TV

articolul anterior articolul urmator

Fanii „Game of Thrones“ cer refacerea ultimului sezon. Petiţia, semnată de sute de mii de persoane. Ce nemulţumiri au VIDEO

4
16 May 2019 12:46:20
Autor: Adelina Mărăcine
Evoluţia protagonistei Daenerys a fost una dintre nemulţumirile fanilor şi criticilor FOTO HBO
Evoluţia protagonistei Daenerys a fost una dintre nemulţumirile fanilor şi criticilor FOTO HBO

Aproape 300 de mii de oameni au semnat o petiţie pentru refacerea ultimului sezon din „Game of Thrones“. Fanii nemulţumiţi cer alţi scenarişti, „mai pricepuţi“.

Update: Petiţia a strâns peste un milion de senături. 

Deşi cel del de-al optulea şi ultimul sezon „Game of Thrones“ a înregistrat până acum audienţe remarcabile, el a fost cotat şi drept cel mai slab al seriei. Odată cu penultimul episod din sezonul 8, „The Bells“, serialul a reuşit să doboare două recorduri: unul negativ şi unul pozitiv – cel mai slab rating şi cel mai vizionat episod. 
 
Astfel, creatorii sezonului opt „Game of Thrones“, David Benioff şi D.B. Weiss, sunt acuzaţi de unii dintre fanii celebrului serial că nu s-au descurcat prea bine după ce au rămas fără materialul-sursă, cărţile lui George R.R. Martin.
 
„David Benioff şi D.B. Weiss s-au dovedit a fi nişte scenarişti incompetenţi, în lipsa materialului-sursă (n.r. cărţile lui George R.R. Martin) pe care să se bazeze. Serialul merită un sezon final care să aibă mai mult sens. Îndepliniţi-mi aşteptările şi faceţi asta să se întâmple, HBO“, se arată în petiţia care a strâns, până în acest moment, 274.500 de semnături din ţinta de 300.000. 
 
Ultimul episod din Game of Thrones va fi difuzat de HBO pe 19 mai. 
 
După vizionarea episodului 5, fanii serialului s-au grăbit să-şi exprime dezamăgirea pe reţelele sociale. Cel mai comun motiv de nemulţumire a fost schimbarea bruscă a Mamei Dragonilor. Unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale seriei, Daenerys Targaryen a luat-o razna şi a ars aproape în întregime Debarcaderul Regelui, ucigând o mulţime de oameni nevinovaţi, spre disperarea fanilor. 
 
De asemenea, fanii nu au fost satisfăcuţi de maniera în care Cersei Lannister a murit, cei mai mulţi aşteptându-se la un sfârşit mai brutal pentru personajul negativ. În plus, multe voci sunt de părere că scenariştii au greşit când au umanizat-o pe Cersei, în timp ce pe Dany au demonizat-o. 
 
„Cele mai tragice morţi din Game of Thrones: scenariul, modul în care evoluează personajele şi firul narativ de care se pare că toată lumea a uitat complet“, „Nu este despre punctul în care a ajuns povestea, ci despre cum s-a ajuns acolo“, „Eu nu înţeleg schimbarea bruscă a lui Dany. De ce au dezvoltat-o timp de şapte sezoane, trecând de la o fată abuzată la o regină care eliberează sclavi şi ajută oameni, doar pentru a-i distruge complet personajul în doar două episoade. Mi-e greaţă“, „RIP Daenerys. Nu este încă moartă, dar cei zece ani în care personajul a fost dezvoltat au fost îngropaţi“, „Aştepţi 10 ani să vezi cum moare Cersei şi brusc se prăbuşesc nişte pereţi pe ea“, „Cele mai bune moduri în care Cersei să moară: 1) Jaime o omoară pe Cersei, 2) Regele Nopţii o omoară pe Cersei, 3) Arya o omoară pe Cersei, 4) Drogon o omoară pe Cersei... 146) Cersei face pneumonie şi moare... 1672) Moare sub pietre“, au fost doar câteva dintre criticile venite din partea fanilor Game of Thrones. 
 
Scenariştii DB Weiss şi David Benioff, alături de regizorul Miguel Sapochnik au comentat cele mai disputate scene din episodul „The Bells“ într-un video care prezintă şi imagini inedite din timpul filmărilor. 
 
Întrebaţi ce a făcut-o pe Daenerys să-şi piardă controlul şi să devină „The Mad Queen“, realizatorii HBO au spulberat una dintre teoriile fanilor, potrivit cărora schimbarea are legătură cu istoricul familiei Mamei Dragonilor (Tatăl lui Daenerys era numit „The Mad King“).
 
   
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Anonymustransylvanus
16.05.2019, 13:15:02

Fara sa comentez in exces ,intr-adevar e ca si cum ai viziona alt serial cu aceiasi actori.....ceva nu se leaga.Ori au facut-o intentionat si surubul vine in ultimul episod ori pur si simplu s-a supraevaluat finalul timp de doi ani si dezamageste....Pacat.

+5 (5 voturi)
Dan Coe
16.05.2019, 14:05:58

Echipa a cam ajuns la capatul puterilor. Au luat banii si-au facut plinul si acum incearca sa o incheie cat mai repede. Vorba romanului: se ineaca ca tiganul la mal.

+4 (4 voturi)
Marcel Panciu
16.05.2019, 15:21:48

Genul ăsta de „petiții” arată gradul de îndobitocire la care a ajuns populația din țările așa-zis civilizate. Persoane mature se comporta ca niște copii răsfățați, dependenți de televizor și de divertismentul livrat de corporații. Oamenii ăștia n-au nici o problemă să fie manipulați ca niște sclavi atîta timp cît ficțiunea care le este livrată prin televizor se pliază pe așteptările lor. Dacă însă apar neconcordanțe, bat din picior și fac scandal.

+2 (4 voturi)
Dream Pervertor
16.05.2019, 16:18:50

- Da, da, chiar sa-l refaca dar in loc de pitici si dragoni sa foloseasca unguri!

-1 (1 vot)