TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Dragoş Pătraru, sancţionat de CNA pentru comentariile despre BOR de la Starea Naţiei: „Îşi permite să împrăştie cu toate fecalele de pe lume nişte idei“

59
29 Apr 2020 18:47:04
Autor: Adelina Mărăcine
Dragoş Pătraru FOTO Dorin Constanda
Dragoş Pătraru FOTO Dorin Constanda

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sacţionat postul Prima TV şi emisiunea „Starea Naţiei“ cu un avertisment (somaţie publică) pentru comentariile realizatorului Dragoş Pătraru la adresa Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

Prima TV şi emisiunea „Starea Naţiei“ au primit o somaţie publică de la CNA pentru comentariile realizatorului Dragoş Pătraru legate de BOR. 

Într-o ediţie difuzată la jumătatea lunii martie, Dragoş Pătraru a comentat momentul în care Arhiepiscopul Tomisului (Teodosie) a împărtăşit zeci de persoane cu aceeaşi linguriţă, în contextul în care autorităţile române le recomandau preoţilor să evite astfel de practici, în contextul pandemiei.

Somaţia a venit din partea Dorinei Rusu, însă nu a fost singura. O amendă mult mai are, de 10.000 de lei, a fost propusă de Radu Călin Cristea, care a fost foarte vehement pe acest subiect, potrivit Pagina de Media.   

„Ceea ce spune acest domn sunt lucruri absolut impardonabile. Sunt aşa nişte imaginaţii ieşite din zonă intestinală, decât din cea cerebrală, în care îşi permite să împrăştie cu toate fecalele de pe lume nişte idei, nişte valori, nu neaparat nişte valori, care-l enervează”, a spus Cristea. 

„Şi eu cred că Dragoş Pătraru a greşit în cazul de faţă. Trebuie să ai respect pentru valorile şi credinţele celorlalţi. Nu ofensează doar reprezentanţii Bisericii, ci şi pe cei care cred. Au fost şi alţi prelaţi care au exagerat şi care au greşit, care nu au respectat normele, dar conducerea BOR a tratat cu decenţă problemele în perioada aceasta“, a punctat şi Dorina Rusu. 

Propunerea acesteia a trecut cu şase voturi, în timp ce amenda n-a mai fost susţinută, în final, de niciun alt membru.

Comentariile lui Dragoş Pătraru care au atras somaţia 

Oare cât îşi imaginează oamenii ăştia că ne vom mai ruga de ei? Oare cât îşi imaginează că virusul, când ajunge în dreptul bisericii, îşi face o cruce mare şi trece mai departe? Deja au imaginea unor inculţi dăunători! A unor deliranţi, care pun în pericol viaţa oamenilor!

-Teodosie ăsta trebuia luat cu mascaţii de barba aia şi dus la izolare şi amendat şi făcut dosar şi gata

- Arde frate toată planeta, mor oameni ca la nebuni peste tot în lume, iar dilimache ăsta plimbă linguriţa prin gurile enoriaşilor! Nu?

- Chiar, băieţii, preoţii, să luaţi o pauză de la meditaţii de alea, corp la corp cu tinerii de la Seminar, da!? De data asta se pot transmite boli mult mai grave decât...

- Sincer, sincer m-aş fi aşteptat să-l văd pe „preafericirea sa“, „preaînalt managerul“ Daniel, ieşind în faţa oamenilor şi spunând că Biserica pune la dispoziţia statului toate resursele, pentru ajutorul bolnavilor! Au hoteluri, au bani, au mâncare, au de toate!

- Omul ăsta (n.r - Patriarhul), n-a apărut la nicio televiziune, de când a fost ales! Adresează-te cumetre, neamului! Că neamul vă dă bani să umblaţi în limuzinele alea, neamu' v-a placat cu aur pe toţi!

PublicitatEdiţia în cauză, de la jumătatea lunii martie, a avut printre subiecte şi momentul în care Arhiepiscopul Tomisului (Teodosie) a împărtăşit zeci de persoane cu aceeaşi linguriţă. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

59 Comentarii

leonard crassas
29.04.2020, 18:59:47

Dna este sub comanda bor de mult de cand si-au deschis posturi de radio si televiziune. Romania este incalecata de prostia bisericeasca care ne duce spre evul mediu. Patraru i-a atins unde ii doare . Au vazut ca au audienta si ca le spune bine si au sanctionat emisiunea. Bai dna ce sunte-ti inchizitorii bor-ului. Sa va fie rusine. De ce nu ati sanctionat pozitia bisericii antieducatie sexuala facuta de popi pe diferite posturi tv ?

+23 (39 voturi)
leonard crassas
29.04.2020, 19:00:53

RECTIFIC CNA

+5 (13 voturi)
Mesterul Ardelean
29.04.2020, 19:21:16

Patraru n-a facut nici o afirmatie nelalocul ei: a spus lucrurilor pe nume si atat. Prin comparatie, cuvintele membrului CNA sunt mult mai rele => CITAT: „Ceea ce spune acest domn sunt lucruri absolut impardonabile. Sunt aşa nişte imaginaţii ieşite din zonă intestinală, decât din cea cerebrală, în care îşi permite să împrăştie cu toate fecalele de pe lume nişte idei, nişte valori, nu neaparat nişte valori, care-l enervează”, a spus Cristea. Fecale, zona intestinala ... si tot ce-a zis Patraru mai tare a fost cuvantul "dilimache"!

+30 (38 voturi)
Carmic
29.04.2020, 19:36:10

In primul rand nici un rege nu se supara pe mascarici! Dar subscriu si la faptul ca CNA ar trebui sa se autosesizeze privitor la limbajul acelui membru, Radu. Plus ca stirea e facuta in asa fel incat cititorul crede ca Patraru a spus acele cuvinte impardonabile!, dar nu e adevarat!

+15 (19 voturi)
trek leopard
29.04.2020, 19:36:25

CNA este pistol cu apa , BOR a dat comanda ca Dragos Patraru sa fie amendat si distrus public dar nu prea le-a iesit ptr simplul motiv ca daca stai sa citesti spusele sale: ARE DRAPTATE ! BOR a devenit un GUNOI care inghite bani, averi, nu-i ajuta pe cei saraci, s-au ascuns pe timpul pandemiei ptr A NU SARACI si pierde averile in timp ce enoriasii nu mai pot pompa bani in fundurile si masinile lor. Luxul in care se balaceste BOR este dezgustator...si cand te gandesti ca NU EXISTA lumea cealalta, va fi doar INTUNERIC BEZNA !!!

+24 (30 voturi)

Vezi toate comentariile (59)

Modifică Setările