TV / Media

articolul anterior articolul urmator

FOTO TVR a lansat campania „3, 2, 1... iunie. Restart copilărie“: cum arătau vedetele postului şi ce năzbâtii făceau când erau copii

0
1 Jun 2020 15:06:35
Autor: Adelina Mărăcine
Iuliana Tudor FOTO TVR
Iuliana Tudor FOTO TVR

Vedetele TVR îşi amintesc cu nostalgie de anii copilăriei. Începând cu 30 mai, TVR a lansat campania „3,2,1…Iunie. Restart copilărie“ şi ne provoacă pe toţi să „redevenim“ copii.

În fiecare an, de 1 Iunie, amintirile din copilărie ne revin parcă mai vii decât în alte perioade. Anul acesta, timpul petrecut alături de familie, de copii, ne-a oferit, mai mult ca oricând, posibilitatea de a reflecta asupra valorilor ce ne ghidează în viaţă, dar şi de a regăsi jocurile şi bucuria acestei vârste. 

Vedetele TVR povestesc în cadrul campaniei „3, 2, 1...iunie. Restart copilărie“, cele mai dragi amintiri din copilăriile lor. 

„Parcă văd şi acum pădurea de la bunicii mei, izvorul din spatele grădinii, figura bunicului cu oile pe strada din sat şi eu, desculţă, purtând în braţe un borcan cu mure, fântâna din faţa porţii, simt mirosul laptelui proaspăt muls...“, îşi aminteşte cu drag Iuliana Tudor, care mărturiseşte că nu a simţit perioada comunismului aşa cum a fost trăită de adulţii de atunci. Însă, crescută într-o familie cu valori morale solide, a riscat scăderea notei la purtare revoltându-se atunci când dirigintele clasei i-a interzis să spună „Tatăl Nostru“. 
 
Iuliana Tudor în copilărie FOTO TVR

La rândul său, Dorina Florea consideră că primul pas spre o carieră în jurnalism l-a făcut chiar în copilărie, când „străbunica Ioana, cea blândă şi bună, ne adormea pe noi, pe nepoţi, cu teatru radiofonic“. Prezentatoarea Telejurnalului s-a îndrăgostit iremediabil de radioul acela vechi, din care ieşeau „poveştile acelea atât de frumoase, încât în mintea mea, de fiecare dată, se conturau personaje, locuri, chipuri şi detalii, toate în culori! Aveam libertatea deplină în a croi poveştile copilăriei mele după bunul meu plac. Şi, recunosc, am rămas cu această sensibilitate şi slăbiciune pentru tot ceea ce înseamnă lumea poveştilor!“, spune Dorina.
 
Dorina Florea în copilărie FOTO TVR
 
Fără a fi nici el părinte încă, Radu Andrei Tudor mărturiseşte că îi face mare plăcere şi acum să joace fotbal cu copiii de pe stradă sau să se dea cu rolele. Despre anii copilăriei, Radu recunoaşte că nu era tocmai un copil-model: „Doamne, câte prostioare mai făceam!“. Una dintre activităţile preferate era săritura în patul bunicilor... de pe dulap. Totuşi, micul Radu compensa prin prezentarea cu succes la serbările grădiniţei şi şcolii, unde a pus, de altfel, primele cărămizi la dicţia care acum îl ajută să prezinte Telejurnalul telespectatorilor TVR 1: „Îmi mai aduc aminte şi de serbările la grădiniţă şi la şcoală, unde trebuia să recit impecabil o poezie sau unde aveam un rol important“, rememorează jurnalistul.

Radu şi fratele lui mai mare FOTO TVR
 
Tot de bunici se leagă şi amintirile lui Eugen Rusu despre copilărie: „Băteam mingea pe stradă zi lumină. Iar bunica, săraca, îmi dădea mâncarea cu lingura printre zăbrelele gardului, la care ajungeam după câte un şut la poartă...“. Tatăl a doi copii acum, ştiristul TVR constată că băiatul îi calcă pe urme. „Nu-i rău, pentru că în fiecare zi îmi aduce aminte de lucrurile simple şi sincere care definesc copilăria. Iar asta ne ajută pe fiecare dintre noi să privim ziua de mâine cu speranţă“, consideră Eugen.

Eugen Rusu FOTO TVR
 
Serbările şi manifestările cultural-artistice erau evenimentele preferate din copilăria matinalei Loredanei Iordache, de mică iubitoare a scenei şi a camerelor de luat vederi: „Dintotdeauna mi-a plăcut să fiu „în lumina reflectoarelor“! Am participat la mai multe concursuri de dans, miss, actorie. De cele mai multe ori recitam poezia copilăriei mele, «Balada unui greier mic», de George Topîrceanu“, îşi aminteşte jurnalista.

Loredana Iordache FOTO TVR
 
Cu un look serios şi profesionist, Alina Stancu nu pare să fi fost vreodată un copil poznaş. Şi totuşi, jurnalista mărturiseşte că i se întâmpla adesea să le dea părinţilor bătăi de cap: „Într-o zi, am supărat-o aşa de rău pe mama cu nazbâtiile mele, încât mi-a spus că nu mai vrea să fiu fetiţa ei“, povesteşte ea. Replica mamei a fost luată în serios de fetiţa de 4 ani, astfel că „după o vreme, când a ieşit în hol, m-a găsit lângă uşă, cu un coşuleţ în care aveam un pulover şi păpuşa preferată”, pregătită să îşi croiască singură drumul în viaţă...

Alina Stancu FOTO TVR 
 
La rândul lui, Daniel Coman a aflat pe propria piele ce simţeau părinţii săi când el experimenta noi posibilităţi de distracţie. „Una dintre marile mele bucurii era să mă joc în cea mai mare baltă care se forma în spatele blocului când ploua. Nu conta că mă îmbrăcau părinţii în haine curate şi frumoase, la două minute după ce ieşeam din casă, eram în mijlocul bălţii“, recunoaşte el. Micuţul Tudor, băieţelul său, i-a amintit de curând de această joacă, ţopăind într-o baltă. „Bineînţeles că primul instinct a fost să nu îl las. Dar mi-am adus aminte cum făceam şi eu. Aşa că ne-am jucat împreună, iar apoi am mers în casă şi l-am schimbat de toate hainele“, mai spune tăticul de la Telejurnalul matinal.

Daniel Coman FOTO TVR 
 
Pentru Dite Dinesz, copilăria a fost, ca şi acum, cu multe poteci şi drumuri prin pădure, cu munţi, cu ape, cu ore petrecute afară. „Copilăria mea are un nume: Orşova, spune realizatoarea, cu gândul la „starea de bine a vremurilor fără griji, cu dealuri în spatele casei şi cu Dunărea la geam”. Anii de şcoală fac şi ei parte din acest tablou: „Citeam mult şi urcam la fel de mult în pădure, pe poteci. Zilele se măsurau în orele petrecute afară, pe dealuri sau cu prietenii.“ Dulcile amintiri au însă şi dramul lor de amărăciune în sufletul ei: „Orşova e tot acolo şi şcoala, dar nu mai sunt ei... profesorii care ţineau ora de sport în pădure, să alergăm în pantă, cei care ne transformau fiecare zi într-o compunere sau o carte.“

Dite şi sora ei, la Dunăre FOTO TVR
 
Nostalgia copilăriei o simte şi Laura Fronoiu, care, ca peste noapte, s-a văzut transformată din fetiţa mamei în jurnalista sigură pe ea, mereu în acţiune. „Bulgăraşul de aur, aşa îmi zicea mama, cu mult înainte ca hairstylistul să îmi deseneze nuanţele bălai în păr. Iar când mall-urile erau doar un vis din revistele străine, tot ea m-a îmbracat cu rochiţa din poză, nerăbdătoare, chiar lângă magazinul de unde mi-o cumpărase. La fel, nici copilăria n-a mai avut răbdare şi s-a evaporat, undeva pe drum, ca un vis de vară. Dar de fiecare 1 Iunie, cu toţii ne oprim puţin, cât să mai fim, o dată, copii“, spune ea.

Laura Fronoiu FOTO TVR
 
Copilăria „cu cheia de gât“ nu a împiedicat-o pe frumoasa jurnalistă a ştirilor sportive Eda Marcus să fie un copil activ, să înveţe sporturi, să cânte şi să danseze. „Desenele animate „Sandy Bell”, pentru care părăseam locul de joacă şi fugeam la televizor, bomboanele „cubaneze” cu gust de portocale, bombonelele „Cip”, laptele condensat chinezesc, care ţi se lipea de cerul gurii“ – toate acestea fac parte din seria madeleinelor copilăriei pentru Eda. Am avut o copilărie cu multe lipsuri, pe care nu le-am resimţit aproape deloc. Dar am alergat, m-am jucat, am dansat, am cântat, am sărit elasticul şi am jucat şotronul. Am avut o copilărie cu de toate şi sunt recunoscătoare pentru asta”, încheie prezentatoarea.

Eda Marcus FOTO TVR
 
Era încă de mică pasionată să îşi aranjeze părul, să fie o fetiţă cochetă şi mereu veselă şi zâmbitoare. Preocupările de atunci anunţau adolescenta mereu pusă la punct cu tendinţele modei şi care a început să îşi câştige independenţa din punct de vedere financiar de pe la 16 ani... „când am început să lucrez ca model, îmi câştigam banii de buzunar (poate chiar mai mult decât atât)“. Azi, cu aceeaşi alură de model, Sonia Argint Ionescu este promotoare a unui stil de viaţă sănătos, despre care ne vorbeşte săptămânal la Vreau să fiu sănătos de la TVR 1. 
 
E mama a doi adolescenţi care o provoacă în fiecare zi şi apreciată drept una dintre vedetele stylish din media. Îşi aminteşte cu drag de copilăria lipsită de griji pe care i-au asigurat-o părinţii şi spune că unul dintre cele mai fericite momente din copilăria ei a fost când a plecat prima dată din ţară ... în Austria. „Eram în clasa a doua, când m-am calificat printre primii 15 elevi din clasă care au beneficiat de o lună de zile de studiu la Viena“.

Sonia Argint Ionescu mică FOTO TVR

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii