TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Emisiunea „Am ceva să-ţi spun“ debutează la Antena 1: „Invitaţii au plecat acasă descărcaţi de durere, suferinţă sau teamă“

0
1 Oct 2015 09:38:05
Autor: Victor Arvunescu
Am ceva să-şi spun. Sonia Simionov vrea să îndepărteze
zidurile dintre oameni FOTO Gabriela Arsenie/ Antena 1
Am ceva să-şi spun. Sonia Simionov vrea să îndepărteze zidurile dintre oameni FOTO Gabriela Arsenie/ Antena 1

„Am ceva să-ţi spun“, show care aduce în prim plan poveşti de viaţă extraordinare şi oameni speciali care caută iertare ori alinare, debutează astăzi, de la 20.30, la Antena 1. Sonia Simionov, gazda emisiunii, a povestit pentru „Adevărul“ cum a făcut trecerea de la statutul de reporter la cel de prezentatoare, ce întâmplări au marcat-o în timpul filmărilor şi care este scopul acestui nou show.

Cei care doresc să-şi reîntâlnească semenii cu care au pierdut legătura ori aceia care vor din tot sufletul să încheie un conflict din viaţa lor şi au nevoie de sprijin în acest sens, oamenii plini de recunoştinţă faţă de cineva care le-a salvat ori schimbat viaţa, dar şi cei care, forţaţi de împrejurări, au comis fapte pentru care vor să-şi ceară iertare de la cei cărora le-au greşit o pot face în cadrul acestui show. Toţi aceia care păşesc în platoul show-ului „Am ceva să-ţi spun“ o vor face cu un singur scop: să găsească o rezolvare, să îndepărteze zidul care s-a ridicat, în timp, între ei şi cei dragi.

De asemenea, emisiunea „Am ceva să-ţi spun“ va prezenta şi poveştile emoţionante ale copiilor care le duc dorul părinţilor plecaţi la muncă, în străinătate, din dorinţa de a le oferi o viaţă mai bună celor rămaşi în ţară. Nu în ultimul rând, vedetele vor fi parte din poveştile spuse, căci celebrităţile vin în platou să-şi pună sufletul pe tavă ori să sprijine povestea unui om obişnuit. Mai mult, show-ul de la Antena 1 îi răsplăteşte pe cei care îndrăznesc să-şi spună povestea cu excursii, cursuri la care nu au avut acces, job-uri sau obiecte de care au nevoie.

„Am ceva să-ţi spun“. Sonia Simionov, fericită pentru rolul de prezentatoare

Sonia Simionov, gazda „Am ceva să-ţi spun“, a fost aleasă de Dana Mladin, productoare show-ului, deoarece „a părut «lipită de format»“. „Am avut la casting actriţe, prezentatoare tv, ştiriste, toate foarte talentate. Sonia ne-a convins din prima probă, deşi venea din altă zonă“, spune Dana Mladin.

Sonia Simionov FOTO Gabriela Arsenie/ Antena 1

Înainte de acestă emisiune, Sonia a fost reporter specializat pe evenimente şi a transmis, timp de patru ani şi jumătate pentru Observatorul Antenei şi pentru Antena 3. Schimbarea i se pare de bun augur, mai ales că se simte foarte bine în noua postură. „Cu toate că schimbarea este de la cer la pământ, mă simt mai bine decât mă aşteptam în această ipostază. Din tricou polo şi adidaşi, din mijlocul furtunilor sau din zăpezi, de pe front sau de pe case inundate, mă găsesc acum într-un platou imens, cu 300 de oameni în public, pe tocuri, în rochie şi cu un rol de mediator. Nu pot spune că este ceva ce mi se pare greu sau de nerealizat. Simt că e locul meu în acest platou şi pentru asta sunt foarte fericită“, spune Sonia Simionov.

Platoul „Am ceva să-ţi spun“ FOTO Gabriela Arsenie/ Antena 1

„Am ceva să-ţi spun“: Scopul este ca oamenii să plece fericiţi acasă

Despre emisiunea „Am ceva să-ţi spun“, Sonia Simionov spune că „este un format unde nimeni nu judecă pe nimeni“. „Scopul este ca oamenii să plece fericiţi acasă. Chiar şi în poveştile despre conflicte, partea cea mai importantă este medierea. Nu punerea oamenilor la zid, chiar dacă au greşit în vreun fel. Fiecare parte are dreptul să-şi spună părerea. Şi stă numai în decizia celor care vin în platou dacă dau sau nu la o parte barierele dintre ei“, arată ea.

Sonia se arată încântată de neprevăzutul formatului, mai ales că trebuie să gestioneze situaţiile pe moment. „Este un proiect plin de neprevăzut, în conceptia formatului. Asta pentru că doar unul dintre protagonişti are toate datele. Cel care ne cere nouă ajutorul cheamă pe cineva căruia să îi ceară iertare, sau să îi mulţumească sau să îi spună că-l iubeşte, dar cel care este chemat nu ştie cine are ceva să-i spună şi nici ce va auzi în platou. Aşa că, de fiecare dată, aflăm a doua parte a poveştii direct în platou şi situaţia trebuie gestionată pe loc“, poveteşte ea.

Faptul că nu este nimic regizat şi că totul este real face ca atmosfera din platou să fie una plină de emoţie

Sonia Simionov, prezentatoare

Tot prezentatoarea continuă să spună că emoţiile oamenilor implicaţi sunt reale, emisiunea, la care participă şi vedete, având menirea să aducă înţelegerea între oameni. „Poveştile din platoul nostru sunt extrem de emoţionante. În mare parte este vorba despre oameni simpli care fie vor să ceară iertare cuiva drag pentru că nu au ştiut sau nu au putut să o facă atunci când au greşit, fie vor să-şi arate recunostinţa faţă de o persoană la care ţin. Sau oameni care pur si simplu vor să-şi strige dragostea. Faptul că nu este nimic regizat şi că totul este real face ca atmosfera din platou să fie una plină de emoţie. Lacrimile lor sunt reale, zâmbetele lor sunt reale. Aceşti oameni merită toată atenţia. Ca surpriză, însă, vă spun că sunt şi vedete foarte frumoase de la noi care fac parte din poveşti. Ori din propria poveste, ori ne acordă sprijin în poveştile altora. «Am ceva să-ţi spun» este o emisiune cu şi despre oameni. O emisiune care aduce în faţă emoţie, dorinţe, recunoştintă, iubire, iertare, înţelegere, cu şi pentru oameni. Iar noi le împachetăm pe toate într-un cadru cât mai confortabil pentru cei prezenţi, dar şi pentru cei de acasă“, continuă aceasta.

 

Show bazat pe un format internaţional de succes

 

Am ceva să-ţi spun“ se bazează pe un format internaţional de succes, „C’e posta per te“, care se difuzează de peste 15 ani în Italia, având-o ca prezentatoare pe Maria de Filippi. Dana Mladin, producătoarea emisiunii de la Antena 1, a vizitat studiourile Mediaset şi a povestit experienţa. „De fiecare dată când am fost acolo, am observat şi învăţat lucruri noi. Prima oară, am pus vreo 2.000 de întrebări. Şi eu, şi colegul meu, Claudiu Perusco, întrebam atâtea de ziceai că le-am băgat la interogatoriu pe femeile din echipa «Ce posta per te». Am vorbit cu producătorul general, cu oamenii din producţie, din redacţie, cu scenariştii. Cred că doar pe doamna care făcea cafele nu am luat-o la întrebări. Am fost la platou, unde ziceai că suntem micii chinezi la câte poze am făcut decorului, sălii, luminilor, culiselor, cabinelor. A fost tare utilă vizita, de aceea, în vacanţa mea de vară, am făcut un ocol doar ca să ajung iar la studiourile Mediaset, să văd o filmare a emisiei-mamă. Am prins episodul în care invitat special a fost Chris Hemsworth, actorul din «Thor»!“, spune ea.

Cei care se vor uita la «Am ceva să-ţi spun» vor simţi emoţia în stare pură, vor auzi poveşti extraordinare şi, în unele momente, se vor regăsi poate pe ei înşişi“, completează Dana Mladin.

Prezentatoarea spune că au existat momente emoţionante pe parcursul filmărilor, subliind cel mai important aspect al emisiunii: „Te uiţi uneori în ochii unora dintre ei şi descoperi că pe cât de puternici par, pe atât de sensibili sau trişti sunt. Şi, foarte important, cei mai mulţi dintre invitaţii noştri au plecat acasă descărcaţi de durere, suferinţă sau teamă. M-am bucurat mult şi când am văzut publicul extrem de implicat. A fost un moment când, după o poveste emoţionantă despre recunoştinţă, oamenii din public au mers la unul dintre invitaţi să-l felicite pentru copilul pe care-l are şi pentru viaţa pe care a dus-o, aşa cum a dus-o“, arată ea.

În prima ediţie a show-ului, în platou este prezentă Renata, o tânără în vârstă de 28 de ani, cu o poveste incredibilă. Abandonată de mama ei la naştere, tânăra a supravieţuit Centrului de recuperare şi reabilitare a persoanelor cu handicap de la Cighid, considerat un adevărat lagăr de exterminare a copiilor cu probleme, în perioada comunistă. În aceeaşi ediţie, este prezentată şi povestea lui Constantin, în vârstă de 24 de ani, student la Facultatea de Teologie Ortodoxă de la Iaşi. Acesta a cerut ajutorul echipei emisiunii pentru a-şi găsi tatăl biologic pe care nu l-a întâlnit niciodată şi despre care ceilalţi membri ai familiei i-au spus că este mort.

Cei care doresc să-şi ceară iertare de la oamenii cărora, cândva, le-au greşit, cei care vor să-şi arate recunoştinţa şi respectul pentru semenii care le-au salvat ori schimbat viaţa, cei care doresc să reîntâlnească oameni dragi cărora le-au pierdut urma îşi pot scrie povestea la adresa povesteata@antena1.ro.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările