorităţi sexuale. Nu credem în discursul care îi exclude pe unii pe motivul că sunt anormali, răi, nefireşti. Oamenii sunt nicicum, educaţia, familia, cei din jur, lumea în care trăim, toate acestea ne fac să fim aşa cum suntem. Iar noi, românii, să spunem că suntem acum foarte departe de cea mai bună versiune a noastră“, şi-a încheiat Pătraru mesajul. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite