TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Fratele lui Pablo Escobar sfătuieşte compania Netflix să-şi angajeze ucigaşi profesionişti pentru siguranţa echipei: ce solicită pentru „a nu anula micul show“

1
20 Sep 2017 19:59:14
Autor: Adelina Mărăcine
Roberto De Jesus Escobar Gaviria, fratele celebrului dealer de droguri columbian Pablo Escobar FOTO The Sun
Roberto De Jesus Escobar Gaviria, fratele celebrului dealer de droguri columbian Pablo Escobar FOTO The Sun

Roberto De Jesus Escobar Gaviria, fratele celebrului dealer de droguri columbian Pablo Escobar, sfătuieşte compania Netflix să-şi sporească măsurile de securitate pentru realizarea serialului „Narcos“, angajând ucigaşi profesionişti, după ce un membru al echipei de filmare a fost împuşcat mortal în timp ce făcea prospecţii în Mexic pentru cel de-al patrulea sezon al producţiei.

Roberto De Jesus Escobar Gaviria (71 de ani) le transmite reprezentanţilor companiei Netflix să sporească măsurile de siguranţă în realizarea serialului „Narcos“ şi le reaminteşte că cere plata a un miliard de dolari pentru a nu le anula show-ul, scrie The Hollywood Reporter. 
 
În anii ’80, Gaviria a fost contabilul principal al imperiului fratelui său, cunoscut la un moment dat sub numele de „şeful ucigaşilor profesionişti“ din Medellin. A fost arestat în 1993 şi întemniţat, unde o scrisoare-bombă l-a lăsat parţial orb şi surd, şi a fost eliberat zece ani mai târziu.
 
În 2014, el a fondat Escobar Inc. şi s-a înregistrat ca „succesor în drepturi“ pentru fratele său din California. La 1 iulie 2016, el a trimis o scrisoare către Netflix, cerând un miliard de dolari pentru utilizarea neautorizată a conţinutului.

„Regele drogurilor“ Pablo Escobar, cel mai căutat narcotraficant din istorie a murit pe 2 decembrie, 1993 FOTO Reuters
 
Într-un interviu pentru „The Hollywood Reporter“ şi citat de News.ro, Roberto De Jesus Escobar Gaviria a vorbit despre disputa cu Netflix, dar şi despre moartea managerului de locuri de filmare, Carlos Muñoz Portal, care a fost împuşcat mortal în timp ce făcea prospecţii în Mexic pentru cel de-al patrulea sezon al producţiei. 
 
Carlos Muñoz Portal, în vârstă de 37 de ani, căuta locuri de filmare pentru cel de-al patrulea sezon al serialului „Narcos“, înainte de a fi găsit fără suflare, cu răni provocate de focuri de armă, în maşina sa, în apropierea graniţelor statului mexican Hidalgo, o zonă cu un nivel foarte ridicat de violenţă. Detaliile în privinţa morţii lui rămân încă necunoscute, iar autorităţile continuă să investigheze cazul. 
 
„Netflix ar trebui să angajeze ucigaşi profesionişti care să le asigure siguranţa oamenilor lor“
 
Întrebat ce măsuri de siguranţă ar trebui să ia Netflix pentru echipa care lucrează la serialul „Narcos“, Escobar a răspuns: „Este necesară eliminarea tuturor ameninţărilor. Când mă plimbam prin junglă, într-o zi, aveam o geantă cu două milioane de dolari în bancnote de 100 de dolari. Armata ne căuta pe mine şi pe Pablo în acel moment. Brusc, am auzit focuri de armă. Amândoi, alături de câteva persoane angajate pentru securitate, am început să alergăm spre un canal de apă mic. Am scăpat înotând. Totul s-a întâmplat fără să folosim arme. Dacă eşti suficient de inteligent, nu ai nevoie de arme. Dacă nu, este absolut necesar. În acest caz, Netflix ar trebui să angajeze ucigaşi profesionişti care să le asigure siguranţa oamenilor lor.“
 
Întrebat dacă Columbia şi Mexic sunt într-adevăr periculoase pentru ca echipele de producţie să filmeze pe teritoriile acestora, Gavria a răspuns: „Nu vreau ca Netflix sau altă companie de producţie să filmeze în Medellin sau în Columbia pelicule care au legătură cu mine sau cu fratele meu Pablo, fără să aibă autorizarea de la Escobar Inc. Este foarte periculos. Mai ales fără binecuvântarea noastră. Aceasta este ţara mea“, a declarat Gaviria. 
 
„Dacă nu vom obţine plata sumei de un miliard de dolari, le vom anula micul show“
 
Anul trecut, fratele lui Pablo Escobar a cerut plata unei sume de un miliard de dolari, pentru că show-ul „Narcos“ a folosit imaginea fratelui său fără să aibă permisiunea familiei. În prezent, Escobar Gaviria ameninţă că va acţiona Netflix în judecată şi că îi va anula „micul show“.
 
„Reprezentanţii Netflix sunt speriaţi. Ne-au trimis o scrisoare lungă prin care ne-au ameninţat. În acest moment, ne aflăm în discuţii cu ei, prin intermediul avocaţilor noştri, Browne George Ross LLP, pentru a obţine plata sumei de un miliard de dolari. Dacă nu o vom primi, le vom anula micul show”, a declarat Escobar Gaviria.
 
„Noi deţinem mărcile comerciale pentru toate numele noastre şi pentru brandul Narcos. Aceşti oameni nu ştiu ce înseamnă viaţa şi nu ar îndrăzni niciodată să supravieţuiască în jungla din Medellin sau Columbia. Eu am făcut asta“, a adăugat el. 
 
Cel de-al treilea sezon al serialului „Narcos“ a avut premiera pe 1 septembrie,  pe Netflix. Cel de-al patrulea sezon ar urma să se concentreze pe originile cartelului Juarez din Mexic. Însă, după decesul lui Portal, este incert dacă producţia va continua în Mexic sau dacă se va întoarce în Columbia.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Adrian Vulpe
21.09.2017, 10:31:59

Comentariu considerat abuziv.