TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Eşecul noului „Top Gear“: un prezentator a demisionat, iar audienţele emisiunii au atins un minim absolut

0
4 Jul 2016 18:38:28
Autor: Victor Arvunescu
Chris Evans şi-a asumat eşecul posturii de prezentator şi a părăsit „Top Gear“ FOTO AP
Chris Evans şi-a asumat eşecul posturii de prezentator şi a părăsit „Top Gear“ FOTO AP

Chris Evans şi-a anunţat plecarea din postura de prezentator al show-ului „Top Gear“, noul sezon al show-ului automobilistic nefiind apreciat de telespectatori. Un motiv al plecării vedetei este dat şi de cifrele de audienţă în continuă scădere.

„Cred că a renunţa este singurul lucru bun pe care pot să îl fac“

Chris Evans, unul dintre prezentatorii noului sezon „Top Gear“, a demisionat după doar un sezon în fruntea show-ului automobilistic, anunţă „The Independent“. „Renunţ la «Top Gear»“, a scris el pe Twitter. „Am dat tot ce am avut mai bun, dar cumva nu a fost de ajuns. Echipa cu care am lucrat este extraordinară, le doresc tot norocul“, a continuat el.

Imediat după mesajul de pe reţeaua de microblogging, Evans a revenit cu un mesaj oficial: „Niciodată nu am lucrat cu o echipă mai dedicată decât cea cu care am colaborat în ultimele 12 luni. Cred că a renunţa este singurul lucru bun pe care pot să îl fac pentru a susţine cauza. Rămân un mare fan al show-ului, întotdeauna am fost şi voi fi în continuare. Voi continua să mă concentrez pe emisiunea mea de la radio şi mă voi ocupa şi de evenimente“, a specificat el.

„Chris se retrage din funcţia pe care o ocupa la «Top Gear». A spus că şi-a dat toată silinţa pentru a-l transforma într-un spectacol de succes. Crede cu tărie că au rămas oamenii potriviţi, atât în echipa de producţie, cât şi în ceea ce priveşte prezentatorii, care vor duce emisiunea mai departe şi o vor transforma într-un hit, aşa cum ne dorim. Noua serie a adunat aproximativ 30 de milioane de telespectatori în Marea Britanie şi a fost vândută în 130 de teritorii la nivel mondial“, a declarat şi Mark Linsey, director BBC care se ocupă de producerea „Top Gear“.

Pentru moment, nu există nicio confirmare sau infirmare în ceea ce priveşte rămânerea lui Matt LeBlanc în sânul echipei „Top Gear“.

Cea mai mică audienţă înregistrată de „Top Gear“

Ieşirea din scenă a lui Chris Evans are loc în condiţiile în care audienţa „Top Gear“ a atins un prag minin absolut de doar 1,9 milioane de telespectatori, la ultimul episod al noului sezon, notează „The Guardian“. Al şaselea episod al seriei fără Jeremy Clarkson, James May şi Richard Hammond a adunat sub două milioane de telespectatori, cu un milion de telespectatori sub episodul antenrior şi la jumătate faţă de episodul patru al sezonului nou. Prin comparaţie, primele două episoade ale sezonului de anul trecut al emisiunii, prezentată pe atunci de Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May, au fost vizionate de 6,41 milioane respectiv 6,56 milioane de telespectatori. 

Recent, Matt LeBlanc ameninţa conducerea BBC că părăseşte „Top Gear“ dacă Chris Evans nu este concediat. Motivul? Se pare că Evans se poartă grosolan cu el şi cu ceilalţi membri ai echipei de producţie, motiv pentru care a devenit frustrat şi nu poate lucra cu acesta. Vestea a produs un val de nedumerire în interiorul BBC, mai ales în condiţiile în care filmările pentru următorul sezon „Top Gear“ sunt programate pentru luna septembrie, arată „Daily Mail“.

După ce Chris Evans a preluat rolul de prezentator de la Jeremy Clarkson, show-ul „Top Gear“ s-a confruntat cu numeroase probleme - mai mulţi producători au demisionat, câţiva membri ai echipei de filmare s-au retras din emisiune, iar o parte dintre invitaţi au renunţat la participarea în acest show TV. 

Experimentul noului „Top Gear“ 

Absenţa trio-ului de succes format din Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May, care au părăsit Top Gear la sfârşitul sezonului trecut, s-a dovedit o schimbare mult prea mare şi decisivă pentru unii telespectatori, având în vedere audienţele în continuă scădere pe care le înregistrează noul sezon, prezentat de Chris Evans şi Matt LeBlanc. Astfel, producătorii au decis să adopte o altă strategie şi să le acorde lui Evans şi LeBlanc un rol secund în emisiune, după ce prezentatorii show-ului conex „Extra Gear“, Rory Reid şi Chris Harris, au avut o primă apariţie la „Top Gear“ şi s-au bucurat de reacţii pozitive. Astfel că, materialele pre-înregistrate cu Reid şi Harris vor ocupa un spaţiu mai mare în emisiune. 

Nu demult, Chris Evans a fost fotografiat în timp ce bea vin în faţa unei case abandonate, din apropiere de locuinţa sa din Londra, la scurt timp după ce BBC a anunţat că cifrele de audienţă ale emisiunii au scăzut cu o treime. Evans şi-a ascuns chipul cu o şapcă şi cu ochelari şi părea că nu vrea să comunice cu nimeni. Din când în când îşi privea telefonul şi sorbea dintr-un pahar cu vin, fără să fie deranjat că la câţiva paşi de el se aflau mai multe pubele de gunoi, a scris „Daily Mail“. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările